Susihus

Virkpiff

Publicerad 2012-01-30 19:26:55 i Pyssel

Måndag igen och helgen försvann i ett rasande tempo, även om det har varit en lugn och skön helg. Vi firade Bono i lördags, han fyller 5 år det går ju inte att förstå vart dessa år har tagit vägen.

Vi var ute i skidspåret han och jag, men jag kan nog i alla fall konstatera att det behövs 10 cm mer snö. För när vi hade fått upp farten så ett tu tre var det mer grus än snö på den gamla banvallen och jag gjorde en tecknad flygande vurpa.... lite åt Tom & Jerry alt Gråben & Hjulben, och jojomen nog landade jag på mitt knä som jag slog ur led förra våren. Nåja det gick hyfsat bra ändå, rejält skrapsår, trasiga träningsbyxor och några stela fingrar blev resultatet av min skidpremiär.

Fick ett litet ryck i helgen att piffa till garderobs knopparna i tvättstugan/groventrén. Hittade nämligen lite garn från min stickade lampa som håller till i ovan nämnda rum. Så det fick bli virkade knoppar...



Lite galet roligt...hihi! Bjuder även på en lite mer stökbild från denna del av huset. Här samsas tvätt, hundmat, och ytterkläder bl a.



Bilder: Susihus

Nu väntar en härlig kvällspromenad, skidorna får nog vila lite...
Go och glad start på veckan!
Kram

Ps tack för alla glada tillrop om Bono, det värmer. Jag återkommer i det ärendet!

Trist besked

Publicerad 2012-01-26 22:07:11 i Hund

Känner mig helt tom och ledsen. Har varit med Bono hos vetrinären idag för han ibland inte vill sätta ner sitt vänstra bakben. Efter att det har böjt, lirkat och känt igenom honom så kommer de fram till att han kronisk knäskada med artros. Antagligen har något hänt i hans knä i somras när han skadade sig i en muskel, han kan ha fått en blödning i knät. Alternativen då han är så ung och värt att göra något åt skadan, är att antingen öppna upp och titta eller göra en titthålsoperation, det sistnämnda gör man inte här i Växjö.

Efter att ha förstått innebörden av vad de sa, så var valet rätt enkelt, det blir att åka till Göteborg och göra en artroskopi. Hittar de ingenting vilket vi håller tummarna för så är ingreppet mindre och inte så lång återhämtning. Fick tid redan nästa fredag, usch och fy för denna väntan och ovissheten. Det var inte riktigt denna 5 års present jag hade tänkt att ge honom.



Bild: Susihus


Bono själv mår toppen, och tycker inte att livet på något vis är trist. Som tur är så har han lika mycket muskelatur på båda bakbenen. Vilket innebär att han använder båda lika mycket när han rastas, vilket är bra och vilket jag också har noterat. Det är när han står still som han kan låta bli att stödja sig på vänster bakben och att han ibland är lite stel i det benet.

Nu får vi bara hålla tummarna att allt går bra och att han blir tipp topp och det väldigt snart för usch och fy vad det är trist när ens älskade djur inte mår bra.
KraM

Stickat lite

Publicerad 2012-01-23 20:02:47 i Pyssel

Helgen har varit så där alldeles lugn och skön, inga tider att passa och bara njuta och ta det lugnt. En helg helt i min smak. Jag har hunnit både läsa en god bok och sticka en hel del. Måste nog slå ett litet slag för biblioteket, vilken uppfinning. Jag brukar kika in på nätet på ex adlibris och titta efter böcker, sen beställer jag dem för boklån på bibblan och så dyker det upp ett sms när de är dax att låna dem. Briljant!

Vissa böcker är man glad att jag inte har lagt pengar på att köpa utan de är en kort stunds nöje och sen kan man lämna tillbaka dem, medans andra kan jag känna att denna är värd att köpa. I helgen har det varit både trädgård, inredning, bakning och en härlig gotlands deckare. Så nu längtar jag till Gotland. Såg att Persbrandt sommarhus var till salu fortfarande....drömma kan man ju!

Nu skulle ju detta inlägget handla om stickning, jag testa att göra om en solblekt och trist Marimekkoskärm i fredagskväll och efter att få ha rivit upp några gånger och göra om så blev resultatet så här:





Bilder: Susihus

Ett nystan grått härligt ullgarn och resårstickning på stora stickor skapade enkelt denna skärm. Tricket var mest att få rätt storlek på omkretsen. Vips så blev lampan ute i groventrén/tvättstugan lite roligare!

Här är det ljuvligt vintervitt, kallt och klart. Längdskidorna väntar på mig!
Go och glad måndagskram

Liten utflykt

Publicerad 2012-01-22 22:10:57 i Hem

Så var det söndagkväll och helgen försvann som vanligt i ett nafs. Fredagkväll var jag hos en hundmassör med Bono. Han har haltat lite igen på sitt vänstra bakben, och jag var lite orolig att han hade dragit upp sin gamla muskelskada men troligen har han lyckats hitta på något annat men med samma ben. Kreativt! Kan vara något med knät... så nu är dt vila som gäller. Huuu va tråkigt.

I lördags gjorde vi en liten utflykt till det stora blågula varuhuset i Älmhult. Vi hade helt slut på alla sorters ljus så det fick bli en tur, naturligtvis kom vi inte bara hem med ljus. Vi hittade bl a en rolig dörrmatta. Olika bitar av Turkiska mattor som har satts ihop till en matta.



Bild: Susihus

Passade perfekt med vår gröna fondvägg. IKEA höll på att göra plats för utemöbler, vad sugen man blev på att få se det, dock var det inte klart och när vi kom ut så föll det massor av snö. Nu har vi vinter här, och det sägs att det ska bli kallt i veckan som kommer. Kan man kanske hoppas på lite skidåkning i veckan.... hoppas hoppas!

Ha nu en bra start på veckan
Kram

Trädgård

Publicerad 2012-01-20 16:07:04 i Trädgård

Fick precis en liten fundering ska man vara med på öppna trädgårdar i sommar. Den 12 augusti är det 1000 trädgårdarnas dag. Man kan anmäla sig from den 30 januari om man vill vara med och visa upp sin trädgård.


Vi reste runt på detta i Skåne 2010, så himlans trevligt. Kruxet är att har vi öppet själva så kan man inte få inspiration från andra trädgårdar och sen kommer det ju alltid en liten tanke vem vill komma och titta på vår trädgård?!



Bild: Susihus

Jag funderar vidare... och passar på att önska dig en härlig helg!
Kram

Ytterligare en julklapp

Publicerad 2012-01-17 20:58:07 i Inspiration

När jag ändå är inne på julklappar så måste jag vissa upp min julklapp till min käre man.  Jag hittade en liten artikel i Vi i Villa eller något liknande tidning som dyker ner i brevlådan till vi som bor i villa. Det var en kille som hade tröttnat vid bagagebandet på att alla väskor såg likadana ut. Han bestämde sig för att starta ett eget företag Mydesignedbag.com

På denna sidan kan man välja storlek och färg på sin resväska, sen kan man lägga till bilder och text och få den till att bli hur personlig som helst.

Vi har länge pratat om att vi behöver en ny liten cabinväska men aldrig kommit till skott att köpa en, men nu designade jag en istället och gav bort den i julklapp.



Bild: Susihus

Så jag skickade in en ljuvlig sommarbild tagen på vår favoritstrand på Gotland och med våra älskade schäferherrar, la till namnet och voila...
Nu är de fyrbenta alltid med oss även när vi reser! Mannen blev supernöjd över sin julklapp och den gjorde succé bland övriga julfirare.

Annars så skojade en trafikbot från Italien på 119 Euro till denna tisdagkväll. Fick ett rek som jag gick och hämtade min dumbom...och vips så hade jag tagit emot en bot från Italien på att vi kört i en busfil.... turistvänligt!? Hrmm

Kram

En julklapp på plats

Publicerad 2012-01-15 11:45:58 i Hem

Jag fick ett litet annorlunda konstverk av min man i julklapp. Vi har nu funderat på hur den ska monteras då det är handtryckt och handgjort av olika sorters papper. Sen var även julgranen tvungen att hoppa ut innan tavlan kunde komma upp, då vi kom fram till att väggen där mellan fönstrerna skulle passa för tavlan.

Igår gjorde vi en träram som vi vitmålade och idag monterade vi den på baksidan av tavlan, för att få en distans ut från väggen. Dels för att pappret är lite ojämnt och rörligt så vi tycker nog att det ska få komma till sin rätt.

Nu är den på plats


Bild Susihus

Den är lite ojämn och flikig i kanterna, lite av charmen. Få se om vår upphängning kommer att fungera?!
Nu är det lite Vinterstudio och kaffe och sen ut i sökskogen!
Tack för att du tittade in denna söndag!
KRAM

Favoriter i repris

Publicerad 2012-01-14 16:28:08 i Hem

Ja idag fick granen ge sig...ledsamt på något vis att man inte kan återplantera dem. Nåja den kliptes ner och grenarna fick fylla några trista krukor ute.

Fick ett litet ryck efter skogspromenaden med både spår och upplet för Bono, och putsade till fönstrerna inne i köket. Hängde upp mina gamla Spira vårinspirerade gardiner, inte årets modell de har hängt med några år, helt enkelt favoriter i repris. Blev lite vårigare och lite ljusare...



Bild: Susihus

Efter en helt galen vecka på jobbet så njuter jag nu av att det är helg!
Dagens väder här i småland: lite snöpuder på marken, runt nollan och solen har varit framme idag, tur det för det har blåst rejält.

Goa helgkramar

Klokt

Publicerad 2012-01-10 20:59:52 i Hund

Om en hund vore din lärare, skulle du kanske lära dig saker som dessa:
  • När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem
  • Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara anledning nog för extatisk lycka
  • Bits inte när det räcker med att morra
  • Låt andra veta när de inkräktar på ditt område
  • Spring, hoppa och lek en stund varje dag
  • Ta en tupplur då och då, och sträck alltid på dig innan du stiger upp
  • Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra människors beröring
  • Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset
  • När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen
  • Oavsett hur ofta du får skäll - tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället
  • Njut av den enkla glädjen i en promenad
  • Var lojal
  • Låtsas aldrig vara något du inte är
  • Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det
  • När någon har en dålig dag - var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara



Bild: Susihus


Tror att Bono hade skrivit under på mycket av det, för hos honom vilar det sällan ledsamheter.
Må bäst!
Kram
Pst julen har åkt ut men inte granen den står till sig lite till...

Trettonhelg

Publicerad 2012-01-06 11:11:57 i Hem

Åh va jag gillar detta med lite helgdagar på vardagar. Framför fler såna...hihi! Jag brukar ta bort julen på nyårsdagen men i år vet jag inte vad som har hänt, för den är fortfarande kvar och det märkligaste av allt jag har ingen lust att ta bort vår fina gran eller stjärnorna och ljusstakarna...

r

Granen står så fint utan att barra. Nu är det ju inte så att jag har så många tomtar uppe eller
massa röda saker. Undra om det är för att det är bristen av snö som gör att jag verkligen känner att jag behöver ha julgran, stjärnorna kvar så jag får lite ljus.

Idag skiner solen så underbart i allafall och det var -2 grader när jag var ute och sprang i morse. Men det var tunga steg idag, undra om jag har något lurt i kroppen för så här tungt brukar det inte vara.



Bilder: Susihus

Nu blir det hundträning med söktjejerna, oh va roligt!

Ha en härlig helg
KRAM

Årskrönika 2011

Publicerad 2012-01-03 19:27:38 i Allmänt

Nytt år och nya möjligheter! Blev så inspirerad av min bloggvän Camillasdagar på att göra en liten årskrönika, hon var ju i och för sig smart och gjorde den innan årets slut, precis som Rapport, Sportspeglen mm men men jag kör den nu.

Januari 2011
Jobbade och var på Handbolls VM i Malmö med en stor grupp. Såg Sverige i semifinal helt otroligt, vi var även och skrattade gott på Wallmans i Köpenhamn. Oj vilken bra show, jag är rätt svårflörtad på underhållning då jag ser en hel del i jobbet. Men detta var riktigt bra.


Februari
Snön låg djup och vi funderade på vart vi skulle göra av allt, lovade varandra att nästa år skulle vi minsann skotta det längre in på tomten...nåja nu har vi ju ingen snö. Jag åkte skidor för kung och fosterland, oj så skoj det var.


Mars
En härlig vecka i vackra Vemdalen tillsammans med goda vänner, solen sken alla dagar utom en. Helt underbart, undra när vi får en sån skidvecka igen. Det var utför på förmiddagen och hem till lägenheten mitt i backen åt lunch och sen ut i längdskidspåren med Bono på eftermiddagen. Rena träningslägret, att vi åt och drack gott hör ju bara till =)


After ski på altanen med tunnbröd, löjrom, gräddfil och skumpa = helt ok!

April
Jag förstörde mitt knä, slog knäskålen helt ur led på en klättervägg, inte så skönt. Aj va ont det gjorde. Bet ihop och åkte en tur till Italien.  Det blev Pisa, Lucca och Florens en härlig långhelg med man, lillebror och hans sambo.



Lillebror och jag på väg till det lutande tornet...
Tyvärr fick vår resa ett trist slut då vi kom hem och mötte Kenzo som inte alls mådde bra.  Vår älskade underbara goa Kenzo som fick lämna oss på skärtorsdagen. Usch tårarna kommer igen...


Maj
Månaden då jag jobbade mest, hann även med att gå på ett vackert bröllop där vi vär värdpar. Fantastiskt trevligt och roligt.


Jobbar brudparet på polisen så måste man ju åka polisbil till festen!

Juni
Fortfarande otroligt mycket jobb. Firade en härlig midsommar med goda vänner på ett härligt ställe i Småland, så där idylliskt som det bara ska vara med vackra hus, böljande ängar och sjön som glittrar, nåja solen kunde ha fått vara lite mer framme men men

Jag åkte till Zurich och Luzern på jobb i slutet av juni och efter det så lugnade jobbet ner sig och jag kunde börja nedtrappningen mot semestern!



Hann även med lite trädgårdsfix

Juli/Augusti
Njöt av härlig semester, sommaren var väl inte den vassaste på soltimmar men vi fick en härlig semester. Vi började med att åka till Fäviken och blev bjudna på en helt underbar matupplevelse. Sen hem och packa om för att åka till vårt älskade Gotland!


September
Jag skadade senan i min högra fot, med risk för att få hälsporre, så det blev tyvärr ingen Stockholm Halvmara för min del. Bono gick på behandling för sin sträckning i bakbenet, usch så trist att vara skadad, nåja.
Vi hade en fantastisk helg med goda vänner i Stockholm, halvmarahelgen ändå. Det blev ljust och fräscht på Cirkus vilket var underbart roligt och bra.


Oktober
Vi skördade frukt som bara den, oj va vi smaskade så gott med egen frukt och vi har ändå bara 2 små träd, ett plommon och ett äpple. Åkte till Tallinn med mamma, hennes systrar och deras döttrar, vi fick en härlig hösthelg i en vacker liten stad.


November
Så var det dax igen, fast jag hade sagt sist att aldrig mer! Jag skulle inte jobba med Volvo Ocean Race igen och ändå så var det att kavla upp ärmarna och tokjobba igen inför starten. Fick även packa väskan och resa till Alicante, trodde att jag skulle få solsken men njeä... rätt kallt!


December
Denna månad dök upp från ingenstans och jag fattade knappt att sommaren var över och ljusstakar skulle fram!?
Åkte på ett par härliga jobbveckor i Sydafrika (om man hoppar över matförgiftning och 24 timmars flygförsening).


Bilder: Susihus

Trodde att jag skulle komma hem till ett snöigt och vintrigt landskap, men detta måste vara den blåsigaste december på länge. Tycker att stormarna har avlöst varandra och ingen snö i sikte alls. Har bar kunnat snegla på skidorna som står i garaget och väntar och jag längtar...

Summasumarum så har både jag och Bono varit skadade i långa perioder så vi har inte tävlat alls, naturligtvis väldigt tungt att förlora vår goa Kenzo. Annars har jag jobbat kanske lite för mycket och rest en hel del. Nu blir det nya tag för 2012. Inga nyårslöfte här inte men några to do 2012.
Måla om vardagsrummet, ska äntligen bli vit
Funderar på att börja med någon del av tjejklassikern
Tävla lite mer med Bono (inte så svårt då vi ställde upp i en tävling under 2011)
Hålla i löpträningen oavsett väder, jobbsituation

Gott nytt 2012!



Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela