Susihus

Specialsök

Publicerad 2014-02-03 15:31:04 i Allmänt

Vilken rolig helg, äntligen lite intryck och energi in när det gäller hundträning. Efter att ha stått och hållit 10 kurser på ett år på klubben så kände jag att jag behövde få inspiration. Anmälde mig till en helhelg med Specialsök, tanken var att Ezton och jag skulle gå, men men. Tur att Saga finns så hon fick hänga på istället. 
 
Så häftigt att se en liten valp fatta så snabbt att hon ska leta och markera efter te. Både på en doftplattform och på en golvbana. Superroligt! Specialsök är att man lär hundarna att markera en viss doft, tydligen börja man alltid med te, sen kan man träna vidare och bestämma om det ska bli narkotika, mögel etc.
 
 
 
Bilder: Susihus
 
En inspirerande och lärorik helg, som helt klart gav mersmak.
Ha en skön start på veckan!
Kram

Kommentarer

Postat av: Suss

Publicerad 2014-02-03 22:05:45

Har läst ikapp här och såg nu att er fina Ezton blivit påkörd! Stackars er måste vara jättejobbigt!!
Tur att ni har söta Saga och så duktig hon är redan! Kram Suss

Postat av: Pernilla

Publicerad 2014-02-04 20:34:04

Men så himla roligt!
Nu blir jag sugen. Jag känner en kille som startat ett typ, "specialsök Gotland" eller något i den stilen. Jätte kul. Här finns ju en kennel Bockes, som har en del duktiga narkotikahundar. De är också inblandade i företaget eller stiftelse eller vad det nu är?
Jag kanske ska skaffe en Springer och lära en del på mögel? Haha, nej jag skojar. Finns inte ork längre men en dag kanske?
Du kan kanske lära Saga gå på Kantareller?
/P

Postat av: Christina

Publicerad 2014-02-15 11:19:14

Å vad det låter spännande! Vår Scooby kör nosen i marken så fort han kan. Vi skulle så gärna vilja träna sök med honom för han älskar verkligen att leta! Kram till er alla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela