Susihus

Hemma igen

Publicerad 2010-09-29 19:50:09 i Inspiration

Vilken härlig helg vi har haft i New York! Fick frågan häromdagen vilken favoritstad jag har och det får nog bli New York. Jag bara tokälskar denna mix av allt. Vi har haft 25-30 grader och strålande solsken, puh det var nästan lite väl varmt för att vara i en storstad, men det kändes som att det är sista sommarvärmen man får i år så det gäller att passa på. Vi har bara varit, gått, shoppat, ätit och druckit gott och mått som prinsar och prinsessor.

Flighten över med Delta var väl ingen höjdare, men nu har vi gjort det. På torsdagkvällen var vi bara ute och åt en fantastisk god Kobehamburgare mums så gott, sen stupade vi i säng. Sov gott och vaknade tidigt på fredagmorgon. Upp åt frukost ute i den lilla söta trädgården på hotellet sen redo för shopping uppe runt Central Park, började med Rockefeller Center och sen upp 5th Avenue. Det har ju inte gjort ont att dollarn har legat under 7 kronor.


På fredageftermiddag tog vi tåget upp till Southport, en snofsig söt ort ute vid kusten med helt otroligt vackra villor. Vi var bjudna på barbeque hos en god vän och hans familj. Jättegott och trevligt att få komma hem till en familj och få en annan sida än bara restauranglivet.

Lördagen tog vi tunnelbanan hela vägen ner till Battery Park, gick ner och tittade ut mot Frihetsgudinnan, innan vi vandrade upp mot Ground Zero. Det var rätt kusligt att gå där, ett helt kvarter helt borta, utplånat från jorden.


Vi fortsatte vår vandring upp genom Cina Town, Little Italy, Soho, Greenwich och mot Meetpacking distict. Detta är nog mina favoritområden i New York, Soho, Greenwich och Meetpacking, så läckert och annorlunda. Mysiga butiker, miljöer och gallerior. Vi hann med lite shopping här oxå innan vi gick upp på The High Line.



The High Line är en nerlagd järnväg som är placerad en bit ovanför mark, denna har man nu gjort om till en vacker park. Jättemysigt och helt klart värt ett besök. Vi landade till slut på Marriothotellet uppe vid Time Square där deras The viewbar snurrar runt. Efter det var vi genomvarma, rätt trötta i fötterna och kändes oss rätt slitna efter en hel dag till fots så vi skulle bara ta en sväng inom Saksbutiken innan det var dax för en paus på hotellet. Väl inne på Saks så letade vi efter ett visst märke, men istället så blev både jag och mannen tillfrågade av 2 tjejer som jobbade på Clarins om vi inte kunde slå oss ner. Självklart kunde vi det, de gjorde en ansiktsrengörning på oss båda och på mig la de en make up. Kunde knappt passa bättre när man kände sig lite slut att få bli så ompysslad.

Söndagmorgon blev det en löparrunda i Central Park innan frukost.


Bilder: Susihus

Denna ljuvliga park tog vi sen även en promenad i efter frukost innan det var dags för de sista inköpen innan väskan skulle klämmas igen och checkas in på John F Kennedy Airport. Det blev både skor, Ipad, väska, jeans, smink, hårprodukter och mycket annat i väskan hem. Tur att jag hade så lite med mig från början. Skönt att vara hemma igen i höstvädret, men jag kan redan längta efter en ny weekendtur till denna härliga stad. En weekend räcker gott och väl tycker jag, även om jag gillar stan, så är det skönt att få lämna storstadshetsen efter ett par dagar.

Må gott denna härliga höstvecka
Kram

Kommentarer

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2010-09-29 22:25:49

Vi bara måste åka dit! HAr sagt det ett tag nu men det blir aldrig av. Får se om det blir en tripp nästa år, isf blir det ett par dagar i NY och sen ett par veckor på västkusten :)

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-09-30 15:12:36

Åh, jag vill också åka till New York ju... det är mina drömmars ständiga resmål, men jag har ju problem med att flyga. :(

Men någon gång kanske... :)

Det såg verkligen vackert och coolt ut. Tänk att få uppleva miljöer från alla filmer och TV-serier i verkligeheten. Vilken grej liksom. :)

Kram på dig!

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-09-30 15:12:56

PS! Min favoritstad är Paris! ♥

Postat av: Anna

Publicerad 2010-10-01 08:50:42

Hej,

Det står höt upp på min önskelista att få åka till New York det var tänkt att vi skulle dit nu i höst men det får snällt vänta till nästa höst eller jag ska säga fram mot jul för jag vill se alla deras förberedelser.



Ha det gott

Anna

Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Publicerad 2010-10-01 08:58:47

Så härligt ni har haft det! Vad mycket ni hann med på en helg dessutom.



Svar:

Oja det finns inget roligare. Ha det så bra du också.

Postat av: Anette

Publicerad 2010-10-01 12:31:45

Men vad läckert!! Jag vill också uppleva denna stad nångång i livet... känns lite som ett måste ;)

KRAM och Trevlig Helg

Postat av: InneoUte-Malin

Publicerad 2010-10-02 15:23:52

Helt underbart! Vill tillbaka igen - och igen - och igen. :-)

Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Publicerad 2010-10-04 12:30:08

Du har fått en award av mig! :)

Postat av: Jessica

Publicerad 2010-10-19 07:10:42

Åhhhh, har ni varit i New york!! Härligt!! Vill så gärna åka dit!Var ni där tors-sön? Bodde ni bra? Något att rekommendera?

Sorry att jag är sååå dålig på att hälsa på! Har varit urdålig på att sätta mej vid en dator! Ska skärpa mej!

Hoppas allt är bra!Jag kan inte kommentera hos dig längre! Har försökt i flera dagar!!

KRAM

Postat av: Jessica

Publicerad 2010-10-19 07:12:22

ps.Jag glömde kolla jacka i går och idag verkar jag kunna svara hos dig??

Postat av: Camilla

Publicerad 2010-10-22 15:53:17

Åh vad härligt. Jag är avis.... älskar NY. Ska dit i juni med min äldsta dotter :)

Tack för härliga bilder!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela