Susihus

Fix till fåglarna

Publicerad 2010-07-28 12:45:06 i Trädgård

Semesterlunket har infunnit sig. Det härliga vädret håller i sig, så det är bara att njuta. Det var en rejäl svacka i vädret i helgen men naturen behövde lite regn. Då var jag på träningsläger hos Bonos uppfödare. Det var nog skönt för hundarna med lite svalare temperatur men oj så blöt och kall jag var när jag kom hem, fast det gjorde inget för det var så givande och roligt.

Har fixat lite hemma, flyttade fram mitt planteringsbord så det blev lite enklare och lättare att komma åt, än att ha det bakom garaget och komposten. Hittade en gammal fågelholk som såg lite nött och sliten ut, den fick sig en total makeover och vips så tror jag nog att fåglarna kommer kvittra lite extra när de flyger hem till denna!??




När jag ändå var i fågelfixarbranschen så slog jag till och plockade ner min handgjorda fågelbur från vinden. Denna köpte och släpade jag hem ifrån Hong Kong på 90 talet. Nu tänkte jag att den kunde få sig en omgång vit sprayfärg och kanske få leva ett liv ute på altanen, där vårt tak snart är klart...





Bilder: Susihus

Nu väntar en löparrunda i värmen, inte så långt men det blir barfotaträning på fotbollsplanen. Ska bli kul att testa.
Ha en ljuvlig sommardag!
KRAM


Altanfix

Publicerad 2010-07-23 10:35:10 i Trädgård

Tystnad råder hemma hos oss, efter åskan förra veckan så har vi inget internet, telefon eller tv! Telia har lite bekymmer och säger att de ska fixa det men när ja det vet de tydligen inte. Konstigt när man inte har internet då blir man så bloggsugen...Jaja nu har jag tagit mig till jobbet och jobbat undan lite på min semester och passar på att blogga lite innan jag ska cykla hem.

Vi håller på att fixa till ett litet tak till en del av vår altan. Inget inbyggt utan bara ett litet tak som kan skydda både för sol och regn.

Här har stommen kommit på plats...smälter bra in med huset!


Bilder: Susihus (något mörka då det var kväll när de togs)

Mannen snickrar och jag målar, huuu så många sidor dessa små läkt har. Jag har grundmålat dem, och sen målat 2 gånger med ordinarie färg. Tack och lov för sommarpratarna som jag kan lyssna på. Det har blivit både skratt och tårar under målarpassen. Vilken underbar idé att ha sommarpratare, några är väldigt bra, goda talare, har något att säga och några är mindre bra och har inget att säga utan bara spelar musik...Men som sagt kul att få en inblick i någon annans liv och målandet går väldans mycket lättare. Men nu har jag färg på både mig och läkten och har lite ont i armen. Nu ska jag ge mig ut och se om jag kan hitta en nästan osynlig skiva som ska ligga ovanför och bli lite tak.

Må gott i sommarvärmen
Kram

 

 

Grillning pågår

Publicerad 2010-07-14 14:17:55 i Trädgård

Hemma hos oss så grillar vi hela året runt. Vår älskade Webergrill får sällan vila och den kämpar på ute varje år, året runt. Den är super! Vi funderar även på att köpa en mindre variant för att kunna ha med oss på picknick och på semestern. Som sagt vi är grilltokar! Hör ju även till att min man älskar att grilla och är väldigt duktig på det. I år tänkte vi att vi skulle testa att baka på grillen, vi har gjort pizza men inte bröd. Kan ju vara lite spännande och testa något nytt.

Nu blev vi med en IKEA köksö/bänk när mamma gjorde om lite hemma hos dem och den fick stå till sig lite i garaget innan vi slog till och gjorde om den till grillbänk. Bort med träskivan, mannen gjöt en i betong och fram med penslen så simsalabim:





Bilder: Susihus

Perfekt avställningsyta för fat, rub och glaze etc som hör till grillandet! Vet inte om jag kan säga att den kommer att bidraga till mer grill, för det är nog svårt hemma hos oss...men vi är supernöjda!

Idag blir det nog till att måla lite läkt som ska bli taket på vår pergola. Återkommer med bilder.

Sköt om sig och njut av solen, vi behöver ljusåterbäringen!
KRaM

Köpendanmark

Publicerad 2010-07-13 08:50:12 i Resor

I fredags slutade vi lite tidigare och tog tåget ner till Köpenhamn. Jag har vunnit en 1 kl tågresa med X2000 vart jag ville, och hade även fått en hotellövernattning och 3 rätters middag inkl vin på en restaurang i Köpenhamn. Så vi bestämde oss för att ta en liten tur till Köpenhamn. Hur skönt och mysigt som helst, nåja tåget var något försenat men men. Väl incheckade så strosade vi sakta ner genom Ströget och ner till Nyhavn för att äta gott.



Väl framme på restaurangen försökte vi få ett utebord vid vattnet men det var ju fullbokat sen länge så det var bara att svettas inne. Började besöket med ett glas bubbel, oj så trevligt! Efter en härlig middag så gick vi upp till Tivoli och tog en öl och lyssnade lite på det danska bandet som uppträdde där.


Bilder: Susihus

Nere på Kungens Nytorv hade de gjort en rolig utställning från Royal Copenhagen, jättekaffekoppar!

På lördagen blev det en sväng på stan i hettan, innan vi tog tåget hem. Fantastisk trevlig utflykt. Köpenhamn är fantastiskt trevligt med sina roliga butiker, härliga caféer och sköna stämning.

Storstäder i all sin ära men när det är närmare 30 grader så var det rätt skönt att komma hem till trädgården och vattnet för ett dopp!
Njut av den tropiska sommarvärmen
Varma kramar

Solsken

Publicerad 2010-07-08 08:07:16 i Trädgård

Åh va det är härligt med detta väder! Försöker att gå lite tidigare nu på eftermiddagarna för att komma ner i lite sommartakt. Häromdagen låg Sköna Hem och väntade på mig så det fick bli en sen eftermiddagspaus i solstolen.



Bilder: Susihus

Med lite rabarber/jordgubbspaj och en kopp kaffe så blev det en väldigt lyxig stund i solstolen en helt vanlig vardag. Det är sånt som är vardagslyx!

Må gott och njut av sommaren!
Kram

 

Njutit

Publicerad 2010-07-05 08:31:01 i Trädgård

Längtar efter semestern! Jobbar några veckor till, känns ju som man skulle haft semester nu. Vilket härligt väder, gäller att njuta för fullt på helgerna och även på sommarkvällarna efter jobbet. Det har blivit några löparrundor i helgen, så skönt att äntligen har kommit i gång med träningen på allvar.

Vi håller på att fixa lite med altanen, eller rättare sagt mannen håller på. Jag är bara lite support när det behövs, och ärligt så vet jag inte om jag är så bra på det.

Denna delen av altanen är dock orörd så här har vi njutit av lite jordgubbar och god dryck mellan varven.







Bilder: Susihus

Har nu fått en liten betongskiva till mitt bord, i vit betong! De 2 små keramikblommorna är igentligen askfat!! Som man dukade med vid varje plats när man dukade till fin middag förr....huuu!?? Jag tycker nog att de är finare som dekorationer.

Ha en härlig dag i solskenet
Kram

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela