Susihus

Längtan

Publicerad 2013-11-14 16:28:00 i Hund

Go kväll torsdag! 
Fyra nyanser av grått är nog färgskalan och väderleken som råder här idag. Jag har varit i väg ett par dagar på kurs i Malmö. Rusade från tåget igår, hoppade i överdragskläderna och for till Brukshundklubben för att hålla valpavslutningskurs. Igår hade vi även besök av stadens dagstidning som ville göra ett reportage om kursen. De fotades flitigt och fotografen jobbade hårt för att få bästa bilder, inte det enklaste att fånga glada valpar på bild.
 
Fick frågan varför det är så roligt att hålla kurs och då valpkurs? Svaret att få hundägaren att tänka hund och när man ser att hund och ägare klickar och hittar varandra i träningen. Att sen få inspirera nya valpägare till att fortsätta träna och ha kul ihop det är ju fantastiskt roligt! Sen är det ju roligt att få sån feedback och utvärdering som jag har fått. Det är ju en boost i sig!
 
Nu startar jag upp 2 valpkurser till här i höst/vinter. Funderar lite nu på vårens kurser och vad man kan fylla dem med för innehåll och upplägg...kul!
 
 
Bild: Susihus
Då det är fyra nyanser av grått här bjuder jag på en riktigt härlig färgglad sommarbild från vår trädgård.
Må gott

Kommentarer

Postat av: Pernilla

Publicerad 2013-11-15 07:09:52

Som instruktör lärde jag mig enormt mycket på att se andra jobba. Glädjen över att få hjälpa till att övervinna små "problem" är enorm.
Jag har väldig mycket med mig av den kunskapen idag. I mitt trim tar jag ofta emot hundar "problem" eller rädda. Jag har jobbat med en aggressiv Cocker i fler år och idag är han harmonisk och lugn på trimbordet. Det är en seger i sig. Det gäller ju att själv förstå varför och prata hundspråk. Men så är jag ju lite hjärntvättad. Haha!

I morgon ska jag baka "Sus sura frallor". Gott!
/P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela