Susihus

Annorlunda födelsedag

Publicerad 2008-05-28 21:55:48 i Hund

Idag är det mannens födelsedag men då han är inne på sin sista av niiiiooo veckors utbildning så blev det ingen frukost på sängen och liljekonvaljplockning idag. Vi firar helt enkelt på distans, nja inte samma sak längre med födelsedag som det var när man var liten och det pirrade i hela kroppen kvällen innan. Hihi, kommer ni ihåg?

Jag lovade ju er i ett tidigare inlägg att jag skulle avslöja vad det var vi gjorde för något till honom. Jag tog vovvarna med mig till M Studio en fotograf här i stan som fotade våra hundar. En spännande timme där både jag och hundarna var slut efter en kvart. Det var väldigt varmt då Bono är så mörk så krävs det mycket belysning på honom. Kenzo som gärna poserar och gör som man säger, men han tröttnade efter en kvart för Bono stökade omkring.
image209
Bono fick vi lura med en boll och som sagt hans föremålsintresse är det inget fel på. Han kan nästan stirra upp sig lite väl för en boll, jaja det var en spännande timme. Men hon lyckades fånga några bilder, tack och lov för digitalkort så man kan se resultatet direkt och justera. Nu var tanken att jag skulle göra en Lichtenstein bild (lite serietecknat i färg) av vovsingarna men då jag inte hann med att bestämma vilken bild jag skulle välja så fick mannen CD:n med bilder och nu kan vi välja ihop vad vi ska göra.

image210
Det kan ju bara vara coolt och beskära lite fräckt och montera svartvita bilder på en kapaplatta. Nå vi får se, ni kommer säkert att få se det färdiga resultatet, när det väl är klart!
image211
Bilder: M Studio
Ja det var några av bilderna som vi funderar på att göra något med. Ljus och färg kommer att bli bättre när vi väl har bestämt oss detta är bara preview bilder, men jag kunde inte låta bli att visa dem för er. Nu ska jag inte trötta ut er med fler hundbilder, för jag måste gå och packa imorgon bär det av tidigt med tåg till Göteborg för jobb och sen direkt upp till Stockholm för skärgårdsbröllop. Fotomodellerna är placerade på hundpensionat!

Ha en underbart skön dag
Vårkramar från mig
Kram kram

Utmanad

Publicerad 2008-05-28 13:50:47 i Allmänt

Lovade några i förra veckan att svara på detta, men hann inte och nu fick jag lite fart när Livinglikelinda utmanade eller kanske uppmanade på sin sida.

När gick du upp idag? 06.30. Lite senare idag än vanligt, då jag satt barnvakt hos grannen igår kväll till 00.30.
¤ Diamanter eller pärlor? Jag är inte så kräsen, kan tänka mig båda.
¤ Senaste filmen du såg på bio? På bio.....hmmm det var inte igår, men jag tror det var en förhandsvisning av Solstorm.
¤ Favorit TV - program? Är ingen TV människa, men jag kan gärna tänka mig inredningsprogram eller en skön film.
¤ Vad åt du till frukost? Naturell yoghurt med kiwi, russin och hemgjord müsli
¤ Vad är ditt andranamn? Monica
¤ Din favoritmat? Gillar det mesta som är lagat med omsorg, gärna grillat.
¤ Vilken mat gillar du inte? Smörgåstårta är det tråkigaste jag vet.  
¤ Vilken är din favorit - CD för tillfället? Mmm lysnar på mycket men på MP3 spelas det U2 och Hellacopters.
¤ Vilken bil kör du? En flexifuel V50
¤ Vilken är din favoritmacka? Bagels med cream cheese och någon smaskig skinka, alt salami eller rökt lax.
¤ Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Avundsjuka, missunsama och människor som är småsnåla så det blir pinsamt. 
¤ Vilka är dina favoritkläder? Jeans.
¤ Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Är sugen på att åka till Tanzania och/eller Marocko.
¤ Favoritklädmärke? Peak, Esprit och G-star som jag upptäckte för lite sen
¤ Var vill du dra dig tillbaka? Hemma, alt en skön stuga vid havet
¤ Favorittid på dagen? Morgon och gärna en helgfrukost när helgen ligger framför en och bara väntar!
¤ Var är du född? Växjö.
¤ Vilken är din favoritsport att se på?Nja kan bli fast vid större evenemang, friidrotts VM, men har ingen så där favoritsport.
¤ Coca Cola eller Pepsi? Huu inget, föredrar vanligt vatten. 
¤ Fotboll eller ishockey? Ishockey helt klart.
¤ Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Morgon.
¤ Pedikyr eller manikyr? Manikyr.
¤ Några spännande nyheter att berätta för oss? Ska på bröllop i helgen, spännande nyhet va?
¤ Vad ville du bli när du var liten? Flygvärdinna, tur att det ramlade ur skallen.
¤ Bästa barndomsminnet? Många, kan inte välja något.
¤ Varit i Afrika? Ja både Sydafrika och Egypten, en spännande kontinent som jag gärna ser mer av
¤ Nånsin rullat in någon i toapapper? Nää
¤ Varit med om en bilolycka? Ja, för drygt 10 år sen. Ryggen blir bättre och bättre för varje år 
¤ Favoritdag i veckan? Lördagmorgon.
¤ Favoritblommor?  Så här års helt klart vita pioner!
¤ Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? Nja jag är ju ingen snabbmatshaksfreak!
¤ Äger du en cykel? Jajamen, utrustad med springer till hunden.
¤ Vem fick du senaste mailet från? Redan glömt i denna enorma mailskörd...
¤ Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort i? Är ingen vän av kredit...
¤ Läggdags? Runt 22.30-23.00 
¤ Senaste personen du delade en middag med? Grannen bjöd mig på tacopaj igår. Trevligt att slippa äta själv.  
¤ Vad sysslar du med just nu? Bloggar
¤ Favoritfärg? VITT, grönt och brunt.
¤ Hur många tatueringar? Inte en enda.

Ha en toppenskön dag i det vackra sommarvädret!
KRAM

Före och efter

Publicerad 2008-05-26 20:19:18 i Allmänt

Ny vecka med nya möjligheter som det så käckt heter...
Jag hade hoppats på att vårt sovrum hade varit klart men ett litet missöde igår sinkade oss. Helt mitt fel, klantfia! Ni får vänta lite till och då mannen är på sin sista kursvecka - ÄNTLIGEN (9 vekor är snart till ända)- så dröjer det ett tag till för det är ju inget som fixar sig så där i veckan. Men jag kan avslöja att färgen är VIT, som jag har kladat på väggarna och även mig själv.  

Däremot så får ni lite före och efter bilder på vårt gästrum/kontor istället. Rummet ligger på andra våningen och har söderläge. Detta är rummet igentligen som skulle vara main bedroom men vi tyckte när vi byggde att varför ska vi tränga ihop oss på 14 kvadrat när vi kan ha 28 kvadrat på andra gavlen. Så då blev detta rum gäst- och arbetsrum. Det är här jag sitter och bloggar, när jag inte har arbetsdatorn på köksbordet eller i knät uppkrupen i soffan.
image206
Nu har vi gett bort vår bokhylla till våra ena grannar. Skrivbordet står numera i garaget för väntan på loppis alt får det stå i garaget/förrådet och bli lite arbetsbänk. Vi får se vad som händer...
image207
Istället blev det ekhyllor på väggarna för alla pärmar, papper och facklitteratur som vi har. Morfarsfars skrivbord är slipat och oljat och fick komma in och nu vill jag ha en svart sjuan eller myran stol till skrivbordet, men vi får se. Det känns som rummet fick lite lugnare karaktär med hyllor på väggen.
image208
Och här kommer den andra änden av rummet där vi tapetserade en fondvägg och fixade till sängen men den har ni nog sett sen tidigare.

Ha en helt enkelt ljuvlig vecka.
Go vårkramar på er!

MH test

Publicerad 2008-05-25 09:37:41 i Hund

I går steg vi upp nästan lika tidigt som på vardagarna, klockan 8 skulle vi vara på Brukshundsklubben. Det var kul att få träffa alla Bonos kullsyskon, 4 lika svarta och lite annan kroppsform och 3 som är en kopia av sin mamma, Kenzos syster. Bono gick ut som hund nummer 3 på banan och hälsningen på människor var bättre än vad jag hade förväntat mig. Sen ner till testledaren och hon fick gå iväg med honom och känna på honom utan problem sen ska vi leka med en trasa och det ÄLSKAR Bono så det var inga konstigheter, greppar och håller ett fast tag. Sen är det lilla bytet, där det är en trasa som far genom en bana, helt ointresserade och det var hela kullen. Bono sprang ut andra gången men tog knappt i bytet. Skönt tycker jag för han får inte jaga djur!

Efter det är det passivitet stå stil i 3 minuter. Bildbevis kommer här hur passiva vi var...
image202
Bono vandrade runt i kopplets längd och kan inte begripa varför vi ska stå still när det finns massor av roliga saker att göra. Nåja Kenzo grävde en grop när han gjorde detta för snart 9 år sen!

Avståndsleken gjorde han by the book som beskrivaren sa, helt otroligt! Han sprang ner till figuranten utan hot, lekte glatt med henne och när hon blev passiv stod han kvar och uppmanade till fortsatt lek. Inget att han vill äga bytet själv.
image203
Nästa moment är dumpen, en overall som hoppar upp när vi går förbi. Han blev rädd men släppte den aldrig med blicken och vrålskällde. Han gick fram till den när jag var framme, men efteråt hade han inga kvarstående agg mot den.
image204
Momentet därefter är ljud, en kedja som skramlar, där blev han rädd. Konstigt för det var det momentet som jag var minst orolig för, då han inte bryr sig specielt om ljud. Men han gick sen fram till det och löste det. Sen kom spökena, 2 stycken som kommer gående en från vänster och en från höger på en 25-30 meters avstånd mot oss. Här stod han framför mig hela tiden och skallade. Jag behöver aldrig känna mig rädd när jag har han med mig...
image205
När spökena vänder sig om och står stilla och jag släper kopplet går han själv fram och ta kontakt utan att vara specielt rädd för dem. Sen är det lek och skott och det var inga konstigheter heller. Alla i kullen var skottfasta.
Jag var jätteglad och stolt för denna lille sprallige hund som alltid har en stor herre bredvid honom som trycker till honom rejält ibland. Löste detta på ett så stort och moget sätt. Han fick ett snyggt nytt halsband som tack för en härlig dag!

Nu ska vi ut i sökskogen, ha en härlig morsdag söndag!

KRAM

Plötsligt händer det

Publicerad 2008-05-23 09:50:46 i Allmänt

Ibland känner jag att man får inte ihop det, det kan vara tiden, vilket är väldigt vanligt hos mig. Känner att jag inte hinner blogga så mycket som jag skulle vilja. Att jobbet tar väldigt mycket energi så man inte orkar vara kreativ hemma. Det kan vara inredningen som inte går ihop, har känt så en vecka nu, saknas något där, ser lite stökigt ut där. Ja jag vet att det kan ha och göra med att det är uppställt pga målningen i sovrummet. Men ändå, kan ni aldrig känna så?

Så plötsligt så händer det. Jag har fått en sån fin utmärkelse av en så go och trevlig människa som jag har träffat igenom bloggen. Medaljongen som har en sån underbart härlig blogg, där hon visar ALLT hon pysslar och gör.

Och just hennes motivering får mig att bli helt tårögd: ...Hon är en tjej som har skinn på näsan (enligt inlägget idag, GO GIRL)...som har ett jättefint hus, fina o duktiga hundar som hon jobbar med, och så jobbar hon hemskt mycket...far o flyger världen över.....O ändå har hon tid över för att fixa o dona hemma...

Tack snälla Medaljongen!
Att skicka detta vidare och inte skicka den till er alla är inte lätt för jag tycker att det är helt beundransvärt vilka kreativa bloggare det finns. Som fotar, fixar och donar! Sträck på er alla!

Men en som jag tänker på lite extra är den personen som dök upp på min blogg när den bara var någon vecka gammal och sa "Hej, vi har bloggat lika länge" sen dess jag följt hennes liv varje vecka och bloggen det är som jag så varmt känner för ... är Baramittlillahem!
Hon får ihop familj, renovering och pyssel samtidigt som både hon och hennes man jobbar skift! Imponerande=)

Nu börjar det dra ihop sig till helg och solen strålar och det ska bli fint väder, härligt!
Vad har ni för helgplaner?
Här blir det MH (mentalbeskrivning) test imorgon för Bono och det är det för alla kullsyskonen. Ska bli kul att se hur han hanterar situtationerna som han kommer att utsättas för, och det ska bli fantastiskt roligt att få se kullsyskonen. Sen är det avslut på sökkurs på söndag och ikväll är det föreläsning med Memea Mohlin. Helgen går helt i hundenstecken och vi ska försöka att få till detaljerna i sovrummet, foto kommer.

Goa helgkramar till er alla!
image201

Paus i måleribranschen

Publicerad 2008-05-20 20:49:17 i Inspiration

Jag har tagit en paus ifrån målarburk och roller. Får se om jag tar en vägg till ikväll eller om jag hoppar att kladda färg på både mig och väggarna...Lite roligt är det allt att läsa om de olika färgerna ni gissar på. Tror inte att jag har läst rätt svar än.

Idag har jag haft lönesamtal och kan ni tänka er att jag stod på mig och sa att nej jag är inte nöjd med ert bud jag skulle vilja ha mer och jag tog i liteoch hade motivering till varför! Hejja mig själv! Jag kan lätt bli så mesig i såna lägen. Nåja vi får väl se vad som händer.

Bild: Hämtat från Flos
I lördags när vi tittade in på Växjö Elektriska för att titta efter nya nattduksbordslampor (märkligt ord)! Så visade de oss Flos nya lampa, Skygarden. En högblank kåpa finns i brunt, svart eller vitt och insidan är gipsstukatur! Hur läcker som helst. Den hade gärna få hänga över vårt matbord! Men vi hittade inga lampor till sovrummet men vi bestämde oss för att göra det färdigt med hylla först och sen titta. Allt för att få göra återbesök i en av favoritbutiken...hihi=)

Nä nu ska jag titta klart på Äntligen Hemma och sen får vi se om det blir målning!
Må bäst kära ni!

Måndag igen

Publicerad 2008-05-19 08:12:21 i Hem

Så var det en ny vecka och helgen blev alldeles för kort. Brukar tycka det men denna helgen är det mer än sant. Jag kom hem från Alicante 0230 i fredagsnatt och mannen åkte tillbaka till sin kurs kl 1445 söndag eftermiddag. 

Alicante hann jag knappt se, i torsdags steg jag upp klockan 0320 och körde till Kastrup för att flyga 0830. När vi satt ombord så upptäcker de att det är något fel med landningsställen så vi fick snällt gå av igen och 8 timmar senare fick vi flyga iväg. Grrrr en hel dag på flygplatsen är ju så där, det blir rätt dyrt att gå och driva en hel dag. Tur att jag bara reste med handbagage så jag kunde inte handla något. Kom fram till middagen på kvällen och hann springa runt i Alicante på fredagen innan det var dags att flyga hem igen. 

Den korta helgen har bjudit på ok väder men oj så kallt. Brrr jag passade på att rensa lite i lådor och skåp, kan behövas ibland. I går så var det sökträning och så himla kul kunde jag köra båda mina herrar på en omgång så det var ett trött gäng som kom hem i går kväll. Fick ett litet ryck och satt igång och målade om sovrummet, tänkte att jag tar en vägg per kväll. Vilken färg...ni får gissa så får vi se om ni har rätt!

Då övervåningen ser ut som kaos så bjuder jag på lite bilder från vårt vardagsrum, hörnan vid sofforna.
image197
image199
image200
Bilder: Susihus
Ha en underbart skön måndag och vecka!
KRAM

Eldig onsdag

Publicerad 2008-05-14 07:16:09 i Trädgård

I temat om de fem elementen så har vi idag kommit fram till eldig onsdag. Eld omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.

image196
Ja jag vet inte om jag får till det så bra idag men ni får föreställa er ljuset i lyktan som hänger i vårt familjeäppelträd. Vilket är rätt trevligt med sommar, höst och vinteräpplen. För nu blommar de i omgångar och det är ju trevligt att få njuta lite mer av blomningen. Igentligen passar nog lyktan mer in på fredag när det är metall.

För mig är ljuslyktor och ljusstakar väldigt viktigt, har hur mååånga som helst enligt J, även eldstad var väldigt viktigt när vi byggde hus. Det blev en nyproducerad kakelugn som vi eldar i under kalla dagar och den sprider en sån härlig värme och mysfaktor.

Ikväll bär det iväg på tjänsteresa, så det är till att lämna vovvarna på pensionat och köra till Malmö för att flyga tidigt imorgon till Alicante. Det blir en kort och intensiv resa. Så tyvärr kan jag inte vara med på slutdelen av temaveckan, jord och metall får jag helt enkelt hoppa över.

Passar på att önska er alla en härlig dag och en go helg!
Kram

Tisdagens tema är trä

Publicerad 2008-05-13 07:26:28 i Allmänt

God morgon på er
Har vaknat till en härlig dag med klarblå himmel och strålande sol men oj det var lite skillnad på temperaturen idag, 3 grader bara. Nu när man har blivit bortskämd med temperaturer runt 20.

Dagens tema från Ellas inspiration är trä. Jag som bor mitt i mörka småland där man brukar säga att skogen gör landskapet mörkt, dock ändrades detta för några år sen när vi hade stormarna Gudrun och Per som såg till att skogen inte stod upp längre utan låg i stickor på marken. Trist men visst har det blivit lite ljusare och plötsligt ser man sjöar som man aldrig sett förrut för skogen skymde.
image194
Jag väljer att visa vår träaltan snickrad i lärkträ och vårt utebord också det i trä.
image195
Bilder: Susihus
Sen kom jag även att tänka på det som vi har slitit lite med ute i garaget och nu äntligen har fått komma in. Min morfars fars skrivbord i ek. Det var mörkbrunt när vi fick det men nu har vi slipat ner det och sen oljat det och nu har det fått komma in i vårt gästrum/kontor. Vi har inte kunnat bestämma oss om beslagen ska sättas dit igen, de är i mässing och vi är inte så inne på det, samtidigt som har de suttit på möblen i kanske nästan 100 år så kanske man inte ska byta...

Ha en alldeles underbart skön dag!

Utmanad igår, idag och imorgon

Publicerad 2008-05-12 22:42:56 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av en go tjej som jag hade förmånen att få jobba ihop med för ett år sen, Sara. Det var kanske meningen att jag skulle göra detta nu för jag plockade ut saker från vårt fd skrivbord till det nya och hittade alla mina gamla almanackor. Rackans va duktig jag var att skriva dagbok förr, blev så förvånad när jag såg det för det har jag helt förträngt. Oj va skoj att läsa, synd att jag har slutat med det. Känns som det inte blir mycket mer plockat i lådorna nu.

För 5 år sedan
Jobbade jag som projektassistent och flygansvarig på samma företag som jag jobbar på idag. Dock var min anställning lite hotad så jag var även ute och jobbade på genomförande. Just då var jag runt i Sverige med lanseringen av gul tomatketchup. Jobbade även på Stadshotellet, det hette att jag jobbade 50% på varje ställe men det höll inte, utan snarare 150%. Hemma så snickrade vi vår altan denna våren lagom till min 30 års dag. De lovade varmt väder hela påsken dock inte långfredagen visade det sig för det var iskallt när det skulle skruvas lärkträbräder. Jag höll valpkurs och detta var året då Chicago vann Oscar för bästa film och de slutade att borra i Hallandsåsen!

För 3 år sedan
Var på våren uppe i Åre med våra grannar och vi var bröllopsvittne när de sa JA till varandra på Åreskutan. En timme innan vigslen var jag nere i Åre by och skulle hämta brudbuketten, då visade det sig att det fanns ingen och ingen florist heller, så det var bara att hoppa in bakom disken och fixa till något själv. Puh, dock fick mina alster godkänt av brudparet. Att vi sen höll på att blåsa bort på toppen och att vi hamnade i störtloppsbacken med finkläder och slalomskidor det är en annan story. Jag jobbade som projektledare och sysselsatte mig med bl a en solig och trevlig familjedag för ett energiföretag och höll i logistik och listor för ett stort företagsmöte i Lissabon. Efter genomförandet där så kom J ner och vi hade ett par härliga dagars semester där nere.
image193

För 1 år sedan
Ja att jag jobbade som projektledare är väl ingen överraskning. Hade förmånen att få jobba med den goa tjej som har utmanat mig till detta. Vi hade en egen mailteknik, det cirkulerade gula post it lappar mellan oss. Ja vad gör man inte för att förgylla vardagen när man har mycket att göra. Jag hade logistikansvaret för 1000 inresta personer som partajade här i stan och kvällens stora överraskning var The Ark. Höll i 3 jubileumsfester och det var så skoj att få göra allt, skriva innehåll och fixa artister etc. Tackade ja till att vara hamnansvarig i ett av de största event som går att göra i vår branch. Jag höll en tävlingslydnadskurs samtidigt som vi sprang med Bono för att få honom rumsren och inte hitta på allt för mycket hyss. J och jag pysslade säkert i trädgården! Jag hade ingen aning om bloggvärlden...
image192

Bilder: Susihus
För 3 månader sedan
Var på väg till Kina med en kund men det blev inställt, det blev en tur till Malta istället med en annan trevlig kund. Där fick vi lite sol och njöt av det på den korta turen. Hemma levde vi med ett utblåst badrum och vädret var så där!

I går
Var jag och tränade sök med min lille kille Bono som nu har växt till sig och älskar att jobba. Var hos ett par goa vänner som har köpt hus och de renoverar och renoverar, lever utan spis och ja så där mysigt som det bara kan vara mitt i renoveringstaget. De bjöd oss på grillat, så himla trevligt och gott hade vi det i sommarvädret.

I morgon
Ska jag stiga upp och gå ut med hundarna och ta oss till jobbet. Det får nog bli en tur till brukshundsklubben på kvällen för lite lydnadsträning. Bör kanske fortsätta på att plocka iordning i gästrummet/kontoret så jag kan visa er hur det blev.

Om ett år
Är jag väl precis mellan 2 av mina genomförande hamnar i detta stora event. Uppskattar säkert att få vara hemma hos mina 3 älskade herrar, även om jag med stor sannolikhet jobbar mycket. Tänker ta lååångledigt efter målgången och inte göra många knop den sommaren.

Ni som känner för att hoppa på utmaningen så vore det kul att få veta lite mer om er!
Go kväll

Ny temavecka

Publicerad 2008-05-12 08:34:42 i Trädgård

Hoppas att ni har haft en underbart skön helg i detta fantastiska väder. Tror ju knappt att det är sant när det är sommarvärme. Varje söndagkväll stupar vi i våra soffor och inser lite trötta att vi har då inte slitit ut våra solstolar eller soffor denna helgen heller! Vi jobbar på och sitter endast ner när det är mat eller kaffe...nåja jag tog mig en stund i solstolen i lördags, lite vila efter maten. Annars har vi fixat i trädgården, tvättat bilen och slipat klart skrivbordet och naturligtvis hittade jag ett nytt projekt. Rackans oxå så har jag inte tagit före bilder. Men ni ska få se när det är på plats. Kan säga så mycket att sovrummet håller på att få sig en omgång!

I går var det sökkurs med Bono och jag var lite orolig för värmen, så jag förberedde med massor av vatten och blöt handduk att ligga på. Behövde dock inte oroa mig, när det gäller jobb så ställer han nog upp i alla väder och sliter tills han har hittat sina figuranter. Han jobbade på så bra så han imponerade på hela gruppen. Kul att se att han tycker att det är så kul nu, för i början tyckte han att det var lite otäckt med fig/människor, nu bara älskar han det!

Ellas inspiration har satsat på en ny temavecka. Häng på om ni orkar och har lust!
Läs mer här http://ellasinspiration.blogg.se/1209914083_ntligen_ny_temavecka.html


TEMAVECKA: De fem elementen!

Måndag: Vatten
representeras av material som glas (som i fönster och glasbord), plast, speglar, mörka färger som svart och mörkblå, rörliga former och vatten i sig själv. Bilder på hav, fiskar, sjöar kan också stå för vattenelementet.


Tisdag: Trä
allt i trämaterial, men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.


Onsdag: Eld
självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.


Torsdag: Jord
ofta föremål i keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg.


Fredag: Metall
representeras av vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt.


Mitt bidrag till dagens vattentema får bli vårt vattenspel på framsidan. Vi har även gjutit ett till baksidan men det har vi inte grävt ner än, så det ligger till sig i garaget.

image191
Bild: Susihus
Ser att jag även får in torsdagens jord med stenar och fredagens metall med vår lilla fågelskulptur.

Vad har ni gjort denna härliga helg?
Många goa måndagskramar till er

Glad pingst!

Publicerad 2008-05-09 07:11:02 i Trädgård

Ja så var det då fredag igen och solen skiner från klarblå himmel. Helt underbart och det ska ju vara fint till helgen också. Härligt! Lite synd att vi inte får vara lediga på annandagpingst nu när det är så fint väder. För det är ju så där med motivationen på jobbet när solen skiner och det är varmt ute.

image190
Bild: Susihus
Bilden är vårt hemgjutna fågelbad i betong och vår stammade Benved som står vid altanen.

För min del i helgen blir det mycket ute i trädgården, tror jag. Ska även gå på sökkursen med Bono på söndag. Det bli nog jobbigt i värmen för de fyrbenta. Vad ska ni göra?

Passar även på att säga TACK till alla goa kommentarer som förgyller livet.

KRAM

Kunde inte motstå

Publicerad 2008-05-08 07:14:09 i Hem

I går när jag var ute med hundarna på lunchen så gick jag förbi min favorit blomsteraffär, kikade bara lite för inspiration men gick förbi utan att gå in. Då gick bommarna ner för tåget och när de gör de där vid lunch så kan de vara nere en stund....kände att det var ett tecken på att under tiden de var nere så gick jag in i blomsterbutiken och javisst hade de fått hem dessa fina LOB vaser i den härliga gröna färgen jag har tittat efter. Fick födelsedagspengar som har legat och skavt lite i plånboken....så jag slog till!
image189
Kanske skulle jag varit smart och tagit den vita men jag tyckte att denna gröna var så läcker. Nu står den här och pryder sin plats i köket. Få se vad jag ska ha i den, har ni några förslag?

Ha en skön dag!
KRAM

God morgon

Publicerad 2008-05-07 07:11:10 i Trädgård

Att få stiga upp och gå ut tidigt med hundarna när det är strålande väder och när allt är i spirande grönska det är helt ljuvligt! Minre trist att jag inte hinner uppdatera bloggen lika ofta, men det är mycket på jobbet och mycket på kvällarna, ja då räcker inte tiden till.

Idag när jag gick ut lite efter klockan 06.00 så tog jag kameran med mig och fotade lite på framsidan när solen sakta är på väg att strila sina strålar på huset.

image186
Detta är vår huvudentré. I helgen så tyckte jag att det såg lite tomt ut efter att den stora mosskransen åkte bort, så jag tog och knipsade av några grenar av vår röda Kornell och böjde till mig en krans som nu får pryda dörren.
image187
Lite pärlor och silvertråd fick adderas till så det blev lite mer, men den duger nog under sommaren att hänga där.

På andra sidan av entrén har vi en liten uteplats som är vår frukosthörna, då morgonsolen är här och värmer upp platsen.
image188
Bilder: Susihus
Nu bär det dock av på frukostmöte. Hoppas att ni alla får en härlig dag!
Många goa morgonkramar till er!

Tillbaks...

Publicerad 2008-05-04 20:56:36 i Hem

Vet inte om det har varit bloggtorka eller om jag bara behövde vara lååångledig och det utan att vara i närheten av datorn för det är = jobb! Nu när mannen har åkt igen och hundarna ligger helt utslagna, det är jobbigt att vara ute hela dagarna och dessutom har jag lagt in hundträning varje dag! Så nu susar de gott vid mina fötter, då kändes det ok att starta datorn igen.

Vilken skön helg det har varit i onsdags hade jag utvecklingssamtal med min chef, skönt att få stämma av och prata av sig lite om hur det har varit. Slutade vid lunch och då var jag och mina 4 benta killar och fixade mannens födelsedagspresent. Tyvärr kan jag inte avslöja något här än, för jag vet att han kollar ibland, så ni får hålla er ett tag till. Tur att Bono och Kenzo inte kan avslöja något, vad de har varit med om! Hihi

Torsdags och fredags var väl inte världens roligaste väder, men vi fick så himla mycket gjort inne, fixade till hallgaderoben. Ser dock lika trist utvändigt med ett vitt draperi, funderar på att köpa ett roligare tyg men vi får se. MEN insidan fick nya hyllor och allt målades vitt. Sen är det alltid skönt att rensa bort lite, det slängdes skor och ett par kassar for till Röda Korset. Köpte en fiffig skoförvaring på IKEA, där man ställer skorna upp, den är för att kunna dras ut ur gaderober men det funkade alldeles utmärkt att ställa på en hylla, plötsligt tog inte skorna någon plats! Så snabb som jag var så köpte jag 2 par nya skor...hihi=)

Jag skulle vilja ha detta tyget men mannen tror att det blir för rörigt... kan i och för sig bli svårt att få snyggt som förhänge till en gaderob kanske? Eller vad tror ni???


Bild: Lånad från Spira

I går och idag har det varit helt ljuvligt väder så nu har det klippts gräsmatta, fixats i landen och sått lite nya fröer. Utemöblerna och segelduken har kommit på plats. Dock har vi inte hunnit sitta så mycket i solstolarna men det är skönt att få lite saker gjorda när det är långhelg och energin kommer farande.
image185
Bild: Susihus

Varje kväll har vi varit ute och sprungit, äntligen har löparskorna hoppat på mina fötter. Hoppas att det håller i sig bara. Lite fika och grillning med grannar och lite shopping har också hunnits med denna sköna lååånghelg. Vad har ni hittat på?

Må bäst och stor kram på er alla!

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela