Nattjästa surdegsfrallor
Hej tisdag!
Idag lyxade vi till vardagsfrukosten med lite nybakade surdegsfrallor. Allt jobb (eller den lilla insats som behöver göras) görs kvällen innan. Jag programmerar ugnen så den ska vara varm när vi stiger upp, skickar in bullarna i ugnen och sen går vi vår morgonpromenad som tar 15-17 min, och när vi kommer hem möts vi av ljuvlig bakdoft redan i entrén. Sen är det bara att fixa resten av frukosten.
Bild: Susihus
Recept på dagens tisdagsfrallor, 12 stycken
1 dl vetesurdeg
5 dl vatten (denna gång tog jag 1 dl filmjölk och 4 dl vatten som degvätska)
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
1 dl solrosfrö
lite honung och salt
4 dl siktat speltmjöl
ca 6dl vetemjöl special
Allt blandas väl med degblandare i minst 10 minuter. Låt degen stå i rumstemperatur i ca 2 timmar, innan du rullar frallorna eller om du väljer att göra baguetter. Plasta, lägg handduk över och in i kylen över natten.
När du vaknar ta ut frallorna och ta av plasten och handduken, vänta på att ugnen blir varm.
Skjuts in i ugnen i 250 grader, i 18 minuter (gäller frallor).
Lyxig tisdagsmorgon helt enkelt!
Skaffa dig en skön dag!
Kram