Invigd

Bild: Susihus
Banankaka
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 bruna bananer
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Vispa ihop socker, vaniljsocker och smör tills det blir mjukt, blanda i äggen, i med bananerna och vispa runt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och bikarbonat för sig, i med det bland det andra och slutligen i med mjölken. Häll upp i bröad form och in i ugnen 30-45 minuter i 175 grader.
'
De går alldeles utmärkt att göra dem som muffins också, då är gräddtiden runt 10-12 minuter. Denna gång lyxade jag till det med att tillsätta hackade valnötter och mörk choklad.
Detta är recept är från min mormor. Hon var en sån där härlig mormor, med hembakat och hemlagat, ordning och reda. Jag tillbringade mycket tid hos henne när jag växte upp, hon läste högt i härlia sagoböcker och det är hon som lärde mig både sticka och virka när jag var liten. Vi brukade baka också, då tyckte jag det var mycket konstigt när hon sa "att man tager lite på en höft", det fanns sällan mått angivna. Men det var nog där av henne jag lärde mig att baka som jag gör idag. Recept är för inspiration sen lägger jag till och drar ifrån som jag vill, och måttar med ögonen lite på ett ungefär.
Ha en skön start på veckan!
KRAM