Susihus

Hemma igen

Publicerad 2009-11-26 16:07:36 i Resor

Efter en helt underbar vecka i Egypten har vi nu kommit hem igen. Vi har verkligen haft det toppen, när vi kom fram till Hurghada så meddelade dem oss att hotellet vi hade bokat var överbokat, "sån otur" för de erbjöd oss då att byta till att bo i Makadi och på ett all inclusive hotell i en juniorsvit! Oj så trist och svårt val!!!? Hihi så till Makadi vi for och njöt av otroligt bra hotell, med många restauranger, god mat, härliga pooler och nära till havet med korallrevet precis vid strandkanten med ett myller av akvarievackra fiskar.

Bilder: Susihus

Utsikten från vår balkong/altan. Kan inte säga att det har gått någon nöd på oss direkt. Vi har kopplat av, läst massor med böcker så jag har fått solveck i armbågarna hihi, ätit gott och mycket, dock har vi motionerat varje dag, jag har till och med sprungit ett par gånger för första gången sen min hälsena pajjade innan Tjejmilen. Vädret har varit helt underbart, runt 25-30 grader, lite kallt någon kväll men annars helt perfekt runt 26 i havet.

Helt klart en omställning till att nu sätta på sig underställ, regnmundering, goretex skor och ställa sig i mökret på en lydnadsplan men nåja allt har sin tid! Att det är första advent på söndag har nästan gått mig helt förbi, ojoj får väl slänga upp några stjärnor imorgon...har inte fått den känslan alls än! Få se om den kommer.

Kram kram

Surdeg

Publicerad 2009-11-16 09:20:26 i Mat & bak

Lovade att återkomma med hur det gick med surdegsbakningen. Har funderat på att prova detta länge men så nu när jag är långledig och plötsligt stod det en artikel i vår tidning om surdeg, då slog jag till. Det tar ju lite tid och krävs lite planering men har man bara satt till sin surdegsgrund och matar den då och då så är det ju så mycket lättare när man känner sig sugen på att baka. Jag har en härlig surdegsgrund på råg i kylen och den är superrolig att baka med. Det jäser som bara den och det blir väldigt gott bröd.

Nu sist gjorde jag valnötsbröd, skulle nog ha gjort 3 bröd istället för 2 men man lär sig hela tiden.


Testade även att göra en Focaccia och det blev mumsigt gott! Grundrecepten har jag hittat i Martin Johanssons bok för surdegshemmabagare! Sen smaksätter jag dem som jag vill och ändrar lite här och där...

Bilder: Susihus

Boken är toppen! Kan varmt rekommendera den och att baka med surdeg. Det är häftigt att baka med så få ingredienser, inga tillsatser och få ett så gott resultat. Dock har jag inte lyckats med vetesurdegsgrund men jag har bara testat en gång och det började att jäsa men efter väldigt låååååång tid. Så jag ska nog börja om på en ny grund. Dock får det vänta lite för imorgon åker vi till Egypten för 1 veckas sol och bad. Det ska bli så skönt att få komma iväg och känna och se solen igen!

Ha det toppen och lycka till med bakandet!
Semesterkramar

Stödstrumpa

Publicerad 2009-11-13 16:20:19 i Hem

Underbart att vakna och det är klarblå himmel och lite gnistrande sol! Började dagen med en skön promenad till bageriet med hundarna. En go fika hos en kompis som jag inte har träffat på väldigt länge. Oj va skoj att prata hundar och trädgård med henne igen. Tack A för en härlig förmiddag!

Förra veckan när jag var i Göteborg så köpte jag lite brunt sammetstyg, tänkte att jag skulle göra en liten stödstrumpa, menar sladdstrumpa till en lampa. Som vanligt så tänkte jag att detta gör jag ju på en kvart...ska bara sy en raksöm, trä på och voila.....Men nähä...symaskinen protesterade och ville inte vara med, så jag fick lirka och trixa lite med den, sen gick inte tygröret över kontakten till lampan, bara till att montera bort den och när jag ändå höll på så klippte jag till och ÄNTLIGEN kortade sladden. Nåja en betydligt längre stund senare än vad jag hade räknat med så satt den där.


Bilder: Susihus

Nu ska jag bara ta och byta till ett par bruna linnegardiner som passar lite bättre till mina Havsanemoner. Men det får vi ta en annan dag!

Ha en härlig helg!
Kram

Lite till

Publicerad 2009-11-10 13:31:05 i Trädgård

Jag som trodde att jag skulle uppdatera bloggen varje dag nu när jag är ledig men oj vad jag bedrog mig själv där! Förstår inte vart dagarna tar vägen, de bara flyger på och jag sitter sällan vid datorn alls.

I går var det hundträning tillsammans med en kompis, vi var ute i 5 timmar, tur att vi hade lunch med oss. Det blev lydnad, spår och upplet, hann nästan bli skumt innan jag var hemma igen. Kunde behövas en heldag med kuligheter, efter Bonos och min trista tävlingserfarenhet i söndags. Det gick inte alls, inget stämde och inget gick vår väg...Men det är bara att träna mer och konsekvent.

Idag har jag varit och styrketränat mig själv tillsammans med en god vän, oj så trevligt att träffas på det viset och vara lite nyttig och social.

Eftersom ni inte har tröttnat helt på betong så kommer här lite alster till.

Bild: Susihus

Det ska igentligen vara 3 bord i olika storlekar, men det ena gick sönder när vi skulle montera det bland all vår sten, så det är ett nytt på G i betongverkstaden. Buddhafiguren har vi köpt en figur och sen gjort en form av och nu har vi gjutit av den i betong så den klarar att stå ute. Vårt nästa projekt är att testa vit betong. Kan ju vara lite roligt att få vita saker istället för grå. Har gjort en skiss på en adventsljusstake, vi får väl se hur det går med den...

Ha det bäst!
Kram

Mera betong

Publicerad 2009-11-03 17:05:48 i Hem

Vilken härlig dag det har varit idag! Solen har tittat fram från klar himmel, det gör ju inte ont att vara ledig en sån här dag! Det gör i och för sig inte ont annars heller men det är så mycket ljuvligare när solen ger en lite energi.

Vi har varit ute i sökskogen och kan man tänka sig att ÄNTLIGEN var Bono tyst! Härligt när denna Bono inte är en sångfågel....får väl se hur det går med lydnaden ikväll?

Imorgon får hundarna en liten paus i all hundträning för då far jag med god vän till Göteborg. Vi ska ha lite picknick på tåget, bo på hotell, ut och äta gott och sen på torsdag ska vi gå på Hus & Hem mässan. Tjohoo va trevligt vi ska ha!



Bilder: Susihus

Visar lite nytt i betongbranchen om ni inte har tröttnat på all betong här... Ett fat gjort med hjälp av en gammal virkad gardin. Lite fina prydnadspumpor pryder fatet.

Ha en härlig dag!
Kramar på er alla

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela