Susihus

Mardröm

Publicerad 2010-11-16 11:36:13 i Allmänt

Tror att denna helgen har varit den längsta i mitt liv, känns som jag har levt i en mardrömsliknande tillvaro. Det började med i fredags att mamma ringde mig på jobbet, (händer sällan) hörde på hennes röst att något hade hänt. Hon undrade om jag hade hört av lillebror, han skulle ha varit hemma i torsdagskväll hos sin sambo. Hör till att han sms:ar alltid till henne var han är, god morgon och go natt etc. Nu hade hon inte hört av honom sen han åkte på färjan Puttgarden - Rödby.

Min första tanke var att han har råkat ut för en bilolycka, då han har varit på säljmöte i Tyskland och Holland. Hans sambo var i upplösningstillstånd men började undersöka vart bilen senast var sedd och sakta men säkert fick vi sen reda på under fredagen att han satt i arresten i Malmö, för tullverkt. Grovt narkotikabrott sa de bara. Är det något han alltid har tagit kraftigt avstånd från så är det narkotika och han tycker till och med att narkomaner är lägre varelser. Så den anklagelsen trodde jag aldrig på, men när man inte får reda på något och de inte säger någonting så undrar man ju... Min känsla när vi fick reda på detta var att puh skönt han lever och han är i Sverige, där vi har ett fungerande rättsväsen.

Han är egen företagare och säljer bl a joniserade ventilationsutrustning och joniserat vatten. Vattnet hade han med sig i bilen när han hamnade i den stora razzian Polisen hade på Öresundsbron i torsdagseftermiddag. Det som bör ha tagit ett par minuter alt några timmar att ta reda på om det var joniserat vatten eller som de trodde GHB, tog de nu 96 timmar på sig att ta reda på. Samtidigt som de låste in lillebror i arresten, med bara en gummimadrass och vägrade att låta honom kontakta någon, fulla restriktioner. Vilket innebär ingen tv, radio eller tv och ingen kontakt med någon. Ingen advokat och fast han bad dem om att de kunde kontakta oss och meddela att han var vid liv, vägrade de detta! Vad kostar det i medmänskligheten att ringa ett samtal?

Vi har alla levt i en konstgjord bubbla denna helgen, man känner att livet har passerat runt omkring men man har knappt varit deltagande. Kändes som att vi började andas igår vid 11 när vi fick beskedet att han var frisläppt.

Han kom via oss igår för att vi hade varit och hämtat hans oroliga sambo så hon fick bo hos oss, istället för själv i deras hus. Han berättade att tullverket hade varit inne och hånflinat honom i ansiktet på lördagen och sagt att det blir häktning på måndag! Hör till saken att han genom sitt företag sponsrar ett narkotikafritt samhälle och Narkotikapolisen. Vilket han nu inte är så intresserad av att göra längre... De vägrade att lämna ut hans mobiltelefoner när han släpptes och allt detta i ett vad jag trodde vara ett fungerande Sverige, där vi faktiskt inte är skyldiga förrän bevis är framlagda och vi är dömda. Inte en ursäkt, ingenting fast de har berövat en människa frihet i fyra dygn.

Ja det var min helg. Hoppas att du aldrig behöver uppleva detsamma någonsin och jag hoppas att din helg har varit mycket bättre.

Se till att din dag blir underbar
KRAM


Bild: Lillebror på Roadracing tävling på Isle of Mann

Kommentarer

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-11-16 18:36:51

Nej, men fy! Vad hemskt!!! Kan de bara få göra så? Jag förstår att han och ni är jätteglada över att han lever, men vilken hemsk upplevelse!

Stor kram!

Postat av: gella

Publicerad 2010-11-16 19:50:51

Usch, vad tråkigt att höra!!! Man blir så ledsen när man hör om bemötandet... :( Skönt att han kommit till rätta igen i a f... Hoppas ni snart får släppa det som hänt och njuta av varandra! Syberkram

Postat av: Jessica

Publicerad 2010-11-17 14:49:08

Nämen usch! Vilken känsla för er att inte veta!!Att det bara få hända!Stackars din bror och er. Kan han inte få skadestånd nu då? I bland undrar man hur dom jobbar!!!!!!

Tänker på er!



KRAM

Postat av: Hemlängtan

Publicerad 2010-11-18 09:39:26

Nämen fy, man tror ju inte att det är sant. Går det till så här alltså. Även om man vet att man är oskyldig måste det vara fruktansvärt att uppleva.

Hoppas att ni alla har hämtat er från helgen!



Kram, Jenny

Postat av: Sara´n

Publicerad 2010-11-18 10:51:58

Usch Susan Busan, kan tänka mig hur maktlösa ni kännt er!!!! Tusen tusen kramar till dig och lite styrka på vägen! Kram Sara

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2010-11-18 12:21:26

Nä fy va hemskt! Verkligen en mardröm!!! Ni skulle kontaktat mig, vi har flera kompisar som jobbar som poliser i Malmö, då hade de säkert kunnat hjälpa till. Fast det e ju inte så lätt för dig att veta det :)

Jag tycker att din bror ska göra en anmälan, så här får det inte gå till.



Skönt att han iaf e hemma och välbehållen!

Postat av: Pernilla

Publicerad 2010-11-19 10:26:02

Låter ju inte riktigt klokt!

Blev ingen tävling va?

/P

Postat av: Anna

Publicerad 2010-11-19 10:52:20

Det var det jäkligast jag har hört på länge. Förstår att int einte har haft det bra men blir ju helt utom sig. Men hela grejen är otroligt får man inte ringa ett samtal i Sverige??? jag håller med Cornellia, en anmälan för så här får det inte vara.



Kram Anna

Postat av: HUSnrNIO

Publicerad 2010-11-20 09:35:05

Nä tvi att behöva vara med om något sådant! Skönt att han är hemma välbehållen nu. Hoppas er lördag blir bra.

Postat av: InneoUte-Malin

Publicerad 2010-11-22 21:15:18

Usch vad jobbigt! Man blir verkligen förvånad över att det du skriver händer i Sverige. Skönt att han är välbehållen! Ta hand om varandra!

Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Publicerad 2010-12-01 11:48:38

Ursch vad är det för sätt!? Kan förstå att ni varit väldigt oroliga när han bara "försvann". Så får det verkligen inte gå till!



Det borde ni anmäla!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela