Susihus

Valpfunderingar

Publicerad 2013-10-17 17:32:23 i Allmänt

Go kväll torsdag!
Häromdagen var jag och tittade på valpar, 9 stycken toksökta mallevalpar....mmm det finns en liten tik över. Blev så sugen...
 
 
Bild: susihus
 
Dock är det just det där med att byta ras, jag älskar verkligen schäfrar och deras mentalitet, utseende och arbetslust. Nu pratade dock min goa hundkompis med mig ut för att titta på dessa små sötnosar, 6 veckor gamla och ja jag blev helt sjuk. Hundabstinensen är ju hög här nu kan man säga.
Var jag lite tveksam till att byta ras och ändå kanske kunde tänka mig det så var inte min man med riktigt på det bytet. Även om det är som han säger jag som tränar/tävlar hund så beslutet är mitt, så vill jag att vi är överrens för det blir ju verkligen en familjemedlem som man ska leva länge med. 
 
Det var mysigt att få sniffa lite valp och mysa lite, för att stilla den värsta abstinensen.
Kram
 
 

Kommentarer

Postat av: ikas

Publicerad 2013-10-17 19:20:43

Ååå så sött! Förstår att du blir valpsjuk. Men det är ju viktigt att man väljer rätt. Är det inte mycket schäferfolk som gått över just till mallar? Fick för mig det då vi gick på bhk. Lycka till hur ni än väljer att göra:)

Svar: Tack, jo visst är det många som har gått över det är det även på "min" klubb. Vi får väl se...
Sus i hus

Postat av: Eva

Publicerad 2013-10-17 20:48:35

Så söt, trots att det är en malle :-)
Jag väntar på att få hem en liten briardvalp, de är just nu tre veckor. Förstår din tveksamhet över att byta ras - huvudsaken är att man själv känner att det är rätt.
Lycka till, hur det än blir!

Svar: Tack. Åh va mysigt med valp! Ja det är ju en djungel detta..nu fick jag tips om en tik. Men är det rätt föräldrar och ja....det är mycket som ska passa.
Sus i hus

Postat av: Pernilla

Publicerad 2013-10-17 22:27:23

Har ni många på er klubb som kör
Malle?
Det är ju en arbetsmaskin och väldigt vaktig. Å andra sidan håller den.
På min gamla klubb (hänger nästan bara med dotterns agilityfolk nu för tiden) finns nästan inga kvar av Schäfer-folket. De som kör IPO har bruks Schäfrar som dessvärre inte alltid är så snygga. Ganska vassa också och det är ju inte alltid vad "vi vanliga" vill ha.
Du får fundera ordentligt. Men jag är glad att jag inte är i dina skor.
/P

Svar: Ja det är många malleägare, vi har några schäfrar oxå men de har minskat...usch ja det är inte lätt för det är mycket som ska kännas bra.
Sus i hus

Postat av: Camilla

Publicerad 2013-10-18 21:42:10

Är det en ras som heter malle, eller är det en förkortning av något? Jag har aldrig hört talas om det ens. Söt var den, men jag tycker ändå att du ska kila på några schäfervalpar också innan du bestämmer dig... Och jämföra känslan.
Kram och trevlig helg!

Svar: Tack snälla. Förlåt en förkortning bland hundfolk, det är en Belgisk vallhund som heter Malinois, som vi kallar för malle. Ja det blir nog schäfer ;)Kram
Sus i hus

Postat av: Ingrid

Publicerad 2013-10-20 12:05:02

Förstår din abstinens. Så himla speciellt med valpar, doften och tankarna på en ev. framtid tillsammans.

Min jobbarkompis har haft Malle i många många år. De har en Zlatan nu, deras tik gick bort för ett år sedan nu.

~Ingrid

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sus i hus

Välkommen hit! Här susar jag runt tillsammans med mina favoriter - man och hund. Här finner ni inlägg om det som förgyller min vardag, hus, trädgård, lite mat och bak, och en och annan resesväng blir det både till jobbs och helt privat. Kan även dyka upp någon tass... och på tal om det får du gärna lämna ett litet avtryck när du har varit här. Må gott

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela