Susihus

Glad påsk

Publicerad 2013-03-28 15:32:00 i Inspiration

God eftermiddag skärtorsdag!
 
Kvasten är putsad, trimmad och Bono har lagt bollar i korgen (istället för ägg) så han ska klara flygturen utan att bli grinig ;)
 
Skämt och cider, så är bilen tvättad och dammsugen så att vi kan åka lite mer "vårigt" än all vinter som var kvar på den, dock hotar de med snö imorgon. Håller tummar och tassar för att det inte dyker upp. 
 
Här har det varit påskhare leverans idag. Det var så många som blev sugna på de söta små hararna efter förra inlägget, så jag fick en personlig leverans idag av tillverkerskan hihi.
 
Bild: Susihus
 
Med denna färgsprakande påskharebild önskar jag dig en helt ljuvlig och glad påsk! 
Åh jajamensan den söta grönprickiga ska få bo kvar här hos Tant Grön ;)
 
Kram

Dukningstips

Publicerad 2013-03-27 14:08:00 i Inspiration

Hallå där soliga onsdag! 
Solen värmer helt ljuvligt utmed husknuten, var tvungen att intaga lunchen ute i solskenet idag! Det gäller ju att passa på och njuta för fullt när erbjudandet kommer!
 
Måste bara få visa upp den söta bordsplaceringen som det var dukat med i går när vi var ett gäng fd arbetskollegor som träffades hemma hos en av oss.
Påskigt, pyssligt och otroligt trevligt initiativ, med en liten present att ta med sig hem!
 
Bild: Susihus
 
Ett litet tips till de stundande påskmiddagarna kanske? Tack snälla L för en trevlig kväll!
Soliga kramar från Småland

Längtar

Publicerad 2013-03-26 11:30:00 i Inspiration

Soliga tisdag! 
Steg upp tidigt och hoppade bara i träningskläderna idag och for iväg med Bono. Han tittade märkligt på mig, ska vi ta bilen på morgonturen...? Tog en morgonpromenad med en kompis och solen verkligen väckte oss till liv, så härligt, kallt, krispigt och fantastiskt vackert, vilken energistart på dagen!
 
Har börjat att inse att det blir nog ingen trädgårdspremiär här i påsk, om jag inte ska använda dynamit och det ligger inte riktigt för mig?! Så det får nog bli trädgårdsböcker och ett glas vin istället. Inte så dumt heller men oj vad jag längtar efter att få se dessa i trädgården igen
Bild: Susihus
Mina favoirtblommor, pioner. Förra året missade jag dem för jag var iväg på jobb hela perioden de blommade i år ska jag sitta och njuta lite mer av dem.
 
Ha en härlig dag
Kram

Färgbehov

Publicerad 2013-03-25 08:15:52 i Hem

God morgon måndagmorgon!
 
Strålande solsken och iskallt, dock säger de att kvicksilvret ska leta sig upp mot +4 grader idag. Tjohooo!
Hoppas att du har haft en skön helg. Det har jag även om det blev en tidig morgon igår för att jobba ett helpass, men det var lite roligt och ännu mysigare att komma hem sen och få söndagsmysa hela eftermiddagen.
 
Det ser inte ut som det blir trädgårdspremiär i påsk, jag som hade hoppats på detta, men här ligger snön benhårt kvar och jag får helt enklet vänta med att njuta av lite vårstädning i trädgården. Dock behövde jag lite färg inne kände jag och även om gula blommor inte är min favorit så gillar min man påskliljorna för de sprakar så härligt i både ljud när de knoppar och att vi behöver lite färg på vårkanten när allt är grått. Så vår ljuskrona fick lite gultpynt lagom till påsk.
 
Bild: Susihus
 
Önskar dig en fantastisk måndag!
Kram

Påskharar

Publicerad 2013-03-22 14:05:58 i Hem

Go eftermiddag underbara fredag!
 
Ibland undrar jag vart veckorna tar vägen, denna har verkligen bara försvunnit, det har varit en hel del goa möten, jobb och jag har hållt i ett par kurser så det klart att tiden bara susade till. Nu ligger en hel oplanerad helg framför mig, och det ska bli så skönt. Jag hade tyckt att det hade varit ännu bättre om det hade varit lite vår utanför fönstret, istället för isande vind och snö...men men den kommer väl tids nog. Jag får väl ta in mina ytterkrukor för att tina upp jorden så jag kan byta ut granriset mot björkris lagom till påsk!
 
Dessa ljuvliga tovade påskharar dök upp i brevlådan häromdagen. Ett par goa tjejer som tillverkar och säljer dessa, helt fantastiska och vilket hantverk! Billiga är de oxå! Hör av er om ni vill komma i kontakt med dem som gör dem. Jag tänkte att de blir perfekta gå-bort-presenter nu i påsk. Hoppas att någon sötnos får bo kvar här hos oss...
Bild: Susihus
 
TGIF! Ha en toppenskön fredag för det ska jag ha!
Kram

Vart tog våren vägen?

Publicerad 2013-03-19 14:10:31 i Hem

Sitter inne och hör hur vinden viner runt huset, isande vind och de har även pratat om snö på väg in idag. Vet inte vad du tycker men även om jag gillar vinter så längtar jag något alldeles efter lite vår och lite mer ljumna vindar.
 
Jag vill kunna gå ut och trädgårdsstäda lite, och hitta lite vårlökar som har letat sig upp, går inte för det är snö och is i hela trädgården. 
Saknar lite färg i trädgården, allt är grått och isigt. Vill ha lite sprakande färgprakt nu! Nåväl hittade lite härlig inspiration på nätet. Jag gillade gult när jag var liten men sen har den färgen gått i idé hos mig. Jag vill inte ha några gula blommor i trädgården men i år är ju gult verkligen vårtrendigt och dessa fina gula saker hade gärna fått flytta hem hos mig.
 
Bild: lånad från IKEA
Ljuvlig pigg tavla med ett par läckra elefanter
 
Bild: Lånad från Spira
 
Gick förbi detta läckra tyg i en mysig tygbutik i stan och blev alldeles lycklig! Det bara lös och piggade om hela omgivningen, hade gärna fått bli gardiner i mitt kök nu i vår...
 
Bild: lånad från Inreda.com
 
Jag är ju förtjust i kakfat på fot och detta hade väl varit läckert att duka upp lite våfflor på inför kommande våffeldagen?
 
Gult är inte alltid fult!
Jag tror på en lite gulare tisdag!
Kram

Egna visitkort

Publicerad 2013-03-18 11:47:26 i Inspiration

Hej denna blåsiga måndag! 
Våren är verkligen bortblåst, här viner det om husknuten och känslan att bege sig ut på en härlig hundpromenad är lååångt borta....dock måste jag väl, för annars har jag nog en som protesterar! Kanske tur det.
 
Mer snö har de oxå lovat, vet inte riktigt vad som blev fel här...jag vill ju bara ut och börja trädgårdsstäda lite men det får jag allt vänta med.
 
Något som jag dock inte behöver vänta på är att börja att dela ut mina nya alldeles egna visitkort.
Bild: Susihus
 
Känns lite roligt och kul dessutom att det är en kompis som har hjälpt mig att ta fram dem, och hon har haft många roliga idéer, bl a att ha QR kod. Lite nytänk!
Ha nu en härlig måndag!
Kram i blåsten
 

Checkat ut

Publicerad 2013-03-13 13:29:13 i Hem

Hej!
 
Snön faller och vi med den....eller vad det är Ulf Lundell sjunger. Här dalar det snöflingor, huuuu jag som vill ha vår NU! 
 
Mina övervintrade pelargoner har nu fått checka ut från sitt pelargonhotell, som mina grannars uppvärmda förråd har fått tjänstgöra som i vinter. Fast nu känns det ju nästan som jag har lurat pelargonerna, väckas upp till vadå, det är ju fortfarande vinter! Nåväl idag har de fått ny jord och jag inväntar att klippa ner dem tills om några veckor.
 
 
 
Bilder: Susihus
 
Jag var dock tvungen att köpa mig en ny fräsch Mårbacka Pelargon att förgylla hemmet med. Kände att det behövdes något fräscht och färgsprakande i den dystra vinterkylan.
 
Den får pigga upp mig idag!
Kram
 

God morgon måndag

Publicerad 2013-03-11 09:45:18 i Hem

God morgon måndag morgon! 
 
Först skulle jag vilja reklammera lite, bytesrätt borde gå in nuuuu, för den här kylan och snön har jag inte beställt. Vart tog våren vägen? Vi har haft iskallt med en hemsk nordanvind hela helgen istället för skönt vårväder. Ja jag vet att mars kan vara så här men jag var inte riktigt upplagd för det. 
 
Har jobbat lite i helgen med både hundägarutbildning och i går kväll jobbade jag på hotellet, så idag tog vi en liten extra slapp morgon bara för att få njuta lite. Bono tackade inte nej till en skön stund i soffan.
 
Bild: Susihus
 
Nu är det dax att ta tag i denna nya veckan! Tror att det får bli lite mer träning denna veckan än förra...
Vad händer hos dig?
Må bäst
Kram

Fixar lite

Publicerad 2013-03-07 14:55:27 i Inspiration

Då det börjar att närma sig...en stundande högtidsdag eller vad det nu kallas, har jag nu äntligen bestämt mig!
 
Har haft lite Ågren över detta, ska jag vara bortrest, fira med fest eller göra något helt annat, ja ? har varit många och vissa har varit svåra att räta ut. Först hade jag en plan att dra till New York men nu kände jag inte riktigt för det av vissa omständigheter. Har inte velat fira för vad är det att fira, bjuda in och folk ska fira mig??? Men sen sa en mycket klok god vän (TACK) att man kan väl fira att man lever ett bra och lyckligt liv....och ja det är ju alltid en anledning till att fira. Jag älskar ju att äta god mat med tillhörande god dryck i glaset med fantastiskt goda vänner så varför inte en anledning till att träffas?!
 
Dessutom look on the bright side of life...
 
Så nu håller jag på att fixa lite inbjudningskort för det tycker jag ju är en viktig detalj och dessutom både roligt och trevligt...
 
Bilder: Susihus
 
Ska vi se hur omslag och utskick ska gå till... det löser sig väl en solig dag som denna! Hoppas jag.
Må bäst!
Kram
 

Tavelfix

Publicerad 2013-03-05 10:27:00 i Inspiration

Helt ljuvligt, solen strålar och sakta värmer bort lite snö. Det finns hopp om en vår även i år. Vilken skillnad det är på ljuset både på morgon och kväll. Underbart!
 
Har gjort mig en liten tavelvägg på mitt hemma kontor, fixat och trixat lite, kanske att de skulle ha kommit ner lite men nu när de väl sitter på plats så orkar jag inte ändra...
Bild: Susihus
 
En liten samling av bl a våra bröllopsfoton, mina älskade herrar som inte lever längre, men som har en varm plats i mitt hjärta Kenzo och Tasse, och sen Lovisa Burfitts fina posters.
 
Ha en fortsatt skön tisdag
Kram 

Asia Spa

Publicerad 2013-03-04 08:37:20 i Inspiration

God morgon måndag!
Vilken härlig lugn och skön helg det har varit, med mycket skidåkning på tv. Började med Vasaloppsfrukost och sen få se slutet på femmilen och med Svenskt guld. Härligt!
 
Hann inte visa er bilderna från Asia Spa, hade hoppats på att jag skulle hinna med att springa upp och ta en snabb test av de läckra spa avdelningen under min vistelse men jag hann tyvärr inte detta. Dock har jag några bilder att bjuda er på
 
 
Bilder: Susihus
 
Ser fram emot att åka dit igen och få njuta av Asia Spa.
Nu dax för en ny härlig oskriven vecka!
Må bäst
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela