Susihus

Utan bredband

Publicerad 2008-09-29 08:01:13 i Trädgård

Vad vi ar vant oss vid att ha bredband och nu måste vi klarar oss utan i 10 dagar. Hjälp hur ska det gå och jag har nästan känt bloggabstinens i helgen för att jag inte har kunnat blogga. Har inte kunnat jobba heller men det var enklare att leva utan..hihi. Vårt bredband har stått på mannen och jag står på den fasta telefonin vilket vi nu styrde om och ändrade villkor och fixade till när vi tog en härlig tur på stan i lördags. Men det lilla ordet men är då att vi måste klara oss utan det i 10 dagar, för att få alla nya tillbehör och allt vad det nu var. Slutade med att vi fick högra hastighet på bredbandet, mindre kostnad på fasta telefonin och en digitalkamera!

Helgen har varit helt underbar, vilket ljuvligt väder. Efter en härlig fredagkväll med champagne och gott vin så var jag ute hela lördagen i trädgården, gjorde en äppelpaj som avnjöts på altanen. I söndags slipades utemöblerna och oljades, tog ner seglet och stuvade undan allt i garaget för väntan på nästa vår.

La några härliga äpplen i rabarberbladet på altanen.

Bilder: Susihus
Vårt härliga elefantgräs som nu börjar skifta färg, det prasslar så gott i vinden!

I går kan inte hundarna klaga hos hundombudsmannen....först tränade jag sök och sen på kvällen efter en härlig äppelpaj hos grannen kom vi fram till att vi sticker upp till klubben och träna lydnad! Det var både trötta fyrbenta och tvåbenta i gårkväll framför kakelugnen.

Kommer tyvärr inte ha så stor möjlighet att besöka alla era trevliga bloggar under denna veckan då vi lever utan bredband.

Ha en härlig vecka
KRAM

Freeeeedag

Publicerad 2008-09-26 08:25:41 i Allmänt

Oj va det var segt att stiga upp idag, hade gärna legat kvar i sängen och sovit vidare för att sen få stiga upp och äta en låååång och skön frukost och sen få ge sig ut i det fina höstvädret på en promenad. Tur att det är helg imorgon så detta kan bli verklighet då. Hoppas att det fina vädret ska hålla i sig så man kan få njuta ute i skogen med hundarna.

Fick detta trevliga mail igår:

BIld: Lånad av Pm & vänner
Tycker jag låter som en alldeles perfekt afterwork, oj så trevlig start på helgen. Ser mig själv som självskriven där ikväll!
Vi kanske ses!
Önskar er en alldeles underbar dag och hoppas att ni får en skön helg med mycket solsken!
Go helgkramar till er

Oskyldigt dömd

Publicerad 2008-09-25 07:47:34 i Allmänt

Jag är verkligen ingen stor TV tittare, men igår slog jag mig ner i soffan med lite god glass och tittade på Oskyldigt dömd. Serien där Mikael Persbrandt spelar något alkoliserad och butter proffessor i straffrätt, och han tar sig an oskyldigt dömda. Även om hans rollkaraktär här inte är som den buffliga Gunvald så slänger han ut dräpande kommentarer till höger och vänster och visst känner vi igen honom. Han gör det bra och serien är klart sevärd. För varje oskyldigt dömd går det en brottsling fri! Jag gillade serien och jag tycker Mikael Persbrandt är tokbra så jag kommer nog att försöka att sitta ner framför tv:n på onsdagkvällar.
Oskyldigt dömd. Foto: Pär Bäckstrand/TV4  

Det lönar sig

Publicerad 2008-09-23 20:54:32 i Hem

Utvilad och lite piggare, även om det är hysteriskt mycket att göra på jobbet, och kommer så att vara i minst 3 veckor till. Gillar igentligen inte när jag inte får den fritiden och träning som både jag och hundarna behöver men nu får det vara så här ett tag. Tog mig en tur upp till brukshundsklubben ikväll och det är så skönt för man måste vara här och nu och kan inte fundera på om man fick med allt i kalkylen eller om man skrev rätt namn i rätt hotellista, utan där är det bara hunden och jag. Skönt=)

Dock så känns det som det lönar sig när man får så mycket beröm som vi fick efter helgens genomförande och dessutom fick vi jättefina blommor. Härligt!

Kommer ni ihåg ett vårinlägg där jag tyckte och hade sagt till min chef att jag tyckte att jag var mer värd i lön. Då hände det inget men idag får jag beskedet att jag får löneökning och det rätt rejält från och med NU! Jippie=)
Tänkte först fira med skumpa men efter hundträningen så kände jag mer för glass och lite soffa och TV tittande.

Ni precis som jag tyckte ju att det skulle vara två ljuslyktor så min älskade man har nu fixat det till mig!

Bilder: Susihus
Ser nu på kortet att det nya ljuset är lite lägre, jag får nog fylla upp med lite sand eller sten...nåja det får bli imorgon för nu ska jag hoppa upp i soffan och njuta av lite god glass och njuta av min nya lön. Kanske få bli en shoppingtur på lördag!

Många goa kramar till er!

Trött

Publicerad 2008-09-21 19:50:08 i Allmänt

Ett litet livstecken från mig innan jag ska ha date med min kudde. Det har varit en jobbhelg med stort genomförande och jag har varit i Stockholm och jobbat hela helgen. Gick och la mig 0334 i går natt eller rättare sagt tidigt i morse. Sen ringde klockan 0700 idag så det var inte många timmars skönhetssömn som infann sig i natt. Ofta blir jag så speedad av ett genomförande också så det är svårt att koppla av så jag hade svårt att sova på tåget hem idag. Men efter en skön eftermiddag i soffan med filt och film så ska jag nu ta en tur med grabbarna innan det blir Go natt!

Hoppas att ni har haft en härlig helg.
Önskar er en härlig start på veckan, KRAM
Stockholm - Stadshuset och kajakare -  © Bildbyrå Stockholmsfoto

Jippie

Publicerad 2008-09-18 10:26:18 i Trädgård

Fick besked idag av försäkringsbolaget till bilägaren som körde på lille Bono i somras, de betalar ut allt som vi hade skickat in, självrisk, massage, medicin, bandage. Så 3300 riksdaler hoppar in idag på mitt konto. Inte en fråga om några kvitto, ingenting. Härligt när det är på det viset. Mannen tyckte att jag kunde köpa mig en ny Ipod Nano, men jag tror att jag är lite mer praktisk lagd och lägger dem på hundgrindar till bilen istället. Kanske inte riktigt lika sexigt men attans så bra när man ska träna en hund och båda vill slänga sig ut för de älskar att arbeta.

1000 tack PernillaochPumpa och Detsvartataket för de fina utmärkelsena jag har fått av er. Jag är rörd! Jag skickar vidare dem till alla som föryller min dag med härliga bloggar som jag besöker och ni som är här och lämnar små tassavtryck.


Annars är det mest jobb just nu, vi har ett stort genomförande till helgen så det blir till att tokjobba och spendera helgen i Stockholm. Det ska bli kul när man väl är på plats och träffa alla värdar som jobbar för oss och se när allt rullar på.
Mannens betongprojekt tar nog aldrig slut...han har växt flera centimeter av allt ert beröm, hihi=)
Då han har gjutit massor av rabarberbladsbad som vi har gett bort till höger och vänster så tyckte jag att han kunde skapa ett annorlunda till oss. Så här kommer vår variant på rabarberblad.


Bilder: Susihus

2 rabarberblad som fick bli ett avlångt som nu pryder sin plats på altanen. Dock är det väl hög tid på att höststäda altanen, plocka in solstolar, segelduk och ljusslinga nu när hösten verkligen är här.

Ha nu en härlig dag och många KRAMAR till er alla

På plats

Publicerad 2008-09-15 21:31:53 i Trädgård

Härligt med alla era förslag och tips på vårt matsalsbord. Då solen tittade fram igår också så gick jag ut i trädgården istället så bordet står fortfarande omålat. Dessutom så skulle jag möbeltvätta, slippa lite lätt och sen dammsuga, tvätta golvet för att få en bra miljö att måla i, puuuh! Jag får nog ladda för det hihi, men färgen är inhandlad!

Vi fixade lite i trädgården istället, plockade upp massa blommor, några fick flytta och några har hamnat i blomstershoppen som mannen kallar dikeskanten på andra sidan vägen...

Vilket härligt väder det har varit i helgen, jag tokgillar detta klara fina höstvädret. Vi har fått vår nya torkvinda på plats även om vi inte är klara i övrigt i den hörnan men så här blev det.




Bilder: Susihus
Som ni ser är det inte klart men ville ändå visa er, jag är helnöjd med denna Bruka torkvinda i teak. Får nog köpa nya klädnypor för dem i trä som har hängt med i några år ser och är rätt risiga. Mannen la lite platta rabarberblad som han har gjutit under till som lite gångplattor.

Hoppas nu att det fina höstvädret kommer tillbaka för idag har det varit iskallt.
Ha en fantastisk start på veckan.
KRAM

Målas eller inte

Publicerad 2008-09-14 10:14:04 i Hem

Söndagmorgon och jag funderar på om jag ska dra igång ett nytt projekt....ska jag måla om matsalsbordet? Igentligen hinner jag inte det just nu för all min tid går till att jobba, känns det som. Har ett stort genomförande till helgen, men ibland kan det vara skönt att göra just något helt annat för att stänga av jobbet lite.

Vårt matsalsbord är ett tungt rejält från början furubord som mina föräldrar hade, men när mamma sålde huset och flyttade så fick hon inte plats med det och då kom det till oss. Jag gillade aldrig furufärgen så stolarna klädde vi om en fredagkväll/natt i all hast. De ska snart få nya kläder, i vitt linné har jag tänkt. Ska bara hinna till IKEA och köpa deras billiga linnétyg snart... Men bordet hade vi alltid duk på, tills vi bestämde oss för att vitlasera det, vi sicklade hela bordet för att få bort all lack som låg på och laserade det sedan ett par omgångar och äntligen kunde vi ha bara en löpare som duk. Nu har jag dock börjat att fundera på att måla bordet i blank vit färg. Jag har tänkt att bara måla skivan och lämna benen i vitalserat. Va tror ni?



Bilder: Susihus
På bordet ligger mannens egenhändigt gjorda svarta vinbärsblad gjutna i betong. Sen målade jag dem vita, lite roliga bordsdekorationer eller om man vill lägga dem ute på trappen eller i en kruka.

Nu får jag bestämma mig om jag ska gå ut och hjälpa till i vårt lilla trädgårdsprojekt eller om jag ska måla....innan det är dags för sökträning. Hoppas nu att solen kommer fram så det blir en lika härlig dag som igår.

KRAM på er alla

Lika långa ben igen

Publicerad 2008-09-10 22:29:16 i Trädgård

Tack för era varma kommentarer ang ryggen. Jag hade tur, fick komma direkt till naprapaten igår när jag ringde. Så efter 30 ej njutningsfulla minuter så har jag lika lång ben igen. Känns redan bättre, dock blir jag rätt trött och jag känner mig lite mörbultad, men vi är på rätt väg och det känns skönt. Det släpte snabbt och enkelt så jag ska nog slippa att komma tillbaka. Som vanligt fick jag mig en tillsägelse att stretcha bättre! Får väl ta det lugnt några dagar till, promenader och cykling gör jag men jag vill träna på ett pass och naturligtvis vill jag testa mina nya löparskor. Undra om de är snabba??? hihi=)

Har blivit utmanad av min goda bloggvän Medaljongen.
Fem saker i min frys

* Frusna lingon
* Frusna svarta vinbär (egen odlade)
* Dill
* Persilja (egen odlad)
* Hembakat bröd

Fem saker i min garderob

* JEANS
* Klänningar
* Kjolar
* Skjortor
* Min bröllopsklänning som en god väns syster sydde upp till mig

Fem saker i min bil

* GPS
* Hundträningssaker i en rosa korg (det fanns ingen svart)
* Filt
* Första förbandskitt inkl blodstopp och fästingplockare (lite mer hundanpassad)
* Vattenflaska

Fem saker i min handväska

* Plånbok
* Min härliga personligaalmanacka
* Mobiltelefon
* Penna
* Ett litet kit med bra att ha saker, plåster, huvudvärkstabletter, ögondroppar, handcremé, försvarets hudsalva och 8 hour  cremé allt i små förpackningar så de går igenom säkerhetskontrollen när jag flyger

Skickar denna vidare till
Mina 3 rum
Sarans
Bara mitt lilla hem
Det svarta taket
Sodralycke

Bjuder på lite höstbilder, då det verkligen känns som höst nu, brrr det har regnat varje dag och grått. Ska inte hösten vara färgstark och lite skön?


Bilder: Susihus
Lite prydnadspumpor förgyller symaskinsbordet. Liken i krukorna som är i bakgrunden ska åtgärdas i helgen och höstas till lite. Vet bara inte vad jag ska hitta på, men det brukar lösa sig när man kommer till blomsteraffären. Eller va tro ni?

Må gott i regnet!
KRAM

Trädgårdsfix igen

Publicerad 2008-09-08 21:56:08 i Trädgård

Inte konstigt att jag har haft ont i ryggen...idag när jag kom till massören så hann jag inte mer än lägga mig ner förrän han säger vilken naprapat brukar du gå till? Du bör nog ringa honom omgående du är helt sned i bäcken benet. Kände då när jag la upp benen att jag inte kunde slå ihop fotknölarna, utan ett ben är längre än det andra. Ser det hellre så än att ha ett kort ben... Så nu gäller det att ta det långa benet före!? Skämt och sider jag fick stränga förmaningar om att inte springa och inga träningspass, 1 timmes promenader i kuperad terräng var ok om jag lovade att stretcha efteråt!

Hoppas nu att jag får tid omgående hos min naprapat! Håller tummarna!!!!

Det kändes ju lite som ett hån i dag när vi for till jobbet och solen sken, för i helgen har den inte visat sig. Det har mest regnat och både vi och grannarna har haft grävning i trådgården. Vi ska gräva bort en hel del gräs och göra om ett land och våra grannar har fixat med stenmjöl och plattläggning. När det ösregnar så blir det arbetet rätt tugnt! Puh, jag har dock inte bidragit till så mycket i trädgården utan städat inne och bakat och fixat lite. Det känns när man har varit borta mycket och även jobbat en hel del att man inte hinner med det vanliga. I går trotsade jag regnet och åkte ut med hundarna i skogen, ja la spår och uppletande ruta och oj vad jag kände mig nöjd när jag åkte hem, genomvarm och smått blöt men med supertrötta hundar!

Så här såg det ut innan vi började gräva, som ni förstår så är det inte så svårt på att tröttna på det där liket som står och svajar lite till vänster i bilden.


Denna torkvinda har nu sett sina sista dagar och en ny betydligt snyggare är inhandlad, men den kommer inte på plats förrän det är klart här. I helgen såg det ut så här:

Bilder: Susihus
Den mörka bilden är för att det helregnar! Nu är det mest en jordpöl, men allt gräs är äntligen borta så nu börjar det lite roligare att flytta växter och sätta nya och lägga ut sten.

Ha en härlig start på den nya veckan!
KRAM

Skön helg

Publicerad 2008-09-06 16:45:48 i Hem

Lovade att komma tillbaka med vad jag mer hade köpt på Söders blommor. Skulle ha visat er detta igår men efter sökträning, lite kantarellpasta och ett glas vin och sen Ben & Jerry glass i soffan så somnade jag. Här kommer den i allafall:


Bilder: Susihus
En söt Koziol väska med en ljuvlig Hortensia i. Tänkte att jag skulle ha den på trappen lite höstvälkomnade! Dock så gjorde den en mellanlandning på köksbänken och tja den fastnade lite där....

Hade tänkt att springa en runda idag och testa mina nya löparskor men jag har fruktansvärt ont i ryggen idag så det har blivit cykling och promenad istället, få se om det går bättre imorgon. Nu måste jag göra mig i ordning för vi ska på kräftskiva hos ett par goda vänner.

Ha en skön helg!
KRAM

Vet ni vad GOG skor är?

Publicerad 2008-09-04 21:42:03 i Hem

Då är snart första veckan i september avklarad, jag förstår inte vad veckorna tar vägen. Känner lite stress och panik över jobbet då det börjar närma sig med stormsteg och än har jag inte allt klart. Försöker att inte tänka på det när jag inte är på jobbet men det är svårast. Jaja idag har jag varit och klippt mig, åh så skönt att bli av med denna hårmatta...hihi=)

Sen var vi i vår mysiga blomsterbutik som har flyttat, tyvärr lite längre bort från mitt jobb och ligger nu mer i stan. Men oj så vacker butik Söders Blommor har skaffat sig mitt i stan. Köpte 2 par nya krukor till vårt sovrumsfönster. Jag hade tänkt mig några runda, smäckra och högblanka, men det blev de här:


Lite klumpiga, matta och med mönster...ja det blir inte alltid som man har tänkt sig. Ska ta tag och plantera i dem i helgen. Hoppas att det blir fint väder. Köpte även en annan sak men den får ni se imorgon.

Efter helgen millopp så har jag känt att mina löparskor har gjort sitt. Det brukar ta ett år sen känner jag i ryggen att det är dax att byta skor, och jag har riktigt ont sen tjejmilen så idag blev det att styra in stegen till Stadium och inhandla ett par nya. Efter lite velande och sneglande på ett par helt nya löparskor i Goretex som var svarta. Äntligen ett par tjejlöparskor som inte är vita och ljusrosa eller blå, (har alltid undrat varför man gör löparskor vita, de är ju inte vita efter första rundan). Så blev det ett par vanliga löparskor och inte goretex, trodde att de skulle bli för varma.

Bilder: Susihus
Nu blir det löpning i helgen! Vad är då GOG skor? Jo det berättade expediten att det är avlagda skor som blir Grogg-och-grill skor! Haha mina gamla löparskor blir mina walkingskor, men visst har man skor som bara ramlas ut med i trädgården - GOG skor!

Har ni nårga GOG?
Må gott och ha det bäst
KRAM

58 minuter..

Publicerad 2008-09-01 10:39:19 i Resor

Det var jag och min kompis och ca 21000 tjejer till som sprang runt Djurgården igår. Det var lite trångt emellanåt men jag klarade mitt mål att springa på under timmen. 58 minuter blev det till slut. Tappade lite fart sista 2 km. Men var gör det, det var trevligt och vi har haft en underbart skön helg i Stockholm. Shopping på lördagen, det var SALE på Peak, det är ju aldrig tråkigt när det är 50% REA. Sen checkade vi in på Clarion Sign, det nya hotellet vid Norra Barntorget.  Trevlig inredning med scandinaviska designers. Rent och fräscht hotell med bra läge, mycket ekologiska produkter på frukosten, det är bra, mindre bra är när inte internet uppkopploing ingår i rummet.

På lördagkvällen var vi och åt på Rolfs Kök. Fantastisk god mat och trevligt ställe. Vi kände oss inte som några partypinglor så det blev en tidig kväll. På söndagen gick vi bort till Gärdet och var med på uppvärmningen innan det var dags att ge oss iväg. Efter loppet så gick vi tillbaka till hotellet, så det blev ett härligt motionspass igår. Väl tillbaka på hotellet så serverade de en helt fantastisk Brunch så den intog vi direkt och tyckte vi var väl värda den. Väldigt gott och trevligt, ett skönt band underhöll under tiden, detta kan jag varmt rekommendera om ni är i Stockholm en söndag eftermiddag.

 
Bilder: Lånade från Clarion Sign

En härlig helg tillsammans med en god vän! Det var meningen att våra män skulle ha åkt med men de fick inte barnvakt och vi fick inte hundvakt så männen, barn och hundar har umgåtts i helgen på sitt håll och vi fick en tjejhelg på hotell i Stockholm. Härligt!

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget som ska ta mig till Göteborg. Möte i eftermiddag och imorgon innan det blir tåg hem till grabbarna.

Ha en härlig vecka!
KRAM

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela