Susihus

En fågel viskade i mitt öra...

Publicerad 2013-10-30 14:19:00 i Inspiration

Hej onsdag! 
Efter att stormen har farit förbi här i måndagskväll och jag roade mig kungligt att ge mig ut och åka tåg igår. Skulle bara till Malmö, men oj det tog sin tid vill jag lova. Enligt nätet skulle tåget gå, men nej när jag väl kom till stationen det skulle bli buss men ingen visste när och var. Fick åka med X2000 2 timmar senare, dock blev vi försenade ytterligare i Hässleholm för där fanns det ingen ström. Nåja en resa på drygt 20 mil tog 4,5 timme. 
 
Det blåste rejält här i måndagskväll, trodde först inte det skulle bli så farligt men huuu ett tag trodde jag att fönstrerna skulle blåsa bort, vi räddade ljuslyktor och lite lösa saker som stod ute efter hand. 
 
 
Bilder: Susihus
 
Vår nya införskaffade i konstväg - keramik fågel - fick flyga in en runda och boa in sig i tvättstugan under stormnatten, innan den fick flyga tillbaka och pryda sin plats på garageväggen igen.
 
Vi hittade den på vår utflykt till Höganäs och blev blixtkära i den söta lilla pippin. Tror bestämt att den viskade i vårt öra att den ville flyga med oss hem...

Ny skrivbordskompis

Publicerad 2013-10-28 15:07:46 i Hem

Hej regniga måndag!
Det varnas för storm och oväder här idag....sitter här och funderar på om jag ska trotsa vädret och ge mig ut på en promenad innan stormen kommer farandes.
 
När jag dök ner bland kartonger och annat för att hitta rekvisita till lägenheten i Kalmar så hittade jag denna lilla sötnos som har varit i min ägo i många år...
 
 
Bild: Susihus 
 
När jag nu har varit och tömt lägenheten och skulle packa ner allt igen så tyckte jag att det fanns en härlig charm över denna hund, hade helt enkelt lite svårt för att packa ner honom igen, så nu står den på skrivbordet och håller mig sällskap. Färgglad och lite vintage på en och samma gång och i brist på en äkta hund i huset så får jag nöja mig med denna prick!
 

Surdegsfrallor

Publicerad 2013-10-26 17:32:00 i Inspiration

Hej lördag! 
Efter en fantastisk trevlig, god och väldigt sen fredagskväll hos min mans fd jobbarkompis och hennes man, vaknade vi till liv fram på förmiddagen idag. 
 
Lördagsmornar hemma hos oss innebär att så fort vi har stigit upp sätter vi på ugnen, de nattjästa surdegsfrallorna tas ut ur kylen och sen medan både ugn och frallor värms upp går vi på en rask power walk. Sen hem och bakar av frallorna och avnjuter en lång och god helgfrukost. Mums så gott och trevligt!
 
I natt fick de jäsa i bunken, annars brukar jag baka ut dem på kvällen och de får jäsa på plåten i kylen, men nu blev fredagskvällen så trevlig och sen så jag orkade inte det när jag kom hem på småtimmarna...
 
Bilder: Susihus
Nu har jag ju fått önskemål om recept på dessa nattjästa frallor, och se här kommer det äntligen
 
ca 12 st frallor
1 dl vetesurdeg eller rågsurdeg
5 dl vatten (denna gång tog jag 1 dl kaffe och 4 dl vatten som degvätska)
1-2 dl gärna lite grövre mjöl
ca 8 dl vetemjöl special
Denna sväng körde jag ner 2 msk linfrö, 2 msk solrosfrö och 2 msk pumpafrö
2 tsk salt blandas i på slutet
Allt blandas väl med degblandare i minst 5 minuter. Låt degen stå i rumstemperatur i ca 2 timmar.
 
Går utmärkt att byta mjölsorter, tillsätta kryddor, nötter eller torkad frukt. Jag gör lite efter lust och tycke...
Sen rullas det frallor för glatta livet, lägg dem på en plåt och skjuts in i kylen med plast alt fuktig handduk. Där kan de stå över natten. På morgonen sätts ugnen på 250-275 grader, gärna med baksten i och när det är varmt så där efter en lagom skön morgonpromenad så skickar man in frallorna, sänker temperaturen till 250 och låter de bakas där i ca 18 minuter. Under tiden plockas övrig frukost fram ;)
Njut och ha det bäst.
 
Kram
 

Höstat

Publicerad 2013-10-22 16:46:21 i Inspiration

Hej tisdag!
 
Efter att det har regnat konstant i 2 dygn sprack det äntligen upp och solen vann överlägset. Strålande sol och ljumna vindar och jag har till och med ätit färska hallon på dagens power walk!
 
Lite höstfix i krukorna har det oxå hunnit bli, och nu måste nog mina stackars pelargoner fjäska in sig på grannens vinterhotell.
 
Bild: Susihus
 
Nu dags för att cykla iväg för en biokväll med mamma, tänkte att vi ska se The Butler. Ha en go kväll!
Kram

Utflykt

Publicerad 2013-10-20 15:35:18 i Inspiration

Go eftermiddag gråa söndag!
 
Hemma igen efter en liten utflykt. Vi var lediga i fredags och efter lite hundfunderingar på alla håll och kanter så lutar det nu åt schäfer igen. Håll tummar och tassar att vi hittar en liten arbetsam skön tik som vill flytta hem till oss. Nåväl vi åkte i väg till Höganäs och åt en ljuvlig lunch på saluhallen där, strosade runt i butikerna där och sen vidare till Helsingborg, checkade in på hotellet där, gick lite på stan. Dock inga inköp, åt en god middag på kvällen på väldigt trevliga Bonasera Bonasera.
 
 
Lite betongfunderingar väcktes ju av detta läckra bord, får bli till nästa trädgårdssäsong...
 
 
De söta kaninerna utanför Dunkers i Helsingborg.
På lördagen åkte vi till Köpenhamn och sen var vi hos goda vänner i Bjärred på kvällen. En härlig tur helt enkelt.
 
Bilder: Susihus
Norma Copenhagens roliga butik i Köpenhamn, hundtema...blev ju inte alls sjuk på allt fint till vovvarna. De fina lamporna över disken är inte tokiga de heller...
 
Vad har hänt hos dig?
 
Ha en skön söndagskväll
Kram

Valpfunderingar

Publicerad 2013-10-17 17:32:23 i Allmänt

Go kväll torsdag!
Häromdagen var jag och tittade på valpar, 9 stycken toksökta mallevalpar....mmm det finns en liten tik över. Blev så sugen...
 
 
Bild: susihus
 
Dock är det just det där med att byta ras, jag älskar verkligen schäfrar och deras mentalitet, utseende och arbetslust. Nu pratade dock min goa hundkompis med mig ut för att titta på dessa små sötnosar, 6 veckor gamla och ja jag blev helt sjuk. Hundabstinensen är ju hög här nu kan man säga.
Var jag lite tveksam till att byta ras och ändå kanske kunde tänka mig det så var inte min man med riktigt på det bytet. Även om det är som han säger jag som tränar/tävlar hund så beslutet är mitt, så vill jag att vi är överrens för det blir ju verkligen en familjemedlem som man ska leva länge med. 
 
Det var mysigt att få sniffa lite valp och mysa lite, för att stilla den värsta abstinensen.
Kram
 
 

Höstfika

Publicerad 2013-10-13 21:24:55 i Hund

Go kväll söndag!
Efter gårdagens fantastiska höstdag trodde jag nog att det skulle bli lika fint idag. Sov länge och åt en god frukost för att sen gå ut och pw runt i tipspromenadspåret. Igår kunde vi sitta ute och njuta av fikat i ljuvlig höstvärme...idag inte en solglimt tyvärr.
 
Bild: Susihus
Jag frös när jag kom hem från dagens hundkurs, även om temperaturen visade runt 10 grader så var dete lite rått idag. Första gången jag stod i en sökruta utan egen hund med mig, och skulle dessutom lära ut till nya entusiaster. Tufft, för detta var verkligen Bonos älsklingsgren, tur att jag hade min goda träningskompis med mig som jag håller kursen ihop med, och hon kunde visa med sina hundar.
 
Ja det går verkligen upp och ner det här, ibland kommer saknaden som en käftsmäll och slår till mig. Idag kom den förrutom i sökskogen även på rundan i spåret med tipspromenaden, mitt bland alla kottarna. Där Bono alltid letade upp dagens fynd i kottehögen och skuttade lyckligt omkring. Nåväl det är väl så det är att bearbeta sorg.
 
Kram 

Höst

Publicerad 2013-10-12 10:56:49 i Inspiration

Hej höstiga lördag!
Vilket väder, strålande solsken och alla färger bara brinner och försöker att slå varandra i en ljuvlig färgprakt!
Underbart, vi startade morgonen med en rask promenad medans frallorna jäste det sista, nybakade surdegsfrallor hör till våra helgfrukostar. Så gott, idag fyllda med torkade tranbär...mmm
 
Veckorna passerar i ilfart känns det som, 2 dagar denna veckan har jag haft 3 jobb på samma dag, lite väl kanske men samtidigt så gör det mig inget just nu när jag inte har någon fyrtass som väntar på mig. Hoppas dock att det är inom en snar övergång tills vi har hund igen.
 
 
Bild: Susihus
 
Vår japanska dvärglönn vinner nog priset på mest färgsprakande i vår trädgård i alla fall. Den fullkomligt brinner vid groventrén.
Njut av en hösthärlig helg!
Kram

Helsingfors

Publicerad 2013-10-09 17:11:00 i Inspiration

Hej!
Har spenderat helgen som sagt i Helsingfors och jag är positivt överraskad av Finlands huvudstad. Mysig, litet, rätt kuperad och trevlig stad att spendera en helg i. Kort flygresa och nära in till stan från flygplatsen gör att man helt klart hinner med stan på en helg fredag-söndag. 
Vi har åkt spårvagn, promenerat och myst omkring, ätit gott och haft det skönt. Vädret var lite väl blåsigt på lördagen men det blåser nog alltid här där havet omfamnar stan på alla håll. 
Bott fantastiskt bra på Scandic Paasi, kul och läcker intreriör som jag helt har missat att fotografera...jaja
 
Domkyrkan
 
 
 
Jean Sebelius monumentet
 
 
Rolig fågelholksinstallation...
 
Bilder: Susihus
Alla Angry Birds figurerna i hotellets lekrum ;)
 
Njut av dagen
Kram

Doftbukett

Publicerad 2013-10-03 20:11:17 i Inspiration

Go kväll torsdag!
Har precis packat ihop lite saker för vår årliga helg med mamma, mostrar och kusiner. I år bär det av till Helsingfors. Ska bli roligt, det var väldigt längesen jag var där. Hoppas på riktigt fint väder.
 
Annars rullar dagarna på, hösten bjuder på vackert väder och klara fina dagar. Jag försöker att anpassa mig till att gå utan hund. Känns konstigt och det innebär att jag nu har ännu högre tempo än innan. Då stannade jag åtminstone upp och väntade in sniffningarna, kallade in och tränade lite under promenaden. Men nu är det full fart från början till slut, till och med tipspromenaden går vi på tid och läser frågorna i flygande fläng. Det måste ju gå att passera dem som går framför...
 
Till något helt annat:
 
Bild: Susihus
 
Måste bara visa min senaste bukett, köpte ett gäng dillkronor på torget och de är perfekt som snittblommor.
Doftar gott och står sig länge.
 
Ha en skön dag!
Kram
 
 

Mörkret sänkte sig...

Publicerad 2013-10-01 15:52:00 i Hund

I går sänkte sig mörkret och la sig runt omkring oss som en svart filt. Vi fick hem vår älskade lille Bono i en fin urna, de hade skrivit en liten dikt till. Vackert och fint, ger min varmaste tanke till Ljungby smådjursklinik och deras fantastiska bemötande, ni borde gå på export till andra djurkliniker i bemötande.
 
Gropen var grävd under hans älskade "boll" = äppelträd. Sent igår kväll när jag kom hem från jobb och hundkurs så hade mannen tänt en mängd med lyktor i trädgården och vi la honom på plats. Tårarna strömmade och jag funderade på att inte gå in alls, ville bara sitta kvar där ute och hålla kvar minnena och stunden för evigt. 
 
Bild: Susihus
 
Det har gått två veckor utan vår älskade hund och inte en dag, inte en timme, inte en minut utan att han finns där i våra tankar. Saknaden är grym och gör fruktansvärt ont. Tiden läker alla sår eller vad säger man....jag undrar det?

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela