Susihus

Snittblommor

Publicerad 2010-04-22 21:02:52 i Hem

Kan nog bara erkänna att jag bor i fel land. Jag som älskar snittblommor kan bara inse att jag bor i fel land. För oj vad det är billigt med snittblommor i Amsterdam. Var bara tvungen att köpa med mig ett fång blommor och testa om de klarade en bussresa hem. Här köper man alltså 50 tulpaner för en 100:-, och vilket utbud. Jag slog till på ett fång piontulpaner, helt underbara.



Sen köpte jag ett gäng papegojtulpaner, och de kostade ju inte mer än vad en sån här kostar hemma.



Ja det fick ju bli buss hem för min del då det hela Europa har varit täckt av aska från Islands vulkan. Trodde man väl aldrig att det kunde påverka och lamslå så mycket. Vi flög ner i tisdags och hade ett par härliga dagar i Amsterdam, med solsken dock med en hel del blåst. Satt vi i lä så var det hur skönt som helst. När det var dags för mannen att åka hem och gruppen skulle komma ner så var det grått i luftrummet så det blev buss ner för gruppen, mannen hoppade på bussen på returen, och kom hem ett dygn senare.

Redan på fredagen så fattade jag ett beslut med gruppens ansvarig att det får bli buss hem också, som tur var för då hade vi en buss på G och kunde åka hem på söndagen. Jag var hemma klockan 0500 i måndags morse så det var lite segt i måndags och jag känner fortfarande mig lite trött och sliten men oj så skönt att vara hemma.
Som tack för hjälpen med alla ombokningar och busslösningar så fick jag denna underbara bukett av kunden.




Bilder: Susihus

Så nu är det härligt färgsprakande buketter lite överallt i huset och jag kan bara säga att: JA världen blir lite vackrare med snittblommor! Vi bara njuter av härligheten

Kommentarer

Postat av: Sofia

Publicerad 2010-04-22 21:16:36

Snittblommor är så mysigt! Känns lite vardagslyxigt sådär. Synd att det är lite dyrare här bara..

Postat av: Karin

Publicerad 2010-04-22 22:56:50

Åhh vad fina. Ja du vi bor helt enkelt i fel land. Haha. Men är rädd för om jag skulle bo i Amsterdam så hade hela lägenheten varit full av dessa skönheter.

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2010-04-23 08:46:37

Oj så billigt! Men det kan man lite kan man förstå det, de växer ju där :-) Sen ska de fraktas hit o då läggs det ju på en del kostnader. Men visst hade det varit najs med så billiga snittblommor! Då hade man förgyllt sitt hem med dem lite oftare :-)



Vilken tur att ni kom så smidigt hem trotts allt. Holland ligger ju inte allt för långt bort heller. Men visst hade det varit skönare med flyg. Min pappa lyckades faktiskt flyga hem idag från Kroatien till Köpenhamn, han skulle ha flugit tisdags.

Vi håller tummarna att de öppnar Sturup i morron så att vi kan flyga till Sthlm.



Ha en skön helg!

Postat av: InneoUte-Malin

Publicerad 2010-04-23 11:55:37

Vilken blomsterfägring. :-) Ännu en drabbad... Väldigt många som är ute och rör på sig. Skönt att det löste sig så pass smidigt ändå för både dig och mannen.



Visst är det trist med snittblommor i Sverige. Det räcker att åka till Danmark så finns det ett heeelt annat utbud och åtminste lite bättre priser. Kanske inte som i amsterdam dock - men är man i tulpanens hemland så är man. :-)



Trevlig helg!!

Postat av: mo

Publicerad 2010-04-23 16:24:22

Åh så många fina buketter du har hemma nu då....skoj, fast jag måste erkänna att som nu när jag fyllde år o fick fyra stycken jättefina stora tulpanbuketter så blev jag nästan lite hemmablind...vad skulle jag ställa alla? Fast såklart förstår jag att du bara var "tvungen" att köpa med dig ett gäng hem om det var så billigt ;) Tur att du kom hem...kramar o ha en go helg

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-04-23 21:04:13

Åh, vad mycket fina blommor! Kan man ta hem såna i buss hela vägen från Amsterdam? Och jaa, tänk vad en vulkan kan ställa till med!

Kram och välkommen hem

Postat av: jenny

Publicerad 2010-04-24 12:49:52

Shit vilken skillnad i pris på blommorna. Om man bodde där skulle man ju kunna ha blommor nästan jämt:-)

Kram

Postat av: Pernilla

Publicerad 2010-04-24 16:13:07

Så skönt att Ni kom hem. Visst är det synd att man inte kan behålla tulpaner längre än vad de gör?

/P

Postat av: HUSnrNIO

Publicerad 2010-04-25 21:40:24

Så många blommor för en hundring och att dessutom ha ett stort utbud att välja och vraka bland är ju underbart! Fina bilder. Ha en trevlig söndagkväll.

Postat av: Home of Nina

Publicerad 2010-04-26 21:50:03

Håller med dig, det är underbart med snittblommor! Vilka fantastiska tulpaner du fick med dig hem. Phuu, det blev en lång bussresa för er, förstår att det är skönt att vara hemma! Kram Nina

Postat av: Designtjejen/Emmelie

Publicerad 2010-04-27 19:33:14

Woooww... 50 st för 100,-!! Jag är också urförtjust i snittblommor!!

Hoppas att du har det bra!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela