Susihus

Första advent

Publicerad 2010-11-29 10:07:11 i Hem

Snön har verkligen lagt sig här som ett underbart vitt täcke. Helt ljuvligt det får gärna vara så här nu med snö, 5 minusgrader till slutet på februari.

Äntligen har jag köpt mig ett par längdåkningsskidor och de var jag ju tvungen att inviga. I lördagskväll gav vi oss iväg, eftersom snön lyser upp fint så kan man ju åka var som, vi är inte så kräsna med att det ska vara spårat, utan ser det som ett rent motionspass. Vi åkte ut en härlig runda som vi har även som löparrunda, när vi kom över färistan så sa jag att det luktar väldigt mycket ko, och doften blev starkare...äsch sa min man att de har väl spridit ut gödning på åkrarna. Tyckte det lät konstigt men men visst kan det vara så, för ingen har ju sina djur ute i 6 minusgrader och 20 cm snö.... Plötsligt hör jag min man säga nu kommer de, och jag vänder mig om och ser ett pärlband av djur....måste vara kossor. Som tur var så hade vi en gammal jordkällare just där så vi kunde ställa oss med ryggen mot den och samla in hundarna, samtidigt som vi blir så gott som omringade av tjurar visar det sig?! Guuuuulp, kan säga att mina ben var inte riktigt stadiga i det läget, vad gör man med 20-25 tjurar framför sig. Bono tyckte att nähä de här var alldeles för stora för mig, jag ställer mig bakom mamma och gör mig så liten som möjligt, han sa inte ett knyst!

Kenzo däremot tyckte att oboy va skoj, jag tror att jag ska skälla lite. Mannen och jag stod helt fast och undrade vad gör vi nu, har vi någon plan. Ingen av oss hade med oss en mobiltelefon så att ringa efter hjälp var bara att glömma, och att det ska dyka upp någon där ute en mörk lördagkväll knappast troligt. Jag såg framför mig en lååång kall lördagkväll framför mig. Ett steg framåt av tjurarna och jag hade en möjlighet att Bono och jag kunde ta oss upp på jordkällarenstak. Efter mycket diskussioner så kom vi fram till om vi bara står helt stilla och inte gör något så måste de ge upp och gå tillbaka in i värmen. Mycket riktigt de gav upp efter 20-30 minuter och gick därifrån, sakta tog vi oss ner till närmaste taggtråd och hoppade över där med skidor och allt. Puuh vilken skidpremiär, det fick bli ett varmt bad och en calvados när vi kom hem. Huuu

Söndagens skidtur var betydligt lugnare även om den var längre och tyngre, men helt utan djurbesök!
Vi har annars fixat lite adventsmys hemma och bakat lite saffransbullar.


Årets variant av adventsljusstake. Det fick bli lite julgranskulor i för jag saknade lite mossa och det var inte så lätt att gå ut och plocka ny bland all snö.



Bilder: Susihus

Istället för lussebullar gjorde vi lussekransar, en med mandelmassa och riven apelsin och en med riven vit choklad och mandel. Det blev en härlig adventsfika igårkväll.

Hur har din adventshelg varit?

Snöiga kramar

Kommentarer

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-11-29 10:17:14

Oh, jobbigt att åka ospårat. Det gjorde jag för en vecka sedan och fick grym träningsvärk efteråt. Hur känns det i dag?

Vilka underbara bullkransar. Vackra och säkert otroligt goda!

Kram på dig!

Postat av: mo

Publicerad 2010-11-29 17:19:42

Nämen fy vilket äventyr ni hamnade i....jag hade lätt fått en aning panik där. Tur att de försvann så ni slapp stå där hela natten.

Fint adventsarrangemang du fixat...Nej någon mossa hittade inte jag heller, fick ta vitmossa som jag sparat sen något annat år...såklart sitter dina tomtar på sin vanliga plats i min adventsljusstake :)

Kramar på dig

Postat av: jenny

Publicerad 2010-11-29 21:26:15

men shit vilket läskigt äventyr ni var med om.

Superfin adventsljusstake du fixat till & bullkransen hade man gärna fått sig en bit av.-)

Kram

Postat av: sara

Publicerad 2010-11-29 22:10:53

Oj vilken skidtur! Läskigt värre! Tycker din adventsljusstake är jättefin! Jag har inte heller kunnat plocka mossa för all snö så min är lite ofärdig än.

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2010-11-29 23:23:27

Ha, ha vilken sjuk grej med tjurarna! Att de e ute fortfarande! Jag förstår att ni blev skraja, de e inte alltid o leka med. Jag har föst in några som va på rymmen en gång på ett fält men jag kan säga att vi höll oss på många armlängders avstånd!



Så fin adventsljusstake!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela