Susihus

Väderrapport från Galway

Publicerad 2009-05-31 09:33:41 i Resor

Befinner mig just nu i Galway och här är det helt galet väder! För att vara Irland...det är strålande solsken och VARMT! Irländarna själva tror knappt att det är sant. Denna stad är för mysig med sina små gränder och härliga uteliv. Nu under racet är det rena festivalstämningen här och massor med inresta männsikor så man kommer knappt fram.


Hinner inte skriva mer just nu, måste springa vidare på jobb.
Ha det så gott och hoppas att solen skiner på er också.
KRAM

Låångledig

Publicerad 2009-05-24 10:37:42 i Trädgård

Åh va det är skönt att få vara lite långledig, 4 dagar! Fram för fler sådanna här veckor. Jag har fått mersmak för detta att vara lite mer ledig än lördag och söndag!!

I dag bryter solen sakta men säkert igenom och det blir nog lite trädgårdsfix och lite hundträning i vanlig ordning. Så skönt att bara strosa runt lite i trädgården, fixa lite, ta en kopp kaffe och bara njuta!

Mannen han ska ha semester nu en vecka, vi har alltid sagt att man skulle vara ledig mellan Hägg och Syren och i år så tog han ledigt. Dels för att jag kommer att vara iväg denna veckan och då tyckte han att det blir enklare med hundarna om han är hemma, men också för att få ha lite tidig semester och sen kunna jobba lite längre i sommar.

Här kommer nu en krukkavalkad med lite nyplanteringar i






Ha en härlig dag och NJUT=)
Tack för alla goa kommentarer som värmer gott.
Kram på er

Trädgårdsfix

Publicerad 2009-05-14 20:56:18 i Trädgård

I helgen var vi och äntligen gjorde lite inköp till krukor och trädgården. Har ni vägarna förbi Ör så måste ni svänga förbi Klockaregårdens Trädgårdshandel. Helt underbart och inspirerande ställe. Vi har pratat länge om att köpa en bambu som ska stå bakom våra pastillampor. Nu slog vi till...


Bambu är en riktigt favorit hos oss, detta är vår tredje planta. De prasslar så härligt i vinden och är härligt grön mer eller mindre hela året. Det gäller bara att passa dem första åren så de inte bränner sönder i vintersolen.

Visar även en härlig bild på vårt blommande äppelträd som nu sprakar i härliga färger.

Bilder: Susihus
Jag gillar verkligen denna årstid, mellan Hägg och Syren är det nog som vackrast och det luktar ljuvligt gott!
Hoppas att ni hinner njuta lite av denna härliga tid. Återkommer med fler inköp till våra krukor i nästa inlägg, så ni inte tröttnar på alla trädgårdsbilder=)

Vårkramar på er

Kardemummakaka med rabarber

Publicerad 2009-05-12 20:24:39 i Mat & bak

I lördags var jag bara tvungen att titta förbi den fina butiken Änglabacken här i staden. De hade nämligen 25% på allt Gerberaporslin och jag tänkte om jag har tur så har de ett fint tårtfat till mig! Åh tänk det fanns det...hade tänkt mig färgen bomull men det fanns inte utan det blev i färgen Betong, helnöjd!
Helt enkelt var jag tvungen att baka en kaka och testa fatet.



Bilder: Susihus

Kardemummakaka med rabarber
100 gr smör och 3 dl socker, vispas mjukt, tillsätt 1 ägg. Mortla 1 msk kardemumma som tillsätts i smeten. Blanda ihop 5 dl mjöl med 2 tsk bakpulver, rörs försiktigt ner i smeten, tillsätt 2,5 dl mjölk. Häll allt i en smord och bröad form. Strösla sen på en mängd skivade rabarber och lite pärlsocker. Grädda i ugnen 175 grader i 35 minuter.

Smaska på!

Utmattad brevlåda

Publicerad 2009-05-11 20:15:10 i Trädgård

Då var det måndag igen och min envisa förkylning som jag släpade med mig hem från Göteborg förra helgen, börjar att ge med sig. Dock krävdes det en hemma dag i fredags. Jag hade ingen röst alls kvar när jag vaknade så det var bara att somna om, och som jag sov, halva dagen, kvällen och natten, vaknade på lördagen och var mycket piggare och bättre. Fick tyvärr offra en 40 års fest som vi var bjudna på fredagkvällen, så tråkigt att missa en god väns fest men ibland säger kroppen till på skarpen!

Vi har haft en fixarhelg och det har varit så skönt, ja både vädret och att få lite saker gjorda. Även om vi fick lite mer på vår lista än vad vi hade tänkt oss. För härom kvällen när vi kom hem möttes vi av en uttråkad eller utmattad brevlåda...

Vår kära "amerikanska brevlåda med röd postflagga" som vi fick när vi flyttade ihop, gav helt enkelt upp. Tråkigt innehåll, enformigt jobb eller tja....inte mycket att göra. Men någonstans måste ju postis få lägga sina räkningar och trevliga tidningar. Som tur var har vi för något år sen gett bort en brevlåda till mamma, de bytte ut den sen mot en sån stor veckolåda och denna svarta pärla hamnade på vinden.


Bilder: Susihus
Först hade vi en plan på att gjuta en platta i betong att fästa den på, då mannen är frälst i gjuteri branchen, men eftersom det där kan ta tid att göra, torka och få på plats så tyckte jag att vi får ju göra en snygg tillfällig lösning så länge. Med lite gemensam design och trix så löste mannen detta galant. Nu tycker vi dock att det blev rätt bra så betongskivan kan nog vänta lite till....

Ska bara få upp en Ej reklam skylt snabbt för idag var ju hela brevlådan full med reklam.
Vad jag har sysslat med i helgen återkommer jag om... Vad har ni hittat på?
Ha en skön start på veckan.
KRAM

Drömma sig bort...

Publicerad 2009-05-07 17:10:12 i Inspiration

En kall och regnig dag som denna och jag är dessutom dunderförkyld känns det som man jag vill drömma mig bort en stund. Hittade de bl a de här härliga balkongbilderna från Sköna Hem:






Bilder: lånade från Sköna Hem
Den loungehörnan hade jag gärna sjunkit ner i nu med lite gott i glaset och varmt och skönt väder. Ja visst är det skönt att drömma sig bort en stund, från grått, kallt och att jag bör motionera och träna mina fyrbenta vänner, handla, damma, torka golven och fixa till det hemma lite och för att inte tala om en vårstädning i garaget....
Jaja skönt att man ska gå ut och äta gott på restaurang med goa fd arbetskompisar istället=)

Ha en härlig kväll och hoppas att värmen kommer tillbaka till helgen. Imorgon är det FREEEEDAG!
Kram kram

Oh så trevlig helg

Publicerad 2009-05-05 19:47:06 i Boktips

Vilken härlig valborgshelg jag har haft. Började med att vara ledig på Valborgsmässoafton och då var det härligt sommarväder här. Jag parkerade mig efter löparturen i solstolen och tog med mig Åsa Larsson boken och blev fast. Jag har inte läst en vanlig bok på väldigt länge men nu kunde jag inte sluta, lite solbränd blev jag på kuppen innan boken var färdigläst. =)

1 maj struntade vi i alla demostrationståg och liknande vi tog tåget till Göteborg och sammanstrålade med våra goda vänner från Jönköping. Vi har bott på First hotel G, perfekt läge på stationen och mysigt hotel. På fredagen hade vi picknick i Trädgår'n och var och åt på Meet på kvällen. Lördagen ängnades åt shopping, dricka lite rosévin på en solig bar och på kvällen var vi och åt på den brasilianska krogen Tranquilo. Mmmm så mycket gott vi åt och drack där. Hallonmojito blir nog sommarens drink hemma hos oss numera. Jag åt en getosthamburgare med mojo, saltade ungsbakade potatis och en ljuvlig mangogremolata. SLURP så gott och trevligt, dessutom hade de väldigt trevlig personal!



Bild från Tranquilo

På vägen upp på tåget började jag läsa "Marley och jag" av John Grogan. Har ni läst den? Om inte gör det!


Jag skrattade så jag grät, damen bredvid mig undrade om boken var bra för hon hade hört så mycket om den=) Just kapitlet om när de försökte att gå på hundkurs var nog ett av det roligaste jag har läst på länge. Som instruktör och även hundägare så förstår jag hur de svettades och vilken vånda de hade. På vägen hem läste jag ut boken och precis innan Alvesta rullade stora tunga tårar på min kind, när man fick följa deras sista tid tillsammans med denna stora och bångstyriga men ack så levnadsglada hund.

En bok som berör och man blir varm i hjärtat!

Hoppas att ni har haft en trevlig Valborgshelg. Här har det nu blivit lite kallare och även en och annan regnskur. Det behövdes i och för sig, men oj så lätt man skämde bort sig med lite värme. För nu tycker jag det är iskallt, kan också bero på att jag fick med mig en förkylning hem från Göteborg, så nu får löparskorna vila lite....

Kram på er

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela