Susihus

Annorlunda helg i Göteborg

Publicerad 2012-02-05 17:34:39 i Hund

I fredagsmorgon lämnade vi in Bono för artroskopi på Blå Stjärnan i Göteborg. Deras bästa ortopediläkare tittade på honom och sa att han skulle börja med en röntgen och sen titthålsoperation. Vi fick lämna Bono där och åkte in till stan för att driva tiden tills veterinären skulle höra av sig. Vi strosade omkring i ett vintrigt och kallt Göteborg för lite shopping. Vid halv 12 ringer vetrinären mig och säger att nu vet han vad det är för fel på Bono.

Han har en osteokondrosskada i knäleden. En lös broskskiva har losnat när Bono var 6-7 månader och sedan växt till och och blivit stor som en ärta. Detta har legat och skavt som ett skoskav och dessutom har broskbiten som skulle ha bildat skelett gjort att han har ett hål. Veterinären nämnde 3 olika alternativ men sa att han tyckte att vi skulle gå på det sistnämnda förslaget. Jag gick på hans rekommendationer och en timme senare ringer han mig igen och säger att tekniskt sett har operationen gått bra. Ledbrosket är avlägsnat och hålet har pluggats igen med en 9 mm plugg. Dock har Bono en lite ovalare form på sin skada så de har bara kunnat fylla hålet till 90%. Då detta var en kraftigare operation än vad de/vi hade räknat med så vill de har kvar honom över natten.

Plötsligt fick vi lite mer tid än vad vi hade räknat med i Göteborg och konstigt nog hade vi svårt att fylla ut tiden. Fickade med ett par goda vänner, jag besökte kontoret i Göteborg, läste lite mail. Åkte ut till lillebror som bor lite utanför stan och lagade mat och sov över där. Vaknade på lördagen och ville bara hämta hem vår lille fyrbente, så vi var på plats redan vid 11 tiden på Blå Stjärnan igen. Dessvärre fick vi inte hämta honom då för hans bandage hade blött igenom och utskrivning skedde först efter klockan 14. Det var bara att vänta igen... blev ett besök på Bagaren och Kocken, hämtade ut Bonos droger på apoteket, sen lite lunchfika innan vi var tillbaks igen på Djursjukhuset.

Vid halv 3 fick vi komma in och träffa en veterinär och äntligen fick vi träffa vår hund. Det var nästan en chock, och jag kan spänna mig lite väl mycket (gillar dessutom inte sjukhusmiljöer) så ett tag när veterinären gick igenom vad han hade fått för tunga medikament så höll jag på att svimma av. Fick behärska mig till mitt yttersta, Bono är renrakad på sitt bakben och var tungt drogad, det var nog det som fick mig att må dåligt. Han var dock så lycklig att se oss.



Bild: Susihus

Efter en skön natts sömn hemma, vi har flyttat ner våra madrasser till bottenvåningen, då han inte får gå i trappor, så känns han mycket piggare idag! Han tycker det är supermysigt att få kura ihop sig bland våra duntäcken och sova.

Nu väntar en lång vila och säkert en lika lång rehab på det för honom. Jag är så glad att jag stod på mig och beslöt mig för att åka till Göteborg och göra titthålsoperationen och hamnade hos en sån duktig veterinär. Tydligen är det bara dem som gör såna här operationer där man pluggar igen. All personal som vi har träffat har varit så proffsiga och trevliga. På fredag har vi återbesök med samma veterinären som opererade honom och han kommer hit till Växjö!

Puuh det blev ett långt inlägg om en något annorlunda och lite oplanerad helg i Göteborg. Inte blev det billigt heller, vi hann göra av med lite pengar på shopping och operationen var inte gratis. Lite trist att de flesta hundförsäkringar nu har ett maxtak men men vad gör man inte för sin älskade hund.

Nu funderar jag bara på kunde jag ha upptäckt detta tidigare...?
Sköna söndagskramar till dig som orkade läsa

Kommentarer

Postat av: nettan

Publicerad 2012-02-05 19:26:34

Fundera inte på det... Nu har ni gjort det och det var säkert bästa tiden. Även om det kunde gjorts tidigare så kan du inte påverka det nu- så just därför är det så bra att det är gjort nu!! Bono kommer snart må toppen igen, han är en stark gosse! Va härligt att du kunde klämma in lite shopping, hihi! Kram

Postat av: Camilla

Publicerad 2012-02-05 19:53:48

Åh, stackars lille krake och stackars er! Det är hemskt med veterinärbesök, jag är själv lika blödig. tycker det är jobbigt bara att gå in där och köpa kattmat...

Skönt att han fått den bästa av hjälp och hoppas att han (och ni) mår bättre!

Kramar!

Postat av: Marianne,Birka o Freja

Publicerad 2012-02-05 20:15:23

Visst gör man väl allt för sin kompis!! Nu kommer Bono att bli såå bra!-fast lite deppig ser han ju ut förstås, men det varade väl inte så länge. Ge honom en stooor kram från oss!

Postat av: Malin

Publicerad 2012-02-05 22:24:39

Stoor kram till Bono!!

Postat av: Malin

Publicerad 2012-02-06 10:16:34

Åh, stackars liten. Förstår att det kändes konstigt att se honom så ynklig efter operationen.



Skönt att ni tog er dit och att det är över. Hoppas att allting löser sig till det bästa från och med nu!



Pyssla om och skäm bort er lille sjukling.



Kram Malin

Postat av: Pernilla

Publicerad 2012-02-07 21:40:12

Så skönt att Ni är hemma och Bono också!!

Du ska inte älta i om eller hur. Se det som det är NU! För vad spelar det för roll?

/P

Postat av: mo

Publicerad 2012-02-08 19:56:42

Vilken tur att det finns så duktiga människor som kan "laga" en älskad hund. Hoppas hans tillfrisknande går bra o fort. Ni har gjort ert allra bästa för honom så jag tror han kommer blir frisk o stark igen.

Kan förstå att det inte var lätt att helt plötsligt få en massa tid över, man tar sig liksom inte för att göra så mycket när man är orolig.

Kramar på dig

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela