Susihus

Kämparnas konung

Publicerad 2013-09-16 21:58:00 i Hund

Denna gråtunga dag lider mot sitt slut, och det har varit en fruktansvärd dag. Till och med himlen har gråtit i kapp med oss idag. Vår älskade Bono har idag fått somna in och saknaden är abnorm och jag känner mig helt tom, och har ont i hela kroppen. 
Bono har haft några hostanfall per dag den senaste veckan, först trodde vi att det var för att han har lekt för häftigt eller druckit lite för fort. För det mesta som han har gjort i livet har gått i ett rasande tempo. Under helgen ökade anfallen, harklingar och försök till att klökas, så jag började fundera på kennelhosta, eller snarare halsinfektion. Förberedde mig på en tur till veterinären som idag. Dock efter nattens hemska vånda när han har tassat omkring, harklat, kämpat och haft svårt att lägga sig ner under hela natten och när vi dessutom till slut steg upp efter att ingen av oss har sovit särskilt mycket, såg att hans envisa onda knä var vätskefullt så började vi ana att det inte stod rätt till.

Veterinären konstaterade att hans hjärta rusade galet, vilket gav han denna känsla att inte få luft. Hon förklarade så väl vad det hette, (jag var nog redan där klar över vart vi var på väg och har ingen aning vad namnet var) och att man kunde remittera honom för en eventuell behandling med oviss utgång. Där någonstans insåg jag att det inte fanns mer att göra, för han kämpade verkligen för sina sista andetag. 
Bild: Susihus

Vår älskade Bono, kämparnas konung som verkligen inte var född under en lycklig stjärna har idag fått springa vidare och vi saknar honom något så fruktansvärt. Att aldrig mer:
  • Få ta del av de få pussar som han delade ut väldigt sparsmakat
  • Få höra hans glädjeskall på trappen när ny morgon gryr
  • Få se hans ljuvligt galna piruetter för ren och skär lycka
  • Få ta del av hans entusiasm över bollar som förgyllde hans liv
  • Få snubbla över en kotte i skogen som han har lagt framför fötterna på oss
  • Få se hans lycka över en simtur
  • Få trilska och truga med honom för att han ska äta sin mat
  • Få glädjas över hans galna arbetslust
  • Få känna hans trygghet på våra promenader i skog och mark i ur och skur
  • Få ha hans goa varma kropp vid min sida när jag jobbar
  • Få hans kloka blick till svar
  • Få känna hans kalla fuktiga nos på kinden
  • Få smeka hans goa öron och bara borra ner ansiktet i hans päls
Det känns fruktansvärt att leva utan detta och dessutom att för första gången sen 1986 inte äga hund känns hemskt. Tystnaden i huset är otäck och att komma hem till ett tomt hus skrämmer mig något, inte av rädsla utan av den tystnad och saknad det innebär. 
Sov gott min älskade kämpe Bono.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-09-16 22:08:39

Min älskade lille kille, med hälften av din livsglädje hade livet alltid varit en lek och en dans på gröna gräsmattor. Så är det inte nu! Vem ska nu väcka kvarteret med sitt alltid överlyckliga morgonskall? Vem skall studsa upp så fort husse rör sina strumpor? Tankarna är många fler! Hur kan ett rätt beslut vara så jobbigt! Saknar dig något så otroligt min signalkänslige lille kille! När jag tror att tårarna är slut så finns det massor kvar! Min lille Bonokämpe vad det är tomt! / en väldigt ledsen Husse

Postat av: Pernilla

Publicerad 2013-09-16 22:53:25

Tänk om du ändå kunde känna värmen i min kram just nu.
Det finns inga ord, bara smärta.
I morgon har jag min hemska dag. Ångesten är fruktansvärd.
/P

Svar: Tack snälla! Fy jag tänker på dig idag, det är så hemskt att det går inte att beskriva, ord räcker inte till. Styrkekramar i mängder
Sus i hus

Postat av: Anna

Publicerad 2013-09-16 23:36:26

Jag blir så ledsen när jag läser det du har skrivit. Våra älskade fyrbentingar känns som vi bara få låna och vi får själv inte bestämma hur länge.
Jag har just suttit och gjort ett inlägg om Alvin för i morgon är det ett år sedan hag gick bort och det känns som igår. Tiden har gått men saknade är lika stor än.

Styrke kramar till er, ni finns i mina tankar
Kram Anna

Svar: Tack snälla ja det är så grymt och denna saknad och tomhet är grym. Går an när jag är på jobbet men att komma hem till ett tomt hus... Usch!Kram
Sus i hus

Postat av: Ingrid

Publicerad 2013-09-17 06:58:27

Åh nej, nu gråter jag med dig. Det går aldrig, aldrig någonsin att förbereda sig på sorgen. När det dessutom kommer utan förvarning så där så hinner varken hjärta eller hjärna med. Stor kram!

(Kan det vara hjärtsvikt? Samma som våran Annie diagnostiserats med.)

~Ingrid

Svar: Tack! Visst var det hjärtsvikt som till slut knäckte vår gosse. Jag ville inte utsätta honom för mer utredningar och den hemska bergochdalbana det innebär, vätskan i knät tydde även på att kroppen klarade så mycket mer.
Kram
Sus i hus

Postat av: Camillasrum

Publicerad 2013-09-17 17:24:27

Fruktansvärt tråkigt, förhoppningsvis skuttar han runt i hundhimlen och du får tänka på alla fina minnen med honom. Det är alltid lika hemskt varje gång man mister en vän. Stor kram till dig!

Svar: Tack snälla! Ja jag vet att han springer glatt omkring och har det bra. Saknaden och tystnaden är bara så fruktansvärd.
Sus i hus

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-09-17 21:15:42

Fy tusan vad jobbigt! Skickar mina varmaste kramar till er! Bono hade tur att få hamna hos er under sina levnadsår. Finare husse och matte är nog svåra att hitta. ❤

Svar: Tack snälla söta du! Det gör bara så ont just nu, tror att jag går sönder. Kram
Sus i hus

Postat av: Christina

Publicerad 2013-09-17 21:52:07

Kära ni, jag känner så med er!! Det gör så ont i hjärtat. Massor med kramar till er från oss. http://malteserkennel.se/regnbagen.htm

Svar: Tack snälla ni. Det är tungt och hemskt tyst, har inte varit utan hund på 25 år så det är hemskt. Kram
Sus i hus

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela