Susihus

Målas eller inte

Publicerad 2008-09-14 10:14:04 i Hem

Söndagmorgon och jag funderar på om jag ska dra igång ett nytt projekt....ska jag måla om matsalsbordet? Igentligen hinner jag inte det just nu för all min tid går till att jobba, känns det som. Har ett stort genomförande till helgen, men ibland kan det vara skönt att göra just något helt annat för att stänga av jobbet lite.

Vårt matsalsbord är ett tungt rejält från början furubord som mina föräldrar hade, men när mamma sålde huset och flyttade så fick hon inte plats med det och då kom det till oss. Jag gillade aldrig furufärgen så stolarna klädde vi om en fredagkväll/natt i all hast. De ska snart få nya kläder, i vitt linné har jag tänkt. Ska bara hinna till IKEA och köpa deras billiga linnétyg snart... Men bordet hade vi alltid duk på, tills vi bestämde oss för att vitlasera det, vi sicklade hela bordet för att få bort all lack som låg på och laserade det sedan ett par omgångar och äntligen kunde vi ha bara en löpare som duk. Nu har jag dock börjat att fundera på att måla bordet i blank vit färg. Jag har tänkt att bara måla skivan och lämna benen i vitalserat. Va tror ni?



Bilder: Susihus
På bordet ligger mannens egenhändigt gjorda svarta vinbärsblad gjutna i betong. Sen målade jag dem vita, lite roliga bordsdekorationer eller om man vill lägga dem ute på trappen eller i en kruka.

Nu får jag bestämma mig om jag ska gå ut och hjälpa till i vårt lilla trädgårdsprojekt eller om jag ska måla....innan det är dags för sökträning. Hoppas nu att solen kommer fram så det blir en lika härlig dag som igår.

KRAM på er alla

Kommentarer

Postat av: Sara´n

Publicerad 2008-09-14 10:38:32

Hej Susan! Gud vad du är duktig och donar i ditt finfina hem! Jag är klar med utmaningen ;-)

Hoppas du får en fin dag, själv är planen att slappa, snegla på tvätthögen och dra iväg på ishockey!

Kramar Sara

Postat av: Maria

Publicerad 2008-09-14 14:17:31

Det blir säkert jättefint som blankt vitt, o lite lättare att torka av (är inte lasyr lite svårttorkat??) Det är snyggt som det är nu med, men ibland vill man göra om o då är det svårt att släppa det....Vill me till Ikea o köpa lite nya tyger men vi håller på i trädgården idag..(som först), har plockat ner poolen (inte lätt att få ner den bamsen i lådan igen...), har plockat undan trädgårdsmöblerna på soldäcket o ska snart ut o klippa gräs o kanter...C körde precis till pizzerian för att köpa lite käk (blir ofta så när man håller på o grejjar). Härligt väder har vi med så vindan är full här oxå, som hos dig, kramar

Postat av: maria

Publicerad 2008-09-14 15:08:16

Kan nog bli snyggt. Men jag skulle måla benen oxå.

Postat av: C a m i l l a

Publicerad 2008-09-14 15:50:38

Jag röstar också på hela vitt. Det blir nog kanonsnyggt tror jag.

Ha en fortsatt skön söndag!

K R A M!

Postat av: Maja

Publicerad 2008-09-14 18:58:11

Vilka snygga vinbärsblad i betong du har gjort. Har länge tänkt på att göra egna krukor och kanske en rabarberblad i betong men det får nog bli nästa sommars projekt.



Jag tror det kan bli snyggt med en vit högblank skiva som bryter av mot dom vitlaserade benen. Om inte så går det ju alltid att måla benen senare. Håller med om att det kan vara skönt med ett sidprojekt som inte har med jobbet att göra då man har mycket. Ha en skön söndagskväll du också, kram Maja

Postat av: Maja

Publicerad 2008-09-14 18:59:03

Hm, undra vart min kommentar tog vägen? Väntar en stund, annars lämnar jag en ny. =)

Postat av: Johanna

Publicerad 2008-09-14 19:24:59

Röstar helt klart på vitt. Aldrig fel

Postat av: Pernilla

Publicerad 2008-09-14 19:46:09

Roligt med projekt. Jag är, tyvärr väldigt bra på att börja nya projekt innan jag avslutat de jag håller på med. Jag arbetar på att ändra mig.

/P

Postat av: Karina

Publicerad 2008-09-14 19:58:18

Helvitt är snyggt men de du tyckte blir nog bra de också. Jättesöta betongblad! Ha en go söndag!

Postat av: Designtjejen

Publicerad 2008-09-14 20:48:50

Hmmmm bordet ser fint ut nu också :-) Men det kommer med all säkerhet bli kanon i helvitt!! Det beror på hur rummet ser ut i övrigt.. :-) Men vitt är alltid snyggt.. jag tror dock på att måla allt i vitt i så fall :-)

Du får berätta vad du gör sedan!

Kramis

Postat av: Jessica

Publicerad 2008-09-14 21:28:47

Jag skulle nog måla hela vitt i stället :)

Hoppas helgen varit bra..

Jag har en utmärkelse till dig..

KRAAAM

Postat av: Liza

Publicerad 2008-09-14 22:18:55

Måla, måla, måla!! Det kommer att bli jättefint! Jag tycker det ser fint ut nu också - men är du inte nöjd MÅLA DET!

KRAM!

Liza

Postat av: Monkan

Publicerad 2008-09-14 23:41:37

Åh, jag gillar ju verkligen vitlaserat men jag har ju sett många fina helvita/blanka bord. Ja, jag tror nog att jag röstar på helvitt, inklusive benen.



Kikade lite på inlägget om joggingskor, jag har ett par ett par goretext, som är grå/ljusblå :-) och är supervarma. (Har ett par "vanliga" också, vita...).



På onsdag bär det av till Växjö, och säkert ett besök i Växjö Elektriska :-) Synd att det är för tidigt för julgrejerna bara.

Postat av: Petra

Publicerad 2008-09-15 07:42:35

Det skulle säkert bli jäte snyggt med vit blank färg på bordet ;-) Kram

Postat av: jenny

Publicerad 2008-09-15 20:51:26

svårt det där. Tycker bordet var jättefint som det var faktiskt.

Vinbärsbladen var också jättefina. Ett tips om ni vill ha vita grejer är att gjuta i husfix. Blir som sagt vitt & lite slätare i strukturen.

Kram/jenny

Postat av: Lisa

Publicerad 2008-09-15 21:05:38

Så duktig man du har, sååå söta de små betonglöven är! Blir ju måttligt avundsjuk så att säga! KRAM

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela