Susihus

Nu ljusnar det

Publicerad 2008-12-23 09:14:42 i Allmänt

Äntligen så har årets mörkaste dag varit här och nu vänder det och går mot ljusare tider. JIPPIE! Det är nu inte så långt borta till detta härliga...


Att sen vintersolståndsdagen bjöd på strålande sol hela dagen var ju inte sämre. Det behövdes lite ljusterapi då våra sista gäster från lördagens trevliga fest släntrade hemmåt vid 3 tiden på morgonen och vid 11 var jag på sökträning! Gäsp, fast det var skönt att få vara ute i solen och sen få gå hem och lägga sig i soffan och titta på film.

Vår gröna julfest bjöd på gröna snittar till grönt bubbel, förrätten var Creme Nignon (grön ärtsoppa) med lite kräftor i. Varmrätten blev helgrillad Entrecote med gröna Pommes Duchesse och basilikasås. Till kaffet serverade vi en chokladpavlova med kiwi och pistagenötter. Sen hade vi årliga tävling fast i år slog vi till med gissa tv serieintro istället för musik. Vi fick så mycket fina och goda saker av våra trevliga vänner, (tog några bilder men kameran och datorn vill inte jobba ihop idag...) bl a fick vi en fin skål fylld med Rocky Road, mums! Jag som inte tycker om jordnötter men den går ner, gör jag den själv byter jag nog ut jordnötterna mot cashewnötter istället, en stor fin vit ljuvlig vas fylld med blandade nötter och dadlar, och massa gott julkaffe och skorpor mmmm, tur att man har hund som ser till att man kommer ut och går.

Jag fick flera frågor vad jag hade köpt de fina kuddarna...

hihi=) Några undrade om jag inte kunde sticka till dem också och någon kände nog precis som jag att hmm man kanske ska försöka sig på det, så vid 2 tiden var vi några som tittade och funderade på stickor och garn=)

Det var mycket grönt i lördags och det ser ju ut som det blir en grön jul här i Småland. Dock så har de senaste dagarna bjudit på strålande sol mitt på dagen, hoppas att det fortsätter med det hela helgen. Vi har nämligen tänkt att gå ut i morgon på julafton med vovvarna och grilla korv på en av våra fina rundor. Innan det blir skaldjurstallrik och champagne på kvällen. Ingen julmat här inte... Må nu bara bäst!


Bilder: Susihus

Granen står så grön och grann i stugan

Publicerad 2008-12-20 13:57:06 i Hem

Nu är granen på plats! Det blev inte en riktig Disney gran i år men med ljus och kulor i så är den fin ändå! Trista bara att jag måste klä gran i klädd vantar och långarmat för jag får hysteriskt kliande utslag om jag kommer åt granen.

I går var jag ledig och började dagen med massage, oj så skönt. Sen for jag runt och fixade, handlade och donade för ikväll ska vi ha grön julfest! 15 personer i långbord med 3 rättersmiddag i temat grönt.



Bilder: Susihus
Jag vågade inte köpa Tazetter till bordsdekorationer, då det kan vara någon som är allergisk så det fick bli små St Paulier och lite mossa runt, kanske strö jag lite snö på...Nu saknar jag bara lite gröna små julgranskulor men de kommer senare för de har varit utlånde...

Nä nu måste jag ta tag i lite grön matlagning. Ha en ljuvligt skön 4:e advent.
KRAM

Julklappsspel och stickade kuddar

Publicerad 2008-12-17 19:45:28 i Hem

I går hade jag mina jobbarkompisar hemma på lite glöggmingel. Vi är 5 personer och vi hade lite knytis, trevligt då får man stifta bekantskap med nya godsaker. Vi spelade julklappsspelet, oj så roligt det har jag aldrig gjort förr. Vi hade alla köpt en julklapp för 50 kronor. Dessa fina klappar la vi på bordet och sen slog vi med tärning, 1 och 6 fick man välja paket. När alla paket var utdelade, fick dem som hade fått dem öppna dem. Här hade jag inte en julklapp! Sen när de var öppnade så satte vi klockan på 7 minuter och då fick man slå tärningen igen och fick man 1 eller 6 fick man ta den julklappen man ville ha, hehe så roligt! Den sista minuten skärpte jag till mig och kunna glatt roffa hem 2 stycken.

Bland annat fick jag min egen poket boken "Den hemlige kocken". Har läst en artikel om den och tänkte ha en läs julhelg! Sen äter man väl inte något utan att läsa innehållsdeklarationen. Ska återkomma om recension på den. Detta julklappsspel var en höjdare, kommer säkert att införas här framöver.

Vi fick blodad tand för idag på jobbet fick vi en korg med ostar, kex, knäckebröd och andra trevligheter och genast ska vi spela om vilka delikatesser som får följa med hem. Tärning medtages imorgon!

Jag har hunnit med och sticka 3 kuddar, med dessa Harry Potter stickor som min man säger så går det undan. Den första kudden blev jättestor, fick köpa en innerkudde på 65*65. Den blev för stor för soffan så den fick flytta till sängen!

Sen stickade jag 2 mindre lite på känn och det funkade till mina små 40*40 kuddar. De gick att sticka en sån på en kväll!

Bilder: Susihus
Varierade mig lite där och slog till på en benvit efter allt brunt. Kan tänka mig att det är väldigt snyggt att ha en färgad innerkudde i dem. Men det får bli nästa gång, eller vad jag nu ska sticka...Kanske en liten filt i något roligt garn. Det finns ju ett annat utbud nu än när man fick välja tråkgarn i syslöjden för 100 år sen.

Må bäst
KRAM

Granen är fixad

Publicerad 2008-12-15 10:52:59 i Allmänt

Ledsen att det har dröjt med uppdatering här. Åkte till Göteborg i torsdags och hade kundmöte och lyckades pricka in att vara i stan samtidigt som mina kollegor hade julfest på kontoret så det var en trevlig torsdagskväll med vinlotteri och julklappsrim. På fredag eftermiddag åkte jag hem mot Småland och snökaoset som rådde i hemtrakterna....fick spendera en fredagkväll med SJ då det var något godståg som hade bekymmer på spåret. Grrr så kul att komma hem 1930 istället för planerat 1800.

På lördagen var vi ute i ett underbart vitt landskap för att leta julgran. Det är nog första gången vi har snö när vi ger oss ut för att leta gran. Vi har lite olika prioriteringar när vi ger oss ut, jag som vill ha en Disney gran, min man som tycker att det viktigaste är att vi har perfekt eld för korvgrillningen och är oftast hungrig redan när vi ankommer till skogen. Mamma som tycker att det där med gran är inte så viktigt och hennes sambo som tycker att det är superviktigt att granen ser perfekt ut!

Mysigt med snö men oj så svårt att ta sig fram och se hur granarna ser ut när det ligger massor med snö på! Vi hade en underbart mysig heldag med korvgrillning och hundarna njöt av att få springa och leka i snön.

Bono njuter av all snö!

Kenzo tar det lite lugnare efter allt granletande.

Bilder: Susihus
Vi hade även med oss en av grannens bearded collie tik Vera med oss. Stackarn med all päls så fastnade kramsnön på hennes ben hela tiden.

Resultatet då? Jo då vi fick granar med oss hem men jag fick nog ge mig lite på min Disneygran, hittade inte riktigt en sån tät och yvig men vi fick med oss en fin gran ändå. Nu står den och tar upp plats i garaget i väntan på att få komma in till helgen.

Hoppas att ni har haft en härlig luciahelg.
Må gott och KRAM på er alla

Hundreklam

Publicerad 2008-12-10 18:55:49 i Hund

Ja inte vilken hundreklam som helst utan reklam för hundar. Ett familjeföretag inom Hund och Häst i Stockholm som försöker med ett nytt grepp att rikta lite mindre reklampelare med köttbullssmak på! Detta ska då få hunden att stanna och husse och matte att läsa budskapet! Hihi Måste bara säga hejja för en rolig och annorlunda idé.



Har ni klätt upp er och på väg till Nobelfesten?
Jag tänker lägga ett litet öga på dukningen och de fina klänningarna, alltid roligt att se!

Ha en toppengo kväll

Vilken helg

Publicerad 2008-12-08 20:50:09 i Hem

2:a ljuset tänt! Sökgänget försökte träna i lördags men vi fick ge oss för det var fullt med jägare överallt. Så en besviken kille fick bara träffa sina sökfiguranter men utan att jobba. Nåja han får ladda till nästa helg, då vi har valt ett garanterat jägarfritt område.

Vi har haft en toppen helg, åkte till Jönköping i lördags eftermiddag och checkade in på Stora Hotellet. Snygg lobby, rummet var ok men inget speciellt och badrummet var rätt trist, men spela roll det var inte där vi skulle spendera tid. Vi var bjudna på 40 års fest. Vi fick så mycket god mat och allt var så fint dukat och ordnat, vi åt 4 rätter och noterade vid 0150 att vi precis hade ätit upp tryfflen till kaffet. Hihi=) Härligt med långa och trevliga middagar och så mycket trevligt folk. Jag och mannen höll en liten musiktävling mellan huvudrätten -som bestod av helstekt oxfilé och västerbottenrisotto MUMS- och ostbrickan. Så vid 4 tiden på morgonen gick vi sakta hem igenom stan. Sov till 11 på söndagmorgonen, det har väl knappt hänt sen man var tonåring!!! Tur att Elite kör med Relaxsöndag, frukost till 13 och utcheckning till 18.

Hann även pynta lite, hittade massa blåbärsris när jag var figurant på söket häromdagen så det hamnade i min Koziolväska med lite ljusslingor.



Bilder: Susihus

Hoppas att ni har haft en skön helg.
Kram på er

Fredagmorgon

Publicerad 2008-12-05 09:21:09 i Hem

Jag är medvetslös på mornarna, är det mökret som gör att man blir så här trött! Nåja det gäller att hoppa upp och tända mycket ljus. Kanske skulle behöva en sån där ljuslampa som tänds sakta men säkert och sen väcker en för säkerhetsskull!

Årets variant av adventsljusstake, snart dax att tända ljus nummer 2!


Mannen kom hem häromdagen med 3 vita hyacinter, han hade blivit så sugen på den doften när han var och handlade!!! Så glad man kan bli för såna infall.

Har hittat ett nytt litet projekt, läste en Femina hos min goda vän i Jönköping i helgen och hittade en så fin och enkel kudde som var stickad i ett grovt garn med jättestickor. Det kan väl inte vara så svårt att göra en sån tänkte jag....sagt och gjort besökte jag en jättemysig och trevlig stickbutik här i Växjö och slog till på ett brunt ullgarn och ett par gigantiska stickor. Hör till saken att jag stickade väl för 20 år sen...mannen såg lite nervöst på mig när jag kom hem med min kasse. I går kväll slog jag till, hrmm det där med att lägga upp satt ju inte direkt i ryggmärgen men jag letade upp min gamla syslöjdsbok 25 år gammal, men se där så pedagogiskt med bild och text så det löste sig. Och nu är ena sidan klar, nåja jag ska bara komma på hur man maskar av.....Får nog bläddra några sidor till i min syslöjdsbok hihi!

Bilder: Susihus

Önskar er alla en toppengo 2:a advent! Vi far till Jönköping på fest och vi ska bo på hotell och äta gott.
Adventskramar på er

Lite julpynt ute

Publicerad 2008-12-02 19:44:52 i Trädgård

Nu är jag äntligen tillbaka, först några intensiva dagar i Köpenhamn, där jag och en kollega var ansvariga för vår interna kick off. Lite så att anordna kick off till folk som har konferens, event och kick off som yrke men det gick superbra. Vi fick en bra och skön mix på dagen, dagens höjdpunkt var att vi hade en extern föreläsare PG Wettsjö, oj vad jag skrattade så tårarna sprutade, sällan hört någon som pratat om försäljning, kommunikation och motivation på det viset. Kick offen var slut på lördag förmiddag efter frukost så då körde vi hem.

Jag var bara hemma och bytte väska och hämtade hundarna för att sen köra vidare till en god vän i Jönköping. Mannen hade nämligen herrmiddag där de skulle laga avancerad matlagning så jag kände att jag inte ville vara hemma utan att de kunde få rå sig själva. I Jönköping hade vi tomteverkstad, vi tillverkade våra julkort! Det var klippa, klistra och trixa på löpande band, oj så bra det blev och oj så trevligt att göra det ihop med lite god glögg och goda nötter till. Klart värt att göra till årligen återkommande event!!!=)

Hem på söndagen och ut i skogen för att träna hund och medans jag satt som figurant i skogen så passade jag på att plocka mossa, blåbärsris och lingonris! Hem och fixade till ljusstakar, stjärnor och lite pynt ute, kändes som det kom upp 5 i 12....men men nu är det på plats.

Om ni orkar så kommer det här ett svep över pysslet ute...


Lite granris och mossbollar pryder nu trappan vid entrén.

Det blev ingen mosskrans i år det fick bli ett mosshjärta med lite taklök.

Fick i en ljusslinga som lever lite på övertid, mindre än hälften av ljusen fungerar men det funkar ju i dessa små buskar och sen gömma resten av slingan i garaget=)

Lite granris och äpple fick hotta upp betong/symaskinsbordet, orkar ni fler bilder?

Även krukorna vid groventrén fick lite mossa, järnek och några valnötter. Kändes bättre än de något frysskadade växterna som såg risiga ut.

Ni som har orkat tar er igenom alla bilder...Ha en ljuvlig dag.
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela