Susihus

Hemgjort

Publicerad 2011-01-11 22:32:43 i Mat & bak

Efter ett drygt ett år med att baka med surdeg, vågar jag nu laborera lite mer med brödbakningen. Det tog ett tag men nu så är jag tillbaka till den typ av bakning som jag gillar mest, när man får testa, pröva lite och baka lite på känn. I går testade jag att göra ett rågsurdegsbröd med en mörk öl som degvätska och kryddade lite med ingefära, nejlika, kardemumma och adderade till russin. Det blev nästan som ett vörtbröd. Helt ok, även om det jäste lite sakta så det fick stå till sig under natten och fick bakas av idag på morgonen.

Kruxet när jag bakar på detta viset är att det är svårt att göra om en succé...för det är inte lätt att komma i håg hur mycket jag tog av varje ingrediens.



Bild: Susihus

Häromdagen fick jag ett ryck att använda några lite för tråkiga apelsiner som låg och skräpade på fruktfatet. Hittade ett roligt recept på Alltommat.se på Apelsinmarmelad, smaksatt med mörk muscovadosocker och Mackmyra Whisky. Den blev riktigt smaskig. Så med ölbröd och lite whiskymarmelad på det, kanske man ska låta bilen stå...hihi skojar bara!

Ha en toppengo dag
Kram

Kommentarer

Postat av: Pernilla

Publicerad 2011-01-12 10:39:31

Jag säger hela tiden att jag ska ta mig i kragen och sätta mig in i "surdegsvärlden" men det händer inget. Köpte till och med en bok om brödbak men......nej. Nu ska jag försöka ta mig i kragen en gång till.

/P

Postat av: Dessi

Publicerad 2011-01-12 13:34:07

Ååh, jag funderar på om jag inte också skulle testa baka med surdeg... Vill gärna! :)

Postat av: HUSnrNIO

Publicerad 2011-01-12 16:45:26

Jag tycker det låter alldeles underbart gott jag! Ha en trevlig onsdagkväll!

Postat av: mo

Publicerad 2011-01-12 17:40:09

Nämen vilken bagare du är....Låter så himla kul när man vågar laborera lite, men jag är tyvärr inte sådan. Kanske skulle våga lite mer för jag är så himla trött på alla bröd man kan köpa....

Hoppas året börjat bra för er, kramar

Postat av: InneoUte-Malin

Publicerad 2011-01-12 22:27:02

Oj vad det ser gott ut. Vad pysslig du är. Låter ju hur gott som helst med hemgjord marmelad.



Hoppas allt är bra!

Postat av: Nettan

Publicerad 2011-01-13 07:51:33

Gott gottigottgott! Du är allt nåt extra du! Snart är det fredag! Åh det är bra för veckan har varit hektisk. Ska unna mig lite lyx iefermiddag och imorgon...massage och nagekfix. Bra avslut på veckan eller hur? Kram

Postat av: Caroline

Publicerad 2011-01-13 08:52:54

Låter gott! Hembakat bröd slår allt!

Postat av: Camilla

Publicerad 2011-01-13 16:23:56

Det där såg ju jättegott ut. :) Marmeladen med Mackmyra whiskey lät spännande. Mackmyra ligger här i Valbo, utanför Gävle. Så himla kul att deras whiskey har blivit så framgångsrik. Själva Mackmyra är en liten idyll det också. Mysigt att bara åka dit och promenera omkring.

Kram på dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela