Susihus

Lyser upp i höstmökret

Publicerad 2009-09-28 10:55:56 i Vill gärna ha...

I dag var det verkligen höst, mörkt när klockan ringde och regnet strilade ner. Höstlöven virvlar omkring ute på gräsmattan och det känns i luften att nu är hösten här!

Även om det är så där mysigt att stiga upp när det regnar och är mörkt, gillar jag denna årstid. Lite klarar luft, härliga färger ute i naturen och det känns roligare att fixa till det lite mysigt inne. Gillar även att hösta till det lite i krukor och fix i trädgården. Hittade denna läckra eldkorg och den skulle gärna få pryda sin plats hemma i vår trädgård. Sätter genast upp den på min önskelista!

Bild: lånad från Röshult

Önskar er alla en skön start på veckan

Höstkram

Vilken sommar helg...

Publicerad 2009-09-22 08:49:22 i Resor

Vilket härligt sommarväder det har varit i helgen, i allafall här i södra delen av Sverige. Hoppas att det har varit lika fint i hela landet. Det har varit 20-24 grader och strålande sol, mmmm lovely! Vi har verkligen varit ute hela helgen, fikat, ätit ute och en hel del hundträning har det blivit i det fina vädret.

Tyvärr har Kenzo sträckt sig lite i sitt framben när han var ute och rusade i lördagsmorgon, så för hans del har det blivit väldigt korta promenader. Nu börjar det gå åt rätt håll och han går bättre. Bono har fått för sig lite konstiga beteende i sökskogen. Han plockar rullen 10-20 meter in på första skicket, känns som det är en stresshandling och jag vet inte hur jag ska komma runt detta. Får väl helt enkelt ta och vila lite med söket och kanske köra lite spår ett tag. Rackans jag som har anmält mig till tävling, undra om man kan boka av?

När sommarkänslan ändå är kvar lite till så bjuder jag på några Gotlandsbilder till, denna gång från det härliga stället Furillen. Har ni vägarna förbi Gotland så missa inte detta och gör ett stopp på vägen på det ljuvliga Rute bageri. Mums för deras kardemummabullar!


Bilder: Susihus

Vår sista kväll på vår tältsemester så körde vi iväg ut till Furillen och lyxade till det med en restaurangmåltid. Jösses så gott, mannen tog lamm där en del lammlägg var kokt i vin i 24 timmar, helt ljuvligt gott. Jag tog en Entrcôte från en lokalgård där de fick massage och åt potatis och morötter från ölbryggeriet. Vi avnjöt lite goda ostar och creme brulé till dessert. Väldigt mätta åkte vi ifrån detta otroligt härliga ställe med läcker inredning och fantastisk trevlig personal för att krypa ner i vårt tält medans det kom lite regn. Det blev ett dyrt besök på Furillen, nja kanske inte för maten för den var värd varenda krona! Men de hade så fint porslin från Gotland och de hade jättestora fina vinglas från Kosta Boda. Så lite porslin fick vi med oss hem från Gotland och på vår andra semestertur till Kalmar passade vi på att shoppa STORA vinglas (nästan så att det går i en halvflaska) på glasbruken. Bilder på det kommer en annan dag.

Ha en toppenskön dag
Kram

TGIF

Publicerad 2009-09-18 15:32:18 i Resor

Thank god it's Friday! Känner att jag hade inte klarat av att stiga upp en tidig morgon till. Ska bli så skönt med helg och dessutom har vi inget inbokat! Tjohoo, det ser ju dessutom ut som det ska bjuda på underbart höstväder, strålande sol med hög och klar luft.

Har nu klarat av att jobba i 2 veckor efter semestern och nu känns det som det var länge sen man var ledig och det känns som en evighet sen vi var på Gotland. Denna ljuvliga härliga ö som vi bara har förälskat oss i. Längtar tillbaka och njuter här av lite bilder från i somras.


De härliga raukarna på Fårö

Fårö, är en favorit med sitt karga landskap och lugn!

Kenzo poserar vid ett gammalt fiskeläger på Fårö.

Bono på Stenkusten

Dessa ljuvliga Gotlandsstenar som inte går att låta bli att plocka upp och njuta en stund av. Vilken meditation det är att efter en hysterisk arbetstopp få komma hit och bara gå runt och hitta en perfekt rund sten, och höra vågorna slå. Mmmm

Bilder: Susihus
Denna ljuvliga stenstrand vid Lickershamn, där man kan få bada nästan helt i fred, passar oss som har hund väldigt bra. Våra 2 fyrbenta vänner älskar att springa omkring och leka, gräva och bada så en egen strand är lyx! Kan nästan höra havet när jag ser bilden!

Det kommer fler bilder snart, men jag kan ju inte trötta ut er så här en fredag när solen skiner med massor av bilder!?

Ha en toppengo fredag och njut av helgen
Kramkram

Flickan som lekte med elden

Publicerad 2009-09-16 08:33:04 i Filmtips

Blev inbjuden till en förhandsvisning av Flickan som lekte med elden. Det blev en trevlig och lyckad kväll. Träffade goa fd arbetskompisar på förminglet, sen var det en liten workshop med leverantörerna som hade bjudit in till kvällen, det var väl så där. Men tydligen lyssnade vi väl för jag och en kompis vann priser. Hon vann ett presentkort på 500 sek att äta för på Elite Stadshotellet och jag vann en första klass biljett t/r vart jag vill med SJ X2000. Undra om man kan åka med hund till Åre???

Sen gick vi ner till biografen och det var fri sittning. Där har SF ordnat en liten utlottning och placerat ut biobiljetter under stolarna och vem drog hem vinsten där? Ja just det JAG!!! Några damer bakom mig tyckte att jag skulle köpa en trisslott också.



Bild: Lånad från SF

Filmen då, jo det var en spännande actionfilm och med bra skådisar. Noomi spelar ju i en klass för sig! Än en gång har de lyckats att skapa miljöerna som jag har målat upp när jag läste böckerna. Vet inte om det är bättre att ha läst böckerna innan för man sitter ju på helspänn, i slutet vågade jag knappt andas...! Ser fram emot den 23 november när den sista filmen i Millenium triologin har premiär.

Kan varmt rekommendera er att gå in i biomökret och titta på Flickan som lekte med elden!
Må bäst i det fina höstvädret
Kram

Härlig helg

Publicerad 2009-09-14 09:22:40 i Trädgård

Vi har haft en härlig helg i Stockholm. Började med en härlig fika på Fiket i Gränna, där vi träffade våra vänner, sen blev det god lunch på Saltå Kvarn, ankomst till Stockholm och  incheckning på Clarion Sign. Gänget som skulle springa laddade och vi 2 som tyvärr fick hoppa löparrundan, laddade med shopping och lite mer shopping. Nu är stövlar och jeans inhandlade, skönt! Självklart såg vi starten av hejjade på vårt gäng i Stockholm Halvmarathon. Efter starten följde vi loppet med ett glas vin på Aquavits utebar och via sms. Det gick bra för löparna 1,56, 1,57, 2,07 och 2,18 Hejja så duktiga ni är!

Sen väntade en god härlig middag på Rolfs Kök, innan vi alla stupade i säng. Söndagen bjöd på ytterligare shopping och en god fika innan det var dags att styra söderöver igen. Efter en härlig helg med goda vänner så väntade 2 fyrbenta vänner på oss och de blev så glada! Härligt att få ett sånt välkomnande.

Bjuder idag på lite sköna bilder från en sensommarträdgård!



Bilder: Susihus

Önskar er en härlig start på veckan!
Kram

Ps vet inte vad som har hänt att man inte kan kommentera på inlägget innan.

Fredag efterlängtade fredag

Publicerad 2009-09-11 09:51:26 i Före/Efter

Äntligen fredag, oj va trött jag är efter en veckas hårt arbete igen. Kroppen försöker att ställa om till att stiga upp tidigt och försöka hoppa i säng något vettigt på kvällarna. Inte lätt hihi
Känns skönt att det är fredag idag iallafall och snart helg. Det blir en tur till Stockholm igen och att bo på Clarion Sign, träffa goa vänner och ha det gott! Nu blir det ju ingen ansträngning för min del, men de andra ska springa halvmaran så jag får väl hejja på!

En av våra veckor på semestern så passade vi på att göra om lite hemma. Jag gillar ju som sagt att ha några projekt på gång och här kommer lite bilder på ett av målarprojekten.


Nåja först har de ju sett ut så här


Igentligen hade vi köpt en massa vitt linnétyg och skulle sy nya överdrag, men jag har dragit mig för detta länge och sen pratade vi med ett par kompisar som hade sprutlackat sina stolar och var så nöjda. Ja då fick jag en idé...

Efter lite undersökning vad det kostade att få dem sprutmålade och att vi redan hade målat bordet, tyckte firman att ni klarar nog av att måla stolarna själva och då får ni dessutom samma färg som bordet. Sagt och gjort inhandlade lite penslar, målartvätt, grundfärg och vit högblankfärg och skred till verket. Garaget gjordes om till målaravdelningen och där höll vi till ett tag... Tråkiga med oljefärg är att den har så lång torktid, så det tar ju 4 dagar innan allt är klart, men det är ju så mycket lättare att jobba med när det är vinklar och vrår.

Vi är väldigt nöjda med resultatet, det blev ett lite renare känsla och skönt att slippa tyget då vi har 2 pälsherrar som gärna ser till att tyget är svartpälsat på sina ställen...

IKEAS stolsdyna Bertil blev pricken över I, helst hade vi velat ha riktigt fårskinn men man kan ha roligare för pengarna!




Nu har jag bara ca 8 meter vitt linnétyg som ligger och jag inte vet vad jag ska göra med, förslag någon?

Mina nya favoriter Kronärtskockorna pryder sin plats i Alvar Alto vasen. Himlans bra och tåliga snittblommor!


Jag hittade ett par fina ljusstakar i en blomsterbutik och gick hem och beskrev dem för min käre man och vips så hade jag fått ett gäng... som nu pryder en hörna vid matbordet!


Bilder: Susihus

Önskar en underbart skön dag och härlig helg i detta ljuvliga väder
Kram kram

Ovant

Publicerad 2009-09-09 21:11:00 i Resor

Då är jag tillbaka på jobbet igen! Började med en rivstart både för mig och för min väckarklocka i måndags, 0445! Huuu så tidigt och sen blev det tåg till Göteborg igen, vi hade kick off. Vi hade lite aktiviteter på kontoret och sen en härlig Paella lunch ute på gården, efter lunch hade vi en rolig aktivitet där vi var i lag och fick uppdrag av alla dess slag i mobiltelefonen, vårt lag vann!!!! Tjohooo. Lite senare åkte vi iväg ut i Bohuskusten, vi lyssnade på en överlevnadsexpert och vi fick sätta upp ett läger, där de försökte lura oss att vi skulle campa! Det gick vi inte på och mycket riktigt så blev det ribbåt iväg till Klädesholmen och ett urläckert ställe Salt och Sill.

En sommarrestaurang som utökade med ett hotell byggt på pontoner, riktigt läckert gjort!








Bilder lånade från Salt och Sill

Jag var helt slut igår, efter en tidig uppstigning i måndags, sent i säng och upp tidigt igen. Nu har jag klarat av en "vanlig" dag på jobbet och imorgon är det ju redan torsdag. Känns dock lite ovant att stiga upp på morgonen och gå till jobbet, men jag vänjer mig nog snart...

Tyvärr har min häl svullnat upp och ömmar så det är nog väldigt tveksamt att jag står på startlinjen till Stockholm Halvmara på lördag. Det känns inte roligt när jag har tränat sen i juli för att göra detta lopp och så krabbar en hälsena hrmm. Har velat fram och tillbaka om jag ska springa ändå men då inte svullnaden går ner, känns det inte värt att riskera att kanske få så pass ont att jag inte ens kan gå. Tid hos läkare är bokat, då får vi väl se vad jag får för dom. Nu får jag se det som en trevlig helg i Stockholm och hejja på resten av gänget som ska springa! I värsta fall får jag väl ta en drink medans jag väntar...

Må gott
Kramkram

Hösten är här

Publicerad 2009-09-06 11:50:13 i Trädgård

Nu har verkligen hösten kommit, det har blåst och temperaturen har gått ner, vi har även fått en beskärd del av ösregn. Idag är det sista semesterdagen av 7 långa sköna veckor. Imorgon blir det rivstart med tågresa i gryningen upp till Göteborg för en kick off. Känner mig utvilad och avslapnad men ingen arbetslust har infunnit sig....men det är kanske så.

Denna sista semestervecka har vi fixat omkring och donat för att hinna med allt som vi tänkte att vi skulle hinna med, konstigt att man måste vänta till det sista skriket innan det blir gjort. Men nu är det gjort; fönsterna är putsade (fick säga bye bye till fransgardinerna - kan meddela att de går inte att tvätta - så de ligger i soptunnan nu), förråden är rensade och garaget har fixats till, vi har varit en runda på tippen, begriper inte vad allt kommer ifrån!!!!

Nu har jag även höstat till det lite i krukorna. Måste verkligen slå ett slag för denna Zetas krukfärg! En favorit, lätt att måla, torka snabbt och det blir superduperbra! Jag har även målat lite betong, få se hur den klarar sig under vintern.






Bilder: Susihus

Ja i år har jag användt lite rönnbär, rödlök för den fina färgen skull och kronärtskocka, väldans billiga och dekorativa inslag i krukplanteringen!

Ha en underbart skön höstsöndag och en härlig start på den nya veckan. Jag ska försöka att inte ha för mycket ångest för att det är sista semesterdagen...
Kram

Rapport från en härlig helg

Publicerad 2009-09-01 21:56:22 i Resor

Ännu en ny semestervecka, denna är den sista sommarsemesterveckan för vår del...kan inte fatta att det har gått över 6 veckor sen jag var på jobbet. Skönt är det iallafall att gå hemma och skrota, idag lider jag inte alls, strålande solsken och jag har hållt till i solstolen mest hela dagen med en bok, så skönt!

I går kom jag hem från en härlig helg i Stockholm med en god vän. Det var lite skakigt om vi skulle komma iväg, då min älskade man blev väldigt dålig men efter många prover och mätningar på sjukhuset så konstaterade dem att de kan inte hitta något. Så jag vågade ge mig iväg på lördagmorgonen. Vi började med Formex och hade en härlig eftermiddag på mässan.


Vi hittade ett superläckert fik mitt ibland alla utställare, här var det en hörna med unga designers. Bland annat Lisa Bengtsson som har gjort några av de läckra tallrikarna "Oss kvinnor emellan".

Vi bodde på Clarion Sign och på söndagen deltog vi bland 26000 andra tjejer på Tjejmilen, jag hade tänkt att slå min tid från förra året men jag landade på samma tid i år, 56 min. Nåja med en något smärtande häl är jag ändå nöjd. På måndagen hann vi med lite shopping innan vi började bege oss söderöver igen. Vi tog ett lunchstopp på den underbara platsen Zetas Trädgårdar ute vid Kungens Kurva. Vilket ljuvligt ställe och så mycket härlig inspiration...


Var bara tvungen att köpa lite läckert gräs och sen hade de en svart krukfärg som jag slog till på.

Idag i det fina vädret slog jag till och letade upp lite lerkrukor som har stått i garaget, de har nästan varit på väg att slängas för jag inte har användt dem på lääääänge. Nu drabbade jag dem med färg och pensel och vipsvoilá

Plötsligt kan jag tänka mig att använda dem igen, ska se om jag ska skrida till planteringsstadiet under morgondagen. Färgen var lättmålad och den blandades ut med vatten så den blev superdryg. Har massor av färg över, testade även att måla lite på betong...vet inte om det håller men kan ju vara värt att testa.

Bilder: Susihus
Nu får vi se när de har torkat om färgen håller, men det ska det göra enligt Zetas. Kul och enkel makeover!
Ha en härlig dag!
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela