Susihus

Nytt år nya möjligheter

Publicerad 2009-04-30 07:50:56 i Trädgård

Jaha då har man blivit ett år äldre och klokare...eller?!
Inte så mycket att fira inget jämnt, men i tisdags så blev jag ändå uppvaktad. Fick Åsa Larssons nya bok, prickiga servetter verkar vara årets modell för det fick jag i dubbla upplagor...bad salt och några fina rosor som man också kan stoppa i badet, de luktar väldigt gott. Rosévinsprovning på Systembolaget fick jag också, rackans trevligt.

Lite av vad jag fick, dtt härliga fatet från Koziol, kommer bli toppen att servera lite nybakat på! Det mest ovanliga med min födelsedag i år är nog att trädgården är i full blom, det brukar vara knapert med blommor att plocka men i år är det ju helt galet. Plommonträdet blommar för fullt och jag har redan kunnat skörda till rabarberpaj ett par gånger.

Bilder: Susihus

Idag har vi halvdag så jag tog fritt dem timmarna och tänker ge mig ut och springa och träna lite hund, förhoppningsvis så hinner jag med att sitta lite solstolen också. Det ska ju bli 22 grader i dag, mmmm!
I morgon åker vi till Göteborg tillsammans med ett par goda vänner, det blir hotellboende, go mat och lite shopping, ska bli så trevligt. Vad ska ni hitta på denna Valborg?

Sjung nu in sköna maj och ha det tokbra i helgen.
Många och våriga KRAMAR på er alla

Härlig helg

Publicerad 2009-04-27 10:18:27 i Hem

Efter en hård arbetsvecka och genomförande under hela fredagen med artister och Pernilla Månsson Colt som konferencier så vaknade jag upp i till fågelkvitter och strålande solsken på lördagmorgonen. Något sliten men det glömdes snart bort då min goda vän och hennes barn dök upp på tidig förmiddag. Männen har nämligen varit på herrmiddag så då passade vi på att ta en go helg i hop. Vi har inte gjort för många knop, gått långpromenad i det fina vädret till ett mysigt trädgårdscafé, satt vi där och solade och fikade gott. Hem till altanen där vi avnhöt lite rosévin och goda tillbehör, grillade lammfilé på kvällen och vi får väl erkänna att vi åt upp nästan en hel rabarberpaj...

I söndags åkte vi ut till Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör, ni som har vägarna förbi gör en avstickare dit. Man blir lycklig av att få gå runt där bland allt fint. Vi hade lite pengar som brann i plånboken så det blev lite shoppat. Jag vet inte men denna vintern har tagit död på alla våra murgrönor i krukor och land, så jag storhandlade upp mig på lite nya. Hittade dessutom en fantastisk fin Marockansklykta som de reade ut för den var från förra året.

Insåg att jag skulle ha klippt till på en till men som tur är ligger inte butiken så långt bort från där vi bor...
Fick en så härlig vårig kökshanduk och matchande servetter av min goa vän. Tack snälla du för presenten och för en härlig helg!

Bilder: Susihus
Härliga små utflykter, ljuvligt väder, god mat och dryck och goda vänner det är energiberikande helger som jag vill ha mer av.

Hoppas att ni har haft en härlig helg i det fina vädret.
Vårkramar på er

Sådär nöjd

Publicerad 2009-04-21 19:26:24 i Hem

Nu har tyget som jag inhandlade på IKEA för ett tag sen fått ligga till sig. I söndagskväll slog jag till och gjorde mig vän med symaskinen för en stund. Jag har ofta eller rättare sagt det bruka oftast bli den lilla slogan fort och fel när jag ger mig in i sybranchen. Men alltid med samma inställning att några raksömmar kan ju inte vara så svårt. Helt övertygad om varje gång jag svär över sneda upplägg och stygn att det är ju dem som har klippt före mig som har klippt snett.....!!!
För det kan väl ändå inte vara jag........=))

Nåja nu gick det riktigt bra, lyckades inte bränna mig på strykjärnet eller elda upp måttbandet, bryta nålen....Självkritisk som jag är, kan jag väl tycka att det blev kanske lite mycket tyg när jag väl blev klar och fick upp mitt alster.

Vi har en garderobsnich mellan hallen och groventrén och där har vi haft ett vitt tyg sen vi flyttade in. Det var från början ett par gardiner som har hängt med ett tag, vi satte upp dem lite på känn och sen har de blivit kvar.

Nu tänkte vi vara lite crazy och slå till på lite mer färg....hrmmm

Bilder: Susihus
Nu blev det allt lite mörkt och höstigt....Utrymmet känns lite mindre. Ja vi får väl se om jakten på ett annat tyg går vidare eller inte??? Mannen hade ett enkelt förslag vi sätter upp det till hösten istället. Det får väl hänga till sig lite först bara! Gillar ändå att det är tyg där för det ger ett lite mjukare intryck än om det hade varit garderobsdörrar.

Hinner nog med en uppletande ruta med hundarna innan Äntligen Hemma och lite jobb tar vid.
Kram Kram

Trädgårdsblommor

Publicerad 2009-04-19 18:29:41 i Hem

Det är långt mellan inläggen här nu, jobbar lite för mycket och inspirationen tryter tyvärr...
Vilken härlig känsla det är att få gå ut i trädgården och kunna plocka in blommor till köksbordet....mmm jag njuter för fullt av det. 3 små buketter fick jag ihop med lite gröna små blad till, Scilla, Ormöga och stor (men inte så storväxt än) daggkåpa hittade jag.

Bild: Susihus
Det är en otroligt lyxig känsla att få gå ut och plocka in blommor från trädgården tycker jag.

Nu måste jag ta ut müslin ur ugnen. Hoppas bakningen idag blir bättre än gårdagens resultat, då lärde jag mig på denna hårda vägen, att bakplåtspapper går inte att ersätta med smörgåspapper!!! Hade inget bakplåtspapper och tog smörgåspapper istället till mina brödformar....kan säga att degen sög in i pappret så vi fick blöta och skära bort det...Grr men nu har jag lärt mig det.

Vårkramar till er ALLA

Vilket härligt väder

Publicerad 2009-04-16 08:26:27 i Hund

Hoppas att ni alla har haft lika härligt väder hela påskhelgen som vi hade. Bono och jag landade ju med kvasten i Målilla på Skärtorsdagen och började eftermiddagen med ett litet uppmjukande sökpass. Sen har vi haft sökpass förmiddag och eftermiddag varje dag i helt underbar terräng. Vi som bor mitt i Kronobergslän som har drabbats av både Gudrun och stormen Per, har ju inte så mycket fin skog kvar. Det är mest kalhyggen och sönderkörda områden, men här i Målilla var det helt underbar terräng, vackra fina skogsmarker och blev nästan lite sugen på att lägga spår när det är så fina områden. Vi har bott på vandrahem och det har varit välbevakat av ett 40 tal hundar, på kvällarna har det varit lite lekar/tävlingar av alla konstiga slag, singstar, äggapportering för hunden i slalombana, uppletande med konstiga föremål och minuspoäng om hunden äter upp korven, som låg utslängd i! Den grenen hade passat Bono då mat inte är hans favorit!



Bilder: Susihus
Vi har varit 7 i vårt sökgäng i helgen och det har varit 7 olika hundar och problem så jag har lärt mig jättemycket! Kul att se att tom med min pigga överenergiska hund kan bli trött, dag 4 och vårt sjätte sökpass var det inte samma klipp i steget...Fantastiskt kul har vi haft och både Bono och jag somnade gott när vi kom hem på påskdagen.

Må gott i vårsolen
KRAM

Nu far jag

Publicerad 2009-04-09 08:01:12 i Hem

Jippie jag är ledig idag och efter lite packning och en löparrunda så sätter jag mig på kvasten Nimbus 2000 och istället för katt tar jag med mig Bono. Dock blir det inte Blåkulla utan det blir Målilla och träningsläger i SÖK hela helgen. Oj så roligt det ska bli. Vi fick ett stort påskägg idag av mannen med en massa gosaker i, lite nötter, russin, godis till både mig och Bono så att vi inte ska bli griniga ute i skogen=) Vet inte så mycket om lägret men vi är 7 i sökgruppen och ska träna från morgon till kväll och bo på vandrahem med helpension. Spännande och kul!
Känns lite att vara borta hela helgen, men när jag frågade om det var ok så svarade mannen bara att det är nog din tur nu. För i massor av år så har han alltid åkt på träningsläger i ju-jutsu hela påsken! Så han tyckte att det var pay back time=)

Jag har inte påskpyntat så mycket hemma, en tupp och min härliga påskkärring med stickade strumpor och tofflor som min mammas faster har gjort kommer upp men sen får det räcka.



Bilder: Susihus

Här har det regnat hela natten, det kan nog sätta fart på växtligheten men nu vill jag ha fint väder i helgen.
Hoppas att ni får en härlig påskhelg.
Många goa påskkramar på er!

Här var det etiketter...

Publicerad 2009-04-07 19:59:03 i Inspiration

Tack snälla söta ni för alla goa kommentarer efter min förra trista vecka, det värmer gott i hjärtat när man läser era kommentarer!

Jag blev så sugen när jag har tittat runt på alla fina citatträd som har tillverkats runt om på bloggarna, så jag knåpade ihop ett gäng själv och bad vår byrå trycka ut dem åt mig på lite fint tjockt papper och häromkvällen hade jag lite terapiarbete och knyplade ihop dem! Skönt med sånt arbete ibland, finns ju stunder då man kan längta till att jobba på en gem fabrik! Nåja nu är allt från müsliburken, lådorna på hatthyllan och mina nyklipta hasselbuskkvistar prydda med etiketter.


Syns inte så bra vad det står, för det fladrade hela tiden...vi har en ventil precis här. Det står: Känn dig som hemma och I det enkla bor det vackra.

På nyckelhängaren i groventrén står det: Livets hemlighet allt kommer att bli bra


Bilder: Susihus
På grenarna i min kära LOB vas har jag hängt massor med små lappar, ett "må bra träd" som min man säger.

Tyvärr har inte mina etiketter text på båda sidor, så trixig var jag inte när jag skrev ut dem...=)
Nu ska jag slå mig ner och titta på Äntligen Hemma om inte mannen röstar på hockeyn.
Må bäst denna sköna tisdag!
KRAM

Vidrig vecka

Publicerad 2009-04-05 10:47:48 i Trädgård

Puh en vidrig arbetsvecka är till över och jag har inte hunnit blogga alls. Dessutom när jag väl tog mig tid för att blogga så fungerade ingenting, det stod att jag hade full täckning men jag kunde inte komma ut på nätet alls. Grrrrrr nåja kanske hade något positivt med sig då jag hade tänkt jobba igår kväll men nu kunde jag inte det!

Solen har skinit och vi har haft helt underbart härligt väder. Just nu undrar jag dock vart den goa solen har tagit vägen...hoppas att den kommer fram snart för det vore gott att ta kaffet ute och smaska på lite nybakat.

I fredagskväll tog vi en terapidrink på altanen i strålande sol. Det var ett tag sen vi kunde sitta ute på altanen i eftermiddagssol och gå ut med bara kritvita fötter!



Bilder: Susihus
En GT med lite goa oliver, salami och en smarrig ost i härlig vårvärme, gjorde att vi glömde arbetsveckan i ett nafs=)

Nu måste jag fixa lite topping till min nybakade kärleksmumskaka! Må så gott
Många goa kramar på er alla

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela