Susihus

Frösådd

Publicerad 2008-06-10 21:55:35 i Trädgård

Från stekande sommarvärme så har vi nu gått över till halv storm. Det har blåst som bara den idag. Knappt så man vågar säga det men det var skönt med lite moln idag, det blir lite lättare att ta sig till jobbet då. Fast det var kämpigt hem för då hade jag motvind hela sträckan hem på cykel.

Varje år eller rättare sagt varannat år (anldeningen får ni snart...) får jag ett ryck att det ska köpas fröer och sås inför säsongen. Det vore ju kul att få odla upp något och praktiskt också att slippa köpa alla växter till krukorna. Så på vårkanten köps det hem fröer, i år avancerade jag och köpte på postorder raravaxter.com har mycket roligt. I år satsade jag på massa roliga grässorter och riddarsporrar, som ramlade ner i brevlådan. Sen sår jag. I år hoppade jag över momentet förså inne, för när de små växterna sen ska klimatisera sig ute, tja då dör de för jag orkar ju inte springa ut och in med dem... I år sådde jag ute i småkrukor och satte på skyddad läge. Kan säga att bild är överflödig, jord i tom kruka är inget att se! Inte ett spår av en grön liten växt!!? Snällt säger mannen att vi kanske ska satsa på att köpa plantor istället. Klok av erfarenhet så gör jag ju så nästa år, men till året därpå kommer den där känslan igen att det vore ju kul att testa....

Bild: Susihus
Dock något som jag har tur med när det gäller frösådd är sallad i olika sorter. Det sår jag i pallkragar som står bakom garaget i söderläge. Alltid är det någon salladssort som lyckas och i år har det exploderat i lådan. Får nog ta ledigt för att skörda! Det är så att vi får äta spenat och ruccola till varje måltid. De kväver nästan min dill (dillen är i den bakre lådan och syns ej). Jaja det där med fröer och sådd är visst ett kapitel för sig. Tur att det är billigt nöje.

Trädgårdskramar till er alla

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2008-06-10 22:51:46

Roligt att så och få se det gro.. Sånt är jag kass på.. Härligt att du har fått att skörda! :D

Postat av: Designtjejen

Publicerad 2008-06-10 23:34:46

Ja, visst har det blåst! Jag trodde nästan jag skulle blåsa bort här ikväll! Men.. det är ju skönt att man kan blåsa ur hemmet lite så det blir lite svalare :-)

Sov så gott! Kram

Postat av: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Publicerad 2008-06-11 08:46:28

Ja det har blåst mycket de senaste dagarna, men idag verkar det lite lugnare.

Kul att du kommer få skörda. Vi odlar tomater och physalis på balkongen och plantorna växer för fullt, så jag hoppas på att jag också får skörda. Ha en bra dag!

Postat av: pia

Publicerad 2008-06-11 11:15:54

Du din lilla...vad skönt å åka till Barcelona å njuta...ja du kommer att få en toppenhelg, jag me trots att jag "bara" ska till Sundsvall;)

MASSA BAMSEKRAMAR till dej min vän

HEJA SVERIGE!

Postat av: tina

Publicerad 2008-06-11 12:32:59

Vad härligt det låter att sticka iväg till Barcelona!!!!



Känner igen mej alltför väl i det du skriver om att så små frön...man väntar och väntar...förr sådde jag tom frön till tomatplantor.Man kan ju undra varför egentligen när det finns "färdiga" plantor med små tomater som växer så det knakar =)=)Kul att salladssådden lyckas iallafall...ruccola som är så himla gott...med små tomater/parmesanost/pinjenötter/olivolja/mozarella...mmm

mums!



Ha en superhärlig helg i Barcelona!!



kramkram/tina

Postat av: Maria

Publicerad 2008-06-11 13:55:00

Det sätter kanske fart ditt gräs oxå, det hade ju varit kul att se, för jag gillar ju gräs. Så gott med egen sallad, känns ju väldigt fräscht, man vet ju vad det är man stoppar i sig. Får se om mellansonens tomater tar sig, de har kommit upp lite. Ja jisses vad det blåser idag....gillar inte blåst kan jag säga...men regnet som har kommit lite då o då behövs visst. Vad kul med en tripp till Barcelona, hoppas ni kommer få det kul, hur länge blir ni iväg?? Här börjar storkillen sommarjobba på måndag så vi åker ingenstans förrns i juli...då maken har semester andra veckan i juli börjar hans semester. Vart vi åker??? Det har vi ingen aaaaning om än...kramar på dig

Postat av: Ingela

Publicerad 2008-06-11 15:25:42

Kul att du får skörda lite, det är inte mycket som slår det man själv har odlat. Även vi har gett oss på att odla lite i år, får se vad det blir av det.

Postat av: Lotta

Publicerad 2008-06-11 15:38:12

vad fint det gror! kul att äta det man själv odlat!

kraaaaaaaaaam

Postat av: Camilla

Publicerad 2008-06-11 18:19:02

Hej och tack för titten hos mig! Oj, vad mysigt hus ni verkar ha. Putsade hus är sååå fint ju! Och trädgårdspysslig är du också, önskar att jag var lite mer duktig i trädgården. :)

Ha en fin kväll!

Kram!

Postat av: Livet i byn

Publicerad 2008-06-11 19:25:18

Det är härligt med små planteringar. Jag har gett upp eftersom det är så mycket annat på en gård som måste göras. Men jag drömmer ändå då och då om ett liet land. Kanske då med färdiga plantor...



~Livet i byn

Postat av: karina

Publicerad 2008-06-11 20:24:28

Trevligt att alltid ha färsk sallad nära. Trädgårdskram på dig me!

Postat av: Petra

Publicerad 2008-06-11 22:00:21

Precis, härligt ha färska saker tillhands :) Kram

Postat av: Jenny

Publicerad 2008-06-12 08:59:55

Vad härligt med egen sallad och ruccola! Jag hann liksom inte med den biten i våras... Men jag har i alla fall lite färska kryddor i en kruka på trappen! :)



Må så gott! Stor kram Jenny

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela