Susihus

Vackert hotellrum

Publicerad 2013-02-27 09:04:39 i Inspiration

God morgon ljuvliga vinterdag!
Idag har jag vaknat upp i Varberg, ska vara här på jobb resten av veckan. Kom fram sent i gårkväll efter en dimmig bilresa till västkusten. Dock lättade dimman och tröttheten när jag klev in på mitt fina stora hotellrum.
 

 
 
 
Jag gillar ju när hotell har något extra eller lite humor inblandat och det kan man väl säga om detta gäng som jag delar badrum med
 
Bilder: Susihus
 
Nu är det dax för jobb! Ha en härlig dag!
Kram från Varberg

Kunde inte låta bli

Publicerad 2013-02-26 13:39:00 i Hund

I lördags när jag stretade på mellan Oxberg och Mora, eller snarare mellan Eldris och Mora, då det började gå trögt funderade jag verkligen på att lägga skidorna på hyllan i garaget för denna säsong. Kände mig skidtrött! Men sen sa en av tjejerna i bilen hem att det är ju bra om man kan fortsätta träna nu...hrmm 
Jag kände mig pigg i kroppen så med facit i handen hade jag kunnat åka lite fortare men det är svårt att veta när man inte har åkt så långt.
 
Jag tog en liten tur i går bara för att känna på kroppen och utrustningen och det kändes bra så idag när solen strålar från klarblå himmel kunde jag inte låta bli. Det fick bli en 5 kms runda i härliga upp och nedförsbackar. 
 
Bild: Susihus
 
Fick göra en textilbromsning mitt i en nedförsbacke, då vi fick möte, men vad gör man inte för att få ha hunden med sig i spåret!
 
Nu får jag stilstudera 10 km fristil damer på Skid VM, sen blir det hundägarkurs och efter det Varberg för jobb.
Soliga vinterkramar

Lycka

Publicerad 2013-02-24 20:57:00 i Allmänt

Lycka är att vara i mål i Mora! Lycka att känna att jag klarade det! Lycka är att få äta en god middag i den mysiga stugan vi hyrt i helgen. Lycka är att vara hemma igen hos mina goa boys.
 
Det har varit en helt ljuvlig helg i Dalarna, vi åkte upp i torsdagseftermiddag, var uppe i vår mysiga stuga i Molnbyggden precis innan Leksand vid halv nio tiden på kvällen. God mat och ett glas vin innan det var dags för sänggående. Fredagen åkte vi in till Mora och hämtade våra startlappar och kollade in läget och stämningen av själva Vasaloppet. Vi njöt i solskenet och såg några målgångar från de duktiga Kortvaseåkarna, innan vi vände hemmåt till stugan och lite go kolhydratsladdning. 
 
Vi hade lyxat till vår stugvistelse med att ha hotellfrukost och det var det väl värt, mums att komma ner till nybakade scoenes på morgonen. Bra laddning inför Tjejvasan! Sen blev det bil till Mora, buss till Oxberg och sen skidor tillbaka till Mora. Startade vid 11.00 och hann se målgången på de som vann, solen bröt sakta sig igenom och det kändes bara bra i startfållan. Första milen går bara uppför men rackans vilket bra fästa jag hade, det var bara att stega uppför backarna. Väl i Hökberg var det gott med lite sportdryck, solen strålade och det kändes bra. Sen var det ett par sköna utförsbackar där det bara var att störtloppsåka...skönt att vila kroppen lite! Kändes lite tungt innan Eldris men väl där med lite mer sportdryck och sen "bara" 9 km kvar...
 
Jag förhandlade med mig själv att musik på vid 8 km nej klarar mig ett tag till vid 6 km åkte musiken på, skönt att få lite go musik i öronen och tänka på något annat. Fantastiskt gott med KM tavlorna som får en att staka på lite till, tur att de kom en vätskekontroll vid 3 km kvar till Mora för det behövde verkligen jag. Sen gick det på ren vilja. Gjorde ett liten vurpa vid 2, korsade skidorna i en liten liten backe. Jobbigt med all konstsnö där det inte gick att få något före...men oj sån lycka att se kyrktornen i Mora och väl gå i Mål! 
Bild: Susihus
 
Jag trodde att det skulle ta runt 3,30, hade ingen aning då jag inte åkt så långt och jag trodde nog att spåren skulle vara bättre. Hemska spår i tövädret och dåligt före, jag hade bra fäste men lite sämre glid, dock i Eldris tyckte jag allt försvann, kan ju dock bero på jag blev trött och inte är van att köra så långt men jag är nöjd med mina 3,26 min. Kunde varit lite vassare men i detta före så känns det ändå bra och jag mår bra i kroppen, inte ens ont i hälen, och känner mig pigg i benen.
 
Vid målgången i går tänkte jag lägga skidorna på hyllan ett bra tag, men nu kan jag nog tänka mig att ta en kortare tur i veckan...
Har dock en väldig respekt för de som åker 9 mil, imponerad! Det finns inte riktigt på min världskarta att åka så långt, dit räcker inte min motivation. Men det var rackans skönt att ha genomfört och få uppleva den fantastiska logistik och väl smord organisation runt omkring med alla ljuvliga volentärer runt omkring, en eloge till er alla!
 
På kvällen njöt vi 4 tjejer av väl kämpat och en god middag i stugan framför brasan, fick stå ut med att se melodifestivalen men det fick gå, även om det verkligen inte tillhör mina favoriter och jag kan bara säga att jag förstår det efter att ha sett gårdagens bidrag...
 
Ja nu är det halvvägs i Tjejklassikern. Bara att sadla om hehe...
Gott att vara hemma igen och njuta av söndagslugnet i soffan.
Njut och ha det bäst
Kram
 

Sista uppladdningen inför Tjejvasan

Publicerad 2013-02-21 08:05:17 i Inspiration

I går var jag ute på sista skidturen innan Tjejvasan. Med all denna snö som verkligen har vräkt ner här så var det kalasspår. Bono fick följa med ut, det blev lite tufft för honom på vissa ställen då det är så mycket snö, det blir lite tungt för knät. Men vi kämpade oss igenom 8-9 km. Solen lyckades kämpa sig igenom på sina ställen och då blir det så där alldeles magiskt att få glida fram igenom skogen med lite solglitter. När skidåkning är som bäst.
 
 
Bild: Susihus
 
I går kväll laddade jag med spagetti och köttfärssås, (hemlagat och inget fusk med något hästkött här inte).
Nu ska jag packa och sen blir det lite tåg och några timmars bilresa upp till Leksand idag. Men med 4 tjejer i en bil och som sen ska dela stuga kan ju detta bara bli toppen!
På lördag gäller det!
 
Till alla er andra som ska åka något av loppen under Vasaveckan, STORT LYCKA TILL
Kram

Vååååår

Publicerad 2013-02-19 08:55:21 i Hem

Snön vräker ner och det är fantastiskt vackert ute, massor av ny vitt tung snö.... Igår var det nästan regn och grått men idag är det som sagt vitt och vackert igen. Det kanske kan bli en tur med skidorna mellan mötena idag.
 
Börjar att bli lite pirrigt inför helgens lopp....jag studerar mest väderkartan och nu ser det ju ut att bli ljuvligt, sol, kallt på morgonen men sen upp mot nollan. Perfekt, då kanske jag inte behöver köpa ett par nya vantar...hehe
 
Även om snön yr ute så ville jag ha lite vår inne. Införskaffade mig i en liten söt Primula och några pärlhyacinter som jag tycker är så söta och min mormor hade alltid såna i min födelsedagsbukett. Lite äggskal och några fjädrar fick bli lite pynt till i den gamla soppterrinen 
 
Bild: Susihus
Lite vår på köksbordet...det blir ljusare mina vänner!
 
Ha en fortsatt skön tisdag!
Kram 

Nytt kakfat

Publicerad 2013-02-17 15:02:16 i Inspiration

God eftermiddag kära söndag!
Idag har jag varit ute och åkt skidor, 14 km blev det idag och det kändes bra. Min snälla granne har fixat till mina skidor inne i sin vallabod. Några åk till denna veckan sen så är jag redo för Tjejvasan på lördag! (tror jag).
 
I går tillverkade vi ett nytt kakfat, det blev riktigt bra, mycket vitt och sen en svart metalldel att sätta ihop den med, snyggt! Nu måste jag köpa fler metalldelar för nu är de slut och jag har fått lite beställningar.
Bild: Susihus

I går var det memory lane som gällde, mostrar och mina tjejkusiner var här hela eftermiddagen på mat, dryck, många goda skratt och vi gick igenom diabilder, och fotografier från vår mormor och morfars samling. Helt underbart roligt, en massa historier senare vet vi lite mer. Ett och annat avslöjande fick vi oxå reda på och vissa bildbevis hittade vi. Underbart roligt!
 
Nu blir det lite vila i soffan, lite vinterstudion och njuta av söndagen!
Kram 

KRAM

Publicerad 2013-02-14 10:39:00 i Allmänt

Vill bara ge dig som går in här och läser en stor härlig KRAM idag på alla hjärtans dag.
Skaffa er en toppendag!
Kram
 
Hittade ett sånt skönt citat som jag bara vill dela med mig

"Alla har ett geni inom sig, men om du bedömer en fisk för dess förmåga att klättra i träd kommer den att tillbringa hela sitt liv i tron att den är värdelös."

- Albert Einstein

 
 

Ett återbud senare

Publicerad 2013-02-12 14:38:01 i Hund

I går ringde de från hunsimmet och sa att de hade fått ett återbud på kvällen, ville Bono ha den undrade dem? Ja gissade jag och slog till. Han har varit lite stel i sitt onda ben nu under vintern, och han gillar inte trappen ner på morgonen efter en god natts sömn. Lite simning kan nog hjälpa honom tänkte jag. Kanske inte så roligt att åka på kringelkrok vägar i vinterlandskapet en mörk måndagkväll men vad gör man inte för sina älskade djur?!
 
När han fick på sig flytvästen ute i bilen blev han helt överlycklig och kastade sig ut och vidare in i poolen.
De första 15 minuter simmade han jättebra med ALLA benen, sen blev han lite trött i sitt onda ben och sparade lite på det de sista 15 minuterna, men han kämpade på bra och han ger sig sällan.
Bild: Susihus
 
När han går kan han fuska lite och inte använda sitt vänstra bakben för han har lärt sig att parera med resten av kroppen och gärna höger framben istället, men simningen kan hjälpa honom att bygga lite muskler på benet. Så det får nog bli några kvällsturer ut på landsbygden även denna våren. Jag hade lite ångest över att åka den vägen igen, då vi åkte där så mycket förra året och sen blev han inte bättre utan fick bakslag, men nu är han i alla fall i bättre fysisk form, och han fullkomligt älskar att simma efter sin älskade boll.
 

Go söndagskväll

Publicerad 2013-02-10 21:40:00 i Inspiration

Har äntligen fått ge mig ut på skidor igen, under tiden jag har varit i Göteborg och inte sett en snöflinga så har det ramlat ner snö här i småländska skogarna.
 
Fick med mig både man och hund på 2 skidturer i helgen. Vi har åkt off pist utan spår, lördagen tog vi en lite lugnare tur, inte så lång eftersom det var första turen som mannen stod på skidor efter sin axeloperation. På söndageftermiddag körde vi en lite längre tur och äntligen tyckte jag att jag fick lite rytm i åkningen. Helt ljuvligt och då det har ramlat ner blötsnö först och sen frusit och snöat mer lätt snö, var det inte så tungt att göra egna spår på vår runda. Skönt att bara få ge sig ut i skogen och Bono kan springa med. Nu får det ju bli åka av i veckan inför Tjejvasan!
 
Efter skidåkningen idag så gjorde vi våfflor och smaskade i oss, innan vi kröp upp i sofforna framför brasan och slumrade lite till och från.
 
 
Bild: Susihus
 
Snart ny vecka och nya utmaningar! 
Må bäst! 
Kram

Härlig helg igen

Publicerad 2013-02-10 18:34:00 i Mat & bak

Tiden springer på och vi med den...
Jag har varit på jobb hela förra veckan i Göteborg, superroligt. När jag kom hem upptäckte jag att vi har fått massor med snö igen. Tjohooo, skidor fram igen!
 
Helgen blev en halvspontan tur till våra goda vänner i Jönköping. Gott, trevligt och mysigt som alltid med familjen H. TACK ni är super!
Det blev lite italienskt på menyn, nåja vi började med lite franskt bubbel!
En härlig tortellini fylld med örter och ost, smarrigt värre. Dock tyckte "kockarna" att det var roligare att använda pepparkaksformarna så det blev lite mer stjärnglans över pastan...
 
 
Bild: Susihus
 
Till varmrätt hade vi salvia och citronfylld kyckling med grönsaker till. Efterrätten bestod av bär och en fantastisk god sabayonnesås smaksatt med Masalavin...slurp! 
 

Utmanad

Publicerad 2013-02-04 15:29:48 i Inspiration

Vet inte hur detta gick till men nu är jag i alla fall anmäld! Har i och för sig sagt att jag skulle springa ett marathon när jag fyller 40. Dock blev det ett något annorlunda marathon.
Vi är ett gäng tjejer som ska åka till Berlin i höst och köra inlines Marathon...
Hjälp jag har ju inte ens stått på ett par inlines, det känns extremt instabilt och helt enkelt galet!
 
Så nu behöver jag köpa mig ett par inlines eller det kanske är någon som har ett par stående som ni helt enkelt vill bli av med, riddarutrustning som skydd, för jag kommer ju att slå ihjäl mig. Sen behöver jag fin rak asfalterad sträcka ute i skogen utan en människa som kan se mig när jag tar mina första stapplande steg...
 
Ja jag förstår vad ni säger, vilken tokfia! Och ja det kan jag ju helt klart skriva under på. Dock hörde jag något klokt häromdagen man ska inte dö nyfiken... dax att gå utanför komfortboxen.
Hejarop tages tacksamt emot!
 

Kaffe i solskenet

Publicerad 2013-02-03 22:23:00 i Inspiration

Go kväll denna sena söndagkväll! 
 
Vilket väder det har varit denna helg, strålande solsken, vindstilla och ett par minusgrader. Ljuvligt!
Jag har dock jobbat i helgen men några sköna stunder i solen har det blivit. Idag satt vi ute och tog kaffet på trappen, lite kallt men med en filt om sig och få känna hur solen värmer upp.... mmmm det finns hopp om vår även i år!
 
 
Bild: Susihus
Alltid skönt att komma ut de första gångerna i trädgården på det nya året och få tänka, planera och fundera på vad ska vi göra i år. Ska vi så några fröer, vad ska vi plantera där....trädgårdsdrömmarna vaknar upp igen ur sin vinterdvala, härligt!
 
Ännu en vecka har snart passerat och vi har klivit in i februari. Har hunnit med 3 träningspass på gymmet, och cyklart minst 4 mil på barmark. Undra om min häl klarar en löpartur snart...den funderingen tar jag med mig till nästa vecka ;)
 
Ha en skönt avslut på helgen och en god start på veckan.
Kram
 
 

Förpackning

Publicerad 2013-02-02 08:24:35 i Hem

God morgon lördag!
Vilken härlig dag det var i går. Jag var ute på landsbyggden hos en kompis som har flyttat hem efter en tid utomlands. Möttes av nybakade scoens och nybryggt kaffe....
Hon ska hjälpa mig och sätta ihop min logga, fixa till lite visitkort och en ny hemsida åt mig så det var rent businessmöte ;)
 
Vi tog en promenad och tittade på fantastiska lokaler och miljöer i ett av alla våra gamla glasbruk här nere i Småland. Vi hann även med att prata lite idéer och tankar. En härlig inspirationsdag helt enkelt! Tack snälla U, J och lille N.
 
På tal om förpackning av varumärket och glasbruk i krokarna, så titta på denna ljuvliga förpackning av 4 fantastiskt fina vinglas, men förpackningen är ju minst lika underbar.
Bild: Susihus
 

Tänk om man fick saker man köpte förpackade på detta vackra sätt, vilken lycka! Nu blev vi lyckliga när vi hittade dessa hemma hos svärföräldrarna. Kartongen med glas står nu framme på en hylla hos oss!
 
Ha en härlig lördag
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela