Susihus

Trevlig helg

Publicerad 2010-05-30 19:12:33 i Allmänt

Söndag kväll och datorn är påslagen och jag har jobbat undan lite. Hoppas att det kan underlätta lite inför morgondagen. Veckan som kommer nu blir intensiv med jättestort genomförande, så om jag är tyst här på bloggen så har det sina förklaringar.

I fredags drog mannen och jag till Göteborg för en supertrevlig kväll med goda vänner. Vi hade en underbart trevlig kväll på restaurang Familjen. Mmm så mycket gott vi åt och drack. Måste nog plantera en rödvinbärsbuske för oj vilken god fräsch drink jag fick på dessa läckra bär. På lördagen åt vi en härlig frukost på Scandic Rubinen innan det var dax för hemfärd. Tyvärr fick vi åka lite tidigt från Göteborg för att hinna med lördagens program. Hämta Bono hos lillebror och ta en fika där, sen hem och förbereda huvudrätten inför cykelfesten i området.

Första gången vi var med på cykelfesten här i området, oj så skoj! Först välkomstdrink på fotbollsplanen med alla, där delades det ut kuvert för vad vi skulle ta vägen på förrätt osv. Vi hade blivit ombedda att fixa kreativa namnskyltar. Då vi hade 100% närvaro på vår gata så fixade jag följande skyltar:



Bild: Susihus

På det vita fältet stod namnet. De gjorde succé! Så himlans trevlig kväll, vi träffade en massa trevliga människor och vi hade hur kul som helst. Gemensam fest senare med musik och dans.

Idag var det uppstigning hyfsat tidigt för att hålla kurs i skogen för våra hundkursare. När jag kom hem så blev det en liten tupplur i soffan. Jag kan lova att det blir en tidig kväll för mig idag. Gäääsp!

Ha en härlig söndagkväll och en go start på veckan.
Kram

Vilken...

Publicerad 2010-05-24 22:10:45 i Trädgård

..dag det har varit idag. Har jobbat från 08.00 till 20.00 och det har bara varit kaos.

Det var inte det jag skulle skriva om, utan:
Vilken helg vi har haft. Äntligen sol och värme! Helt ljuvligt att vakna i lördags av att det är klarblå himmel och strålande sol, efter en skön morgonpromenad med dogsen så kunde vi äta frukost ute. Det är livskvalité. En härlig tur ut till vår favorit Klockaregårdens trädgårdshandel och införskaffade äntligen lite nytt till krukorna och till några land. Sen slet vi hårt med spadar, jordsäckar och annat trädgårdspyssel under hela lördagen, och allt under varma solstrålar. Vilket kändes sen på kvällen, då vi såg att vi skiftade lite i färg!

I söndags var det inte riktigt lika klarblå himmel hela tiden men vi fick ändå det där sista som vi inte hann med under lördagen. Så nu är alla fröer, lökar och annat vårpyssel gjort. Det kändes lite sent att göra det nu men här har ju varit på tok för kallt tidigare så jag har inte vågat sätta ut några sommarblommor.

Fick för mig att jag ska ha ett litet blombord på altanen, bad min darling att han skulle gjuta något. Det är ju det trista med betong att det tar sån tid innan det blir klart... Så jag hittade ett gammalt radiobord på vinden som nu har fått flytta ut på altanen. (får kanske bli en betongskiva ändå för att skydda det lite mot regn).





Sen måste jag slå ett slag för dessa underbara träd som har lyckats att övervintra i krukorna under denna vintern. Det är väl det närmaste olivträd jag kommer att kunna ha ute utan att ta död på...


Bilder: Susihus
De får lite mysiga videkissar tidigt och nu kommer de ljuvliga grågröna bladen. En klar favorit, de heter Alpvide tror jag...

Härligt att ha fått stilla sina trädgårdsnerver lite! Nu ser det ju dock ut som det ska bli kallt igen i veckan, hrmm inte den varmaste maj månad!

Med hopp om att morgondagen blir bättre än denna måndag!
Kram kram

Funderingar

Publicerad 2010-05-19 08:30:59 i Inspiration

Vi har funderingar på att göra något pergolatak över en del av vår altan och vi har några olika funderingar. Gillar denna lösning som de gjorde i Bygglov.
Så här blev resultatet med den härliga uteplatsen. Foto: TV4

Foto: TV4

Bilder: lånad från Hemmakanalen

Sen gillar vi altantaket som pryder denna härliga bok.



Det var egentligen här vi fick tanken till att göra något roligt pergolatak för att få till ett litet mer rum. Dock får det inte bli inglasat och lådlikt. Ikväll kommer en snickare och tittar på detta så då vore det ju bra om vi vet åt vilket håll vi vill dra åt.

Kan varmt rekommendera denna bok, Kreativa kvadratmeter den är helt fantastisk, trevliga bilder och inspirerande.

Ha en härlig dag
Kram

Lite nytt...

Publicerad 2010-05-11 21:09:54 i Hem

Kom på att jag har missat att visa er ett av mina inköp i Amsterdam. Det roliga är att jag satt och tittade i en skön inredningstidning och hittade några läckra väggdekorationer. Tyvärr stod det ingenstans var de var inköpta. Nå väl när vi stegade runt i Amsterdam så hade jag noterat en läcker butik. Fast den dagen vi gick förbi var vi så hungriga att det bara inte gick att stanna. Som tur väl hittade vi en mysig uteservering nära, så när vi var mätta och nöjda så kunde vi raskt gå tillbaka och titta. Vilken tur det var för oj så mycket roliga saker.



Läckra fågelholkar gjorda i gamla skyltar, kul idé!

Och voila plötsligt fanns de där läckra väggdekorationerna som jag hade sett i en tidning


De hade klätt in ett helt rum med dessa plastgrenar/kvistar. Jag slog till och köpte några stycken. Man kan sätta ihop dem som man vill. De pryder nu väggen under trappen, perfekt för här har det inte gått att sätta upp någon tavla då det känns lite ihoptryckt av trappen.





Bilder: Susihus

Snart är det lååååååånghelg! Tjohej va skönt, hoppas att det kan bli lite sol.
Må bäst
KramKram

Längtar...

Publicerad 2010-05-07 08:50:11 i Trädgård

Vart tog våren vägen? Här är det 5 grader, grått, kraftig blåst blandat med regn! Inte direkt mina motsvarigheter på VÅR! Jag har verkligen hängt undan vinterjackan och tjockvantarna men nu överväger jag att ta fram dem igen. Jag som vill ha lite vårskor och skippa strumpor så här års och nu känns det som vi har flyttat oss till november.

Tänk att få börja gå ut i trädgården och fixa lite, känns inte så inspirerande i denna kyla och blåst. Det kliar ju i fingrarna för att få börja trädgårdspyssla.




Hur fina var inte dessa trampstenar och den läckra marchallhållaren alt att plantera i den


Bilder: Lånad från Hasselforsgarden
De här fina karmstolarna Forest hade jag gärna haft i trädgården, tänk att få sitta i dem och känna morgonsolen...




Nu ska jag ge mig ut på de småländska vägarna och åka på kundbesök!
Se till att detta blir en toppendag!

Härligt goa helgkramar

Hittat en ny favorit

Publicerad 2010-05-05 20:26:51 i Inspiration

Allt började med att jag fick ett gulligt mms av min fantastiskt goda vän N, hon har hittat ett par söta leggins till mig i Jönköping. (Jag har nämligen beklagat mig över att jag inte har hittat några lite roligare leggins) Naturligtvis var min underbara kompis helt beredd på att slå till och köpa dem till mig och skicka ner dem. Innan jag slog till så bad jag henne bara vänta tills jag hade tittat in i en butik i stan här hemma, där jag kunde tänka mig att de kunde ha lite roligare leggins. Det pinsamma är att butiken har legat här i 1,5 år och jag har aldrig varit inne!? Fy skäms på mig.

Det roligaste var att när jag kom in i den mysiga lilla butiken och frågade om lite roligare leggins så de första hon tar fram är de min kompis har skickat på bild till mig ;o) Fick in ett gäng olika i provrummet och hittade även ett par läckra byxor, en fin tunika som jag provade resultatet blev 2 olika leggins och ett par byxor.





Den mysiga butik heter I robe you. Hoppas att hon kommer igång med sin internetbutik snart så ni som inte bor här kan få njuta lite av alla fina danska och svenska kläder som hon har i sitt sortiment. Fick en jättemysig bok på köpet, som hon har varit med och gjort. Även om vi han prata en del så undrar jag hur hon kunde veta att jag är grymt svag för inredning och renovering. Vilket mervärde det är att hitta mysiga små butiker med härlig service och det där lilla extra. I like =)


Bilder: Susihus

Nu i efterhand kan jag säga att det hade varit mycket billigare att jag hade bett min kompis att köpa dem hon hittade! Haha, nu blev det inte ens dem jag föll mest för!? Fortsatte sen till Stadium och köpte ett par nya Easy tone skor, så nu kommer jag att få så snygga ben och rumpa ;o) Haha, vilken härlig och kostsam lunch det blev idag, tur att jag går lunchpromenad med dogsen för det mesta, blir biligare så!

Ha en härlig dag!
Stor kram

Tokkär

Publicerad 2010-05-03 12:59:13 i Trädgård

Hoppas att du har haft en härlig Valborgshelg. Jag har haft en mysig helg med god mat och trevliga gäster i fredagskväll och jag fick så bra presenter. I lördags var det superkallt men lillebror och hans sambo ville ta en sväng ut till vår fina Handelsträdgård innan de körde hem mot Göteborg. Sagt och gjort for vi ut till Klockaregården som ligger i Ör, 2 mil från Växjö. Är ni i närheten får ni inte missa ett besök här, superfint och inspirerande ställe.

Bild lånad från Klockaregården

Och där stod detta vackra växthus/lusthus, både jag och mannen blev helt tokkära!


Bild lånad från Hasselforsgarden

Vi har nu funderat, tittat och planerat om det går att få in i vår trädgård och Ja vi har nog ett ställe för det! Det är inte mer än 10 m2, oj så fint! Nu ska vi bara sansa oss och se om vi ska slå till.

I går njöt vi desto mer av värmen, solen och vår trädgård. Va skönt det är när man kan gå ut och sätta sig barfota på trappen med en kopp kaffe och solen värmer en, I like =)

Ha en härlig start på veckan!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela