Susihus

Stickinspiration

Publicerad 2013-01-31 14:10:00 i Inspiration

I går kväll var det stickcafé på Växjös mysigaste stickbutik. Jag kände mig lite trött och hängig i går eftermiddag, och en liten lätt gnolande huvudvärk gjorde sig påmind. Hade ägnat dagen åt bokföring och ekonomi... vilket konto ska den gå på, kredit och debit, puh! Så jag var inte så där supersugen på att gå, men jag tog mig i kragen och åkte i väg en sväng och vilken tur.
 
Det är en sån härlig inspiration och fantastisk kick att få träffa ett gäng människor som man inte känner och den gemensamma nämnaren är garn och stickor. Jag fick dessutom hjälp med min lilla kant som skulle virkas runt på koftan, den är snart klar nu...Vilken härlig kunskap det finns samlat under en kväll. Fantastiskt härligt och inspirerande. Får ju alltid lite tips och idéer på nya saker som ska stickas. Farligt beroende framkallande ;)
 
Bjuder på ett annat alster så länge, gillar formen och modellen men rackans den fäller ju som 10 luddhundar...
BIld: Susihus
 
Har du något förslag på hur man gör för att få den luddfri så tages detta tacksamt emot.
Önskar dig en härlig torsdag
Kram
 

Bono 6 år

Publicerad 2013-01-28 14:06:51 i Hund

Idag fyller vår kämpe Bono 6 år. Helt otroligt, för lite drygt ett halvår sen trodde vi aldrig att vi skulle få chansen att uppleva denna dag tillsammans. Men Bonos enorma livsglädje tog överhand, och vi överbevisade veterinärerna och kämpade på. Idag njuter vi varje dag vi får ha vår goding hos oss. 
 
Visst är han inte riktigt som innan alla tuffa knäoperationer han har fått utstå, men hans vilja och glädje är det som sagt inget fel på.  Så länge han inte har ont är vi mer än nöjda att få ha honom som älskad familjemedlem. När alternativen ställs på sin spets sjunker kraven, för vad gör väl det att vi inte kan träna och tävla längre. 
Bild: Susihus
 
Bonos motto: med en boll eller en kotte så går det mesta och dessutom blir det lite roligare! 
Grattiskramar i massor
 
 
 

Det oväntade...

Publicerad 2013-01-25 14:09:00 i Hem

Plötsligt händer det! Ja idag är det lönedag, hrmm som egen företagare så innebär det att jag bör ha betalat ut lön till mig själv, hoppsan det har jag inte gjort. Jag tror jag väntar en månad till och se om det blir något över innan jag betalar ut någon lön till mig själv. Får leva lite på min gamla slutlön lite till....
 
Har lovat att fixa en dessert till mannens middag imorgonkväll, så nu skulle jag koka Kondenserad mjölk för första gången. Efter att jag tyckte att grytan kändes lite onödigt stor så hittade jag farfars kaffepanna längst in i grytskåpet...och rätt så oväntad förrutom att den var hur söt som helst så är den gjord av Sigvard Bernadotte.
Bild: Susihus
Små små saker som kan förgylla vardagen, åh det gör mig lite lycklig. 
Ha en vacker fredag! 
Kram

Tulpaner i massor

Publicerad 2013-01-24 10:36:21 i Hem

God morgon härliga vinterdag. Här är det strålande solsken och iskallt, helt klart myggfritt. Skönt att sitta inne och se solen komma fram och sakta stiger kvicksilvret i termometern. Få se om det kan hinnas med en skidtur idag mellan jobben. Bono ska i alla fall få en lång skön vinterpromenad.
 
Här frossas det i tulpaner, tror jag har 3 härliga vaser med olika sorters tulpaner i, denna härliga känsla av vår är så ljuvlig.
Bild: Susihus
Dessa ljuvliga fick vi i helgen av våra goda vänner som var på besök.
 
Ha nu en fantastisk vinterdag, förfyll den med lite gott snöbus ;)
Kram

Semmelpremiär

Publicerad 2013-01-21 15:30:49 i Mat & bak

Efter en detoxvecka, eller nåja måndag till fredag i alla fall med nyttigheter så var det äntligen dags i lördags för att få dricka kaffe igen och till det semlor. Tur att våra goda vänner kom på besök så vi fick en anledning att avbryta detoxkuren. Tycker i och för sig att det har varit helt ok med detox. Vår summering och resultatet blir att äta mer vegetariskt i veckorna och sen kan man förgylla helgen med, kött, fågel och fisk. 
Bild: Susihus
Hembakade släta kardemummabullar, fyllda med mandelmassa och nyvispad grädde, smaskens!
 
Helgen har annars bestått av träning (äntligen kom jag i väg till gymmet), härliga vinterpromenader, lite jobb och dumplingstillverkning. Dock hamnade jag i kavlingsträsket med dumplingsen så tyvärr inte en bild har jag på denna mysiga lördagkväll med goda vänner. Det är ju för trevligt att laga mat ihop, dricka lite gott under tiden man rör i grytorna, eller som i mitt fall kavlar små dumplings, och sen avnjuta allt gott som man har tillagat. 

Jaktlag

Publicerad 2013-01-20 20:46:00 i Allmänt

Är det några datum jag tjatar om när jag håller hundkurs så är det 1 mars till 20 augusti, vilket innebär att under denna tid måste vi hålla våra hundar under sådan uppsikt så att det motsvarar att de går i koppel. De får inte springa lösa under denna tid, detta enligt Sveriges lag.
 
Naturvårdsverkets tolkning av lagen är att om en hund ska hindras från att springa lös måste den i de allra flesta fall hållas i koppel. Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti. I praktiken får hunden, om den är lös, vara högst någon meter ifrån dig. Du behöver ha sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel. Ordet ”kopplingstvång” eller ”koppeltvång” finns däremot inte i lagstiftningen förutom i rennäringslagen som i vissa fall kräver att hundar hålls i band eller instängda.
Lagens syfte är att skydda de vilda djuren, både däggdjur och fåglar, under den mest känsliga tiden när djuren får sina ungar. De marker som lagen syftar på är praktiskt taget all naturmark, även större parker och liknande.
 
Nu undrar jag dock lite tvärt om vad som gäller för jakt, för i lördags var vi med om en rätt obehaglig upplevelse. Vi var ute med Bono i vårt eljusspår, motionsslinga i skogen och Bono reagerade och reste ragg, började markera att något var inte som vanligt, jag ropade in honom och han kom direkt. I samma stund springer ett vildsvin över spåret 40 m framför oss, efter grisen en jakthund. Bara ett par sekunder senare hör vi 2 skott, jag tvärstannade och slutade nästan att andas. Jakthunden hade drivit vildsvinet rätt igenom spåret mot jägaren. Får man verkligen bedriva jakt så nära ett motionsspår och dessutom om man nu får det behöver man inte sätta upp skyltar att jakt pågår?
 
Någon som vet? Vi går väldigt mycket i detta motionsspår, och det känns lite obehagligt. Säger inget om att de bedriver jakt mot vildsvin för det behövs verkligen. Det positiva i detta är att Bono lyder på kommandot och han är inte intresserad av att springa efter viltet, vilket jag i och för sig aldrig har trott.

Inspirationsdag

Publicerad 2013-01-18 15:39:00 i Inspiration

Snön ligger kvar och det är fantastiskt vackert ute. Efter gårdagens härliga dag och ett glatt morgonbesked idag gjorde ett härligt avslut på denna arbetsveckan.  Hann inte ens trubba ner min sinnestillstånd av min cykel som plötsligt valde att kasta sig in i bilen där de står i garaget...en liten härlig repa på bakdörren. Hrmm
 
Nåja efter gårdagens härliga Almidag med föreläsning om att Våga vara framgångsrik, så klarade jag den motgången idag. Här föreläste bland annat Renee Voltaire som föredragshållare och hon satt även med i paneldebatten, sen avslutades dagen med en 2 timmar sprudlande föreläsning med Anders Haglund. Har ni inte lyssnat på honom så ta tillfället när det kommer för det var helt fantastiskt och man växer som människa. Hans härliga tal om sinnestillstånd är det som är avgörande i allt är verkligen upplyftande och tänkvärt.
Bild: Susihus
I hans boxar som alla hänger ihop står det Potential-Handling-Resultat-Tro. En härlig dag och som alltid träffar jag en massa roliga och inspirerande människor som ger en lite nya tankar, idéer och kontakter framförallt. Härligt!
 
Ja innan det blir helg här så ska jag få iväg några fakturor. Här blir det Dumplingstillverkning med goda vänner i helgen, och jag håller utkik på skidspår.se för att förhoppningsvis öppnar spåren här i dagarna...
 
Happy Friday
Kram

Glittrande vinterdag

Publicerad 2013-01-16 12:35:00 i Inspiration

Tjohooo vintern och Kung Bore har kommit tillbaka, här är kallt, vitt och strålande vackert. Blir lycklig av att bara titta ut. -12 grader står termometern på friskt och helt klart myggfritt! Känner mig piggare i dag, i går led jag av huvudvärk i stort sett hela dagen. Kan tänka mig att det har med Detoxkuren att göra, när koffein och sockret ska lämna kroppen...nåväl nu hoppas jag slippa mer skallevärk för det är tungt.
 
I dag har Bono och jag varit ute och gått på sjön i det vackra vädret. Härligt, man spänner hela kroppen när man går på snöklädd is, blir som ett corepass. Bono tycker det är skoj ett tag sen saknar han dofterna och allt sniff...
 
Bild: Susihus
Sparken som står vid garaget ser nu lite mer rätt ut, än för några dagar sen då den kändes lite väl malplace i regn och barmark.
 
Nu väntar jag på att Skatteverket ska ringa upp mig, har lite frågor om moms...hrmm spännande!
Må gott i vinterSverige
Kram 

Detoxvecka

Publicerad 2013-01-14 13:29:41 i Inspiration

Ny vecka och nya möjligheter! 
Har varit i väg och jobbat som värd torsdag till lördag, tidiga mornar och sena kvällar/nätter men oj så roligt. Det är en härlig känsla och vara en kugge i ett större sammanhang och se när allt flyter på och få fixa snabba puckar som bara måste lösa sig. Ramlade hem i soffan på lördagkväll och somnade där, söndagen gick i slapphetens tecken, sov till Vinterstudion. 
 
Idag vaknade jag pigg och utvilad, och idag har vi börjat med en Detoxvecka. Nu ska här ätas nyttigt och rensas ut. Ja jag vet att det inte är medicinskt bevisat att det hjälper men jag kände att jag behövde göra något, en liten nystart helt enkelt! När jag var och fixade min fot innan jul så påpekade hon att just där jag har ont under foten är kopplat med mage och tarm. Det är ju häftigt i sig att det kan höra ihop, då började jag fundera lite på om jag kan göra något åt det. Så nu testar vi alltså Detox, en utrensning och storstädning av kroppen. Morgonens linfröshot var nog det lägsta lågvattenmärke, huuu så läskigt.
Bild: Susihus
Dock var dagens lunch fantastiskt god, lax, quinoa, keso, sallad, äpple och lite surdegskrutonger.
Ha en fin start på veckan!
Kram

Fyra nyanser av grått

Publicerad 2013-01-10 12:17:40 i Hem

Åh vad jag saknar snön, här är fyra nyanser av grått. I dag är det i och för sig iskallt, med blåst och några minusgrader. Med hopp om lite kallare, torrare väder nu och gärna lite snö.
 
När jag ändå har tagit er upp till kontoret som också har funktionen gästrum, så måste jag ju visa er min senaste stickalster. Jag har förbud att köpa mer garn nu måste göra klart en kofta först, det blev rätt mycket stickat innan jul, mössor, västar och halsdukar. Då fick jag lite garn över som jag förvandlade min tråkiga lampskärm från Marimekko som jag tröttnat på.
Bild: Susihus
 
Nu fick den sig en stickad grå mössa med en svart liten kant och lyser upp vid sängen. Kan behövas i mörkret!
 
Nä nu ska jag fixa lite till innan det är dax för att packa. I eftermiddag flyger jag till Skellefteå, för att i arla morgonstund i morgon ta med mig lite folk därifrån och åka via Sundsvall till Göteborg för genomförande.
 
Ha en skön dag
Kram

Back @work

Publicerad 2013-01-07 10:23:00 i Allmänt

Ny vecka och julledigheten är över. Här är julen utstädad och inpackad i sina lådor igen, vår fina gran är utslängd och nerklippt, med en liten tår när den åkte ut för den var lika fin och inte ett barr har ramlat. Nu får den tjänstgöra som skydd för rosorna, lite återanvändning helt enkelt.
 
Det har varit skönt att få ha jullov och vila upp sig, denna helgen har jag verkligen vilat, sovit massor, tittat på Tour de Ski och läst en hel del. Dock har jag varit lite rastlös och inte varit i toppform, vet inte om det är vemodet av att julen åkte ut eller ett år har gått och ett helt nytt...bara kände mig lite tom.
 
Nåja idag är jag pigg och har dykt upp på kontoret igen, back @work helt enkelt. På tal om det så är det här jag håller till...
Bild: Susihus
Vårt kontor och gästrum...här vid min morfarsfars skrivbord knapprar jag på tangenterna. Idag är det en härlig utsikt med lite frost på taken och jag väntar/hoppas att solen ska bryta igenom lagom till Bonos och min promenad.
 
Ha en toppengo måndag
Kram

Årets första inlägg

Publicerad 2013-01-03 10:10:00 i Mat & bak

Då var det 2013! Spännande undra vad det som döljer sig under detta året, ser fram emot att ta reda på det. 
Hoppas att du hade en fantastiskt skön nyårshelg. Det hade vi i alla fall, åkte upp till våra goda vänner redan på söndagkvällen och avnjöt en god middag och sen spelade vi spel. Nyårsafton vaknade jag knappt för att ta oss ner och vi tjejer fixade naglarna vilket lyx, sen drog några till slalombacken och några gav sig ut och gå i det något trista vädret. Lunch fixades över öppen eld i slalombacken, härligt! 
 
Kvällen ägnade vi åt att laga mat ihop, så trevligt och roligt. Vi hade följande meny:
Första förrätten
 
Gravad pilgrimsmussla på rostad toast med mascarpone och citronkräm - slurp!
 
Nästa förrätt
 
Räksallad med avokado, tomat, gurka, hemgjord majonäs, krutonger och toppat med det godaste jag vet löjrom
Sen varmrätt
Bilder: Susihus
Helstekt entrecote med chorizo och rotfruktsgratäng.
 
Till efterrätt, antagligen var jag så mätt då för här finns det inga bildbevis men vi hade 2 små olika sorters pannacotta. En med kardemumma som toppades med hallon och en med kaffe som toppades med supergo shot gjord av espresso och passionsfrukt, låter konstigt men jösses så gott! Den kommer att göras fler gånger helt klart!
Tack familjen H för en fantastiskt härlig och god nyårshelg!
 
Nu dax för en promenad i det gråa vädret, inte en snöflinga finns kvar här, så tråkigt!
Må gott 2013
Kram
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela