Jäskorgar
Mjölade dem väl och bakade ett härligt surdegsbröd smaksatt med honung.
Bild: Susihus
Det var ju tur att jag bytte till mindre korgar för dessa räckte väl till...hihi
Blev lite roligt och fint mönster av korgarna.
Recept om du känner dig sugen på att testa
1 dl rågsurdegsgrund
2 dl vatten
1 dl rågmjöl
1,5 dl vetemjöl special
Rör ihop och låt stå över natten
Dag 2
Surdegen från gårdagen
2 msk honung
3 dl vatten
8 dl vetemjöl special
4 dl rågsikt
1 msk salt
Blanda allt utom salt och kör i 4 minuter i degblandare, tillsätt salt och kör ytterligare i 2 minuter. Låt jäsa i 3-5 timmar. Baka sen ut dem och lägg dem i väl mjölade jäskorgar och låt jäsa ytterligare 1,5 timmar.
Sätt ugnen på 275 grader och sätt in brödet, lägg lite is på en oöm plåt i botten av ugnen och sätt in brödet i mitten, sänk temperaturen till 250 grader.Efter 15 minuter, öppna luckan, ånga ut och sänk värmen till 200 grader och låt brödet stå ytterligare 15 minuter. (innetemp på brödet ska vara 96 grader)
Baka och ha det bäst
Kram